La rascruce

La rascruce

Era o frumoasa dimineata de vara, una din acele dimineti care te imbie la drumetie. In acea zi planuisem impreuna cu niste prieteni sa facem o drumetie pe munte. Cerul era senin si intreaga natura ma imbia sa plec la drum. Urma doar o minima pregatire a ruxacului si a echipamentului si dorita excursie montana putea incepe.

La altarul de dimineata, inainte de a ma ruga impreuna cu sotia, am citit textul indicat in devotionalul pentru ziua respectiva: “O ! De ar ramanea ei cu aceeasi inima ca sa se teama de Mine si sa pazeasca toate poruncile Mele, ca sa fie fericiti pe vecie, ei si copiii lor !” ( Deuteronom 5, 29 )

De obicei, citeam doar textul indicat, dupa care ne rugam  pentru calauzire si ocrotire pentru acea zi. De data aceea insa, un glas interior m-a indemnat sa citesc si versetele urmatoare:   “Du-te si spune-le: Intoarceti-va la corturile voastre !  Dar tu ramai aici cu Mine si-ti voi spune toate poruncile, legile si randuielile pe care sa-i inveti sa le implineasca in tara pe care le-o dau in stapanire.” ( Deuteronom 5, 30-31 )

In clipa in care am citit aceste cuvinte am avut deplina convingere ca era glasul lui Dumnezeu care dorea sa-mi spuna ceva. Am inteles imediat despre este vorba…

Dupa ce ne-am rugat, i-am spus sotiei : “Stii, eu nu mai ple pe munte. Renunt…” Nu intelegeam atunci de ce am luat acea hotarare, iar sotia mea nu intelegea nici ea. Afara era un timp excelent, imbietor…Cu toate acestea, am pus ruxacul la loc si am facut altceva: timp de doua sau trei ore, am luat Biblia si studiat un subiect care mi-a adus multa binecuvantare. Au fost clipe inaltatoare si binecuvantate, in care am simtit mai mult decat alta data prezenta lui Dumnezeu.

La un moment dat, am auzit niste tunete indepartate. Apoi tunetele au devenit tot mai puternice si tot mai apropiate. Cerul s-a innegrit si o furtuna puternica s-a dezlantuit. Cand am iesit pe balcon ca sa vad despre ce e vorba, toata zona montana unde intentionam sa mergem era cuprinsa de furtuna.

Atunci am inteles de ce, in acea frumoasa dimineata de vara, acel glas interior m-a indemnat sa citesc mai jos decat textul indicat in devotional: “Intoarceti-va la corturile voastre!  Dar tu ramai aici cu Mine…”  Am inteles ca in acea zi Dumnezeu avea cu mine un plan mai bun decat cel pe care il facusem eu.

Nu aveam ce regreta. Ma gandesc si acum: Ce s-ar fi ales de ziua aceea atat de promitatoare, daca am fi plecat pe munte ? Ar fi fost o zi pierduta din toate punctele de vedere , un esec pe toate planurile… Ar fi putut fi chiar primejdios… Dumnezeu insa a dorit sa ne scuteasca de acest esec si a calauzit astfel lucrurile incat totul sa fie bine. Mult mai bine !

Am inteles din nenumarate experiente de felul acesta ca viata fiecarui om este un drum cu un numar imens de rascruci. In fiecare zi si in fiecare clipa suntem pusi in fata unor alegeri: la stanga sau dreapta, in sus sau in jos, inainte sau inapoi. In functie de consecinte, alegerile pe care trebuie sa le facem sunt mai mult sau mai putin importante.

Ce bine ar fi daca inainte de a lua o decizie oarecare L-am lasa pe Dumnezeu sa ne sfatuiasca si sa ne calauzeasca ! Ar fi mult mai bine pentru noi… Cu mult mai bine…

Lori Balogh

This entry was posted in Experiente cu Dumnezeu. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.