Ilustratii despre perseverenta

Ilustratii despre perseverenta

 

Nu te opri, continua sa canti !

 

Cand luminile din incapere s-au stins si concertul era pe cale sa inceapa, mama s-a intors la locul ei si a descoperit ca fiul sau disparuse. Dintr-o data, cortinele au fost date la o parte si lumina reflectoarelor a poposit pe impresionantul pian Steinway de pe scena. Ingrozita, mama vazu ca baietelul ei se asezase la claviatura, apasand pe clape si alegand cu grija notele cantecelului „Twinkle, Twinkle Little Star”.

In acea clipa, marele maestru pianist si-a facut intrarea in scena, a mers repede la pian si i-a soptit baiatului la ureche: „Nu te opri. Continua sa canti”. Apoi, aplecandu-se, Paderewski si-a intins mana stanga si a inceput sa completeze melodia, adaugand partea de bas. Dupa putin timp, si-a intins si mana dreapta, de cealalta parte a baiatului si a adaugat un acompaniament cursiv.

Impreuna, batranul maestru si tanarul ucenic au transformat o situatie ce s-ar fi putut dovedi a fi dezastruoasa, intr-o experienta extraordinar de creativa.Cei din public au fost atat de fascinati, incat nu si-au putut aminti ce a mai cantat marele maestru dupa aceea. Si-au amintit doar de piesa clasica: „Twinkle, Twinkle Little Star”.

Poate ca asa stau lucrurile si cu Dumnezeu. Ceea ce poti realiza doar de unul singur este putin probabil ceva demn de a fi retinut. Ne dam silinta sa fim cat mai buni, dar rezultatele nu sunt intotdeauna o muzica frumoasa si armonioasa. Cu toate acestea, cu ajutorul Maestrului, lucrarea vietii noastre poate fi cu adevarat frumoasa.

Data viitoare cand iti propui sa faci lucruri marete, asculta cu atentie. S-ar putea sa auzi vocea Maestrului, cum iti sopteste la ureche: „Nu te opri. Continua sa canti”.  

Fie sa-i simti bratele in jurul tau si cum te ajuta sa-ti transformi micile incercari in adevarate capodopere. Tine minte: Dumnezeu nu ii cheama pe cei pregatiti, ci mai degraba, ii pregateste pe cei „chemati”.

Viata se masoara mai exact prin vietile pe care le atingi, si nu prin lucrurile pe care le dobandesti. Fie ca Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa fie mereu alaturi de tine!  Nu te opri. Continua sa canti”

 

     Mari realizari prin perseverenta

     Mai toate realizarile mari ale omenirii au fost rezultatul perseverentei asidue:

-Edison a inventat becul electric dupa aproximativ 5000 de incercari nereusite;

-Fullton a fost obiectul hazului si batjocurii generale cand a propus instalarea motor cu ardere interna pe un vapor;

-Einstein a cazut la primul examen de admitere la universitate;

-Fratii Wright au oferit planurile primului avion guvernului american, insa au fost refuzati;

-Podarevski, celebrul pianist ceh, a fost descurajat de profesoara sa de pian pe motiv ca are degetele de la maini prea mici pentru a cuprinde o octava.

 

     Test

Un profesor voia sa-i invete o lectie pe studentii sai. Le-a dat posibilitatea de a alege intre trei examene: unul de 50 de intrebari, altul de 40 si ultimul de 30 de intrebari.

Celor care l-au ales pe cel de 30 de intrebari le-a pus cate un 8, chiar daca au raspuns bine la toate intrebarile. Celor care au ales testul de 40, le-a pus cate un 9, chiar daca mai mult de jumatate din raspunsuri au fost incorecte. Iar celor care l-au ales pe cel de 50 de intrebari, le-a dat cate un 10, chiar daca au gresit aproape toate raspunsurile.

Studentii erau nedumeriti. Profesorul le-a spus: „Dragii mei, nu voiam sa va verific cunostintele, ci hotararea voastra de a tinti cat mai sus.”

Culegere de Lori Balogh

 

Acest articol a fost publicat în Ilustratii, intamplari și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free