Paradisul florilor de munte – Poiana Stanii Regale – pps

Paradisul florilor de munte – Poiana Stanii Regale

( click pe titlu pentru a descarca fisierul pps )

Situata la o altitudine de 1270 m in inima Masivului Bucegi, Poiana Stanii Regale este o oaza de verdeata, liniste si frumusete unica in zona montana a Romaniei. Cel care a pasit in acele locuri superbe cu greu se va intoarce acasa si va reveni intotdeauna cu placere.

In Poiana Stanii Regale se poate ajunge destul de usor pe un drum forestier accesibil chiar si masinilor obisnuite, drumul aflandu-se undeva pe la jumatatea traseului catre Cota 1400.

Poiana este situata la baza versantului Piatra Arsa,  de aici putandu-se pleca catre diferite trasee mai usor sau mai greu de parcurs. Toata aceasta zona face parte din Parcul Natural Bucegi, fiind o arie speciala de conservare. O cabana bine utilata este plasata chiar langa stancile din zona.

Stancile Franz Joseph au fost amenajate in timpul domniei familiei regale, cu trepte si balustrade, terasa acestora fiind o adevarata belvedere de unde  se poate admira o arie intinsa din valea Prahovei.

Poiana era destinatia favorita a plimbarilor, pe jos sau calare, a membrilor Casei Regale, un loc retras de odihna, liniste si meditatie, dar functiona si pentru protocol : distinsii invitati luau contact direct, in cadrul unor serbari campenesti romanesti, cu traditiile, obiceiurile, oamenii locului, dar si cu mancarurile specifice zonei.

De aici se pot vedea: Piatra Arsa, Sinaia, Predealul, Caraimanul, Jepii Mari, Paduchiosul,  Piatra Mare, Postavarul si Piscul Cainelui.

Recomand tuturor  acesta zona mirifica, o ramasita a Paradisului pierdut , unde ma voi intoarce de fiecare data cu placere. Sper sa-mi impartasiti sentimentele dupa ce veti vizita aceste locuri.

This entry was posted in Natura and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.