Ilustratii despre jertfa lui Christos

Ilustratii despre jertfa lui Christos

Mielul lui Dumnezeu

Cu multi ani in urma, a fost construit un far pe coasta stancoasa Wales, din Anglia. Cand cladirea era aproape terminata, unul dintre lucratori s-a impiedicat si a cazut de pe schela, intre stancile de jos. Ceilalti lucratori, cutremurati de cele intamplate, nu indrazneau sa priveasca in jos de teama sa nu se ingrozeasca de cele ce ar fi putut vedea.

In cele din urma au coborat, insa, spre marea lor bucurie, tovarasul de munca era viu, desi avea lovituri pe corp. Langa el statea un miel mort. O turma de oi se abatuse prin partea locului si un miel din turma a intrerupt caderea omului spre pamant.

Aplicatie: Iisus, Mielul lui Dumnezeu, a intrerupt caderea omenirii spre abisul mortii vesnice, prin propria Sa moarte pe cruce.

 

Moartea Fiului uneste

O tanara pereche se afla intr-o serioasa problema conjugal. Cei doi se certau des si se parea ca nu exista nicio cale de impacare. Atunci cei doi s-au hotarat sa aiba un copil, in speranta ca el va salva casnicia. Copilul s-a nascut, dar in ciuda dragalaseniei lui, problemele nu au disparut. In cele din urma, cei doi s-au despartit.

Dupa cateva luni, baietelul s-a imbolnavit grav si a murit. Tatal a primit vestea de la un prieten, insa era prea orgolios pentru a-i cere iertare sotiei. Totusi, gandul mortii copilului nu-i dadea pace si, intr-o zi, s-a hotarat sa merga la mormantul acestuia. Intrand in cimitir, a strabatut cararea care ducea spre proaspatul mormant si, dupa niste pomi, o zari pe sotia sa stand cu capul plecat peste mormant. S-a asezat langa ea si a inceput sa planga alaturi de ea.

Dupa cateva momente, incet, doua maini sa cautau si se regaseau deasupra proaspatului mormant. In clipa urmatoare, cei doi se aflau unul in bratele celuilalt, impacati desupra mormantului celui pe care amandoi il iubisera.

Aplicatie: Moartea Fiului lui Dumnezeu l-a impacat pe om cu Dumnezeu. Fara aceasta jertfa, omul ar fi ramas pentru totdeauna instrainat de Creatorul sau.

 

Batalia de la Waterloo

Batalia de la Waterloo, dintre Napoleon si ducele de Wellington, a fost una din cele mai crunte si mai vestite batalii din istorie. Batalia fiind incheiata, vestile despre ea au fost aduse pe mare pana la coasta de sud, apoi transmise pe uscat cu ajutorul farului catedralei din Winchester, si de acolo la Londra.

Populatia astepta cu sufletul la gura rezultatul luptei, in timp ce semaforul silabisea cuvintele: “WELLINGTON  INVINS…” Apoi deodata, o ceata deasa cobora asupra portului, in timp ce mesajul incomplet era transmis mai departe la Londra.

Curand, panica a cuprins intreaga populatie a Londrei. Strazile au inceput sa fie baricadate, in timp ce batranii si femeile se pregateau sa-si apere tara cu orice chip. Insa ceata s-a risipit curand, lasand ca semnalele luminoase sa se vada din nou: “WELLINGTON  INVINSE DUSMANUL”.

Populatia Londrei a trecut de la agonie la extaz.

Aplicatie: La rastignirea Domnului Christos, ucenicii nu au inteles mai mult decat ca Iisus este invins. Ceata si intunericul le-a cuprins mintea si nu le permitea sa vada adevaratul mesaj al crucii. A trebuit sa vina dimineata invierii pentru ca ceata sa se ridice de pe sufletele lor si sa citeasca in minunea invierii adevaratul mesaj al crucii.

Culegere de Lori Balogh

Acest articol a fost publicat în Ilustratii, intamplari și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free