Ilustratii despre libertate

Ilustratii despre libertate

Falsa libertate data de avere

     Ani in sir o familie a muncit din greu pentru a-si plati datoriile. Facusera un imprumut la banca pentru a-si cumpara casa in care locuiau si fiecare membru al familiei a trebuit sa caute o slujba.

Intr-o zi, au primit vestea ca au castigat o suma mare de bani la loterie. Dupa ce au primit banii castigati peste noapte, aceasta familie a scapat de datorii si au zis: „Suntem cu adevarat liberi !” Acum isi puteau cumpara orice casa si-ar fi dorit, platind in numerar. Avand asa de multi bani, au decis sa nu mai mearga la munca si isi permiteau sa cumpere lucruri la care inainte nici n-ar fi visat.

Dupa un an, un redactor al unui ziar cunoscut s-a interesat de aceasta familie. A prezentat intr-un articol viata acestor oameni dupa un an de „libertate”: tatal era deja mort de trei luni de zile – doctorii l-au diagnosticat cu grave probleme ale ficatului, cauzate de prea multa bautura; mama locuia cu fiica sa intr-o alta locuinta si nu mai vorbea cu restul familiei; casa in care locuisera era parasita si in paragina; unul dintre fii era in inchisoare, condamnat pentru crima, iar celalalt copil isi cumparase o casa pe care a imprejmuit-o cu un gard foarte inalt si cu zabrele la geamuri, ca nu cumva cineva sa-i fure banii pe care ii mai avea.

Cand redactorul a vorbit cu vecinii acestei familii, ei dadeau din cap, spunand: „Au fost o familie deosebita, dar n-au stiut cum sa traiasca in libertate…”

Culegere de Lori Balogh

Acest articol a fost publicat în Ilustratii, intamplari și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free