Ilustratii despre judecata

Ilustratii despre judecata

 

Din avocat, judecator

     O doamna bogata se gasea intr-o situatie grea. Deoarece se fixase timpul judecarii ei, prietenii au sfatuit-o sa caute un avocat bun, care sa-i apere cauza. Insa doamna, fiind sigura de reusita, a refuzat sa apeleze la un avocat.

In ultima clipa insa, ea s-a razgandit si l-a contactat pe un avocat renumit , cerandu-i sa o apere in instanta. Aceasta i-a raspuns:

     “Imi pare rau, doamna. Daca ati fi venit ieri, cu placere asa fi pledat pentru dumneavoastra. Dar astazi am fost numit judecatorul d-v…”

Aplicatie: Cei care astazi refuza sa apeleze la Domnul Christos in calitatea Sa de Mijlocitor si Aparator al omului pacatos, vor trebui sa stea fara aparator inaintea Lui, ca Judecator.

 

Judecata lui Socrate

     Cand s-a dat sentinta de condamnare la moarte a lui Socrate, un prieten a inceput sa se planga de faptul ca acesta trebuia sa moara nevinovat. La aceste vaicareli ale prietenului sau, Socrate a raspuns:

     “Ai fi preferat sa mor vinovat ?”

 

Blestemul Brancovenilor

     Spitalul Brancovenesc nu ar fi existat fara insufletirea nobila a Saftei Brancoveanu, sotia Banului Grigore Basarab Brancoveanu, care a dorit ca institutia sa fie opera de binefacere.

Insă, după 150 de ani de istorie, spitalul, situat in centrul istoric al Bucurestiului, a fost daramat, caci nu era inclus in planurile urbanistice ale lui Ceausescu. Safta Brancoveanu a comandat o inscriptie in marmura, pe care a asezat-o in bisericuta din curtea spitalului.

Inscriptia, care se afla acum la Curtea Veche, contine la final un blestem care cere Divinitatii ca cel care se va atinge de ctitorie, adica de spital, sa fie omorat de cei din neamul sau intr-o zi de sarbatoare.

Ceausescu a daramat spitalul si biserica in 1984. A ramas doar inscriptia. In 1989, Ceausescu a fost omorat de cei de un neam cu el chiar de Craciun. Blestemul  spune asa:

„Se face acest spital pentru saraci si de moarte napraznica, in zi de Craciun, sa moara cel care se va atinge de acest spital”.

 Culegere de Lori Balogh

Acest articol a fost publicat în Ilustratii, intamplari și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Ilustratii despre judecata

  1. Cristina spune:

    Bine de de știut. Mulțumiri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free