Ilustratii despre mama

Ilustratii despre mama

O mama eroina

     La sfarsitul anului 2013, povestea Mihaelei Balaniuc a fost preluata de mai multe agentii de presa si televiziuni din Romania. Mihaela locuia in Agigea, judetul Constanta, era casatorita si avea 24 de ani cand a aflat ca este insarcinata.

Bucuria a fost scurta pentru ca, in urma testelor de rutina, medicii au suspectat un chist hepatic. In scurt timp, s-a pus diagnosticul final: cancer renal. Din punctul de vedere al specialistilor, pacienta trebuia operata. Sansele de supravietuire erau foarte mari. Costul ? “Mihaela, trebuie sa renunti la sarcina !”

Mihaela a decis: nu va lepada copilul. Sotul a sustinut-o si opt luni s-a lupta cu boala care o mistuia. Miza era una singura: sa nu sufere copilul. In cea de-a 34-a saptamana de sarcina, Mihaela ajunsese la o greutatea de doar 30 de kilograme. In aceste conditii i-a dat nastere Mariei, un copil sanatos, in ciuda nasterii premature. Dupa nastere, Mihaela a vazut-o si a mangaiat-o timp de trei-patru minute. Reusise ! Apoi a intrat in coma. Dupa 48 de ore, mama a incetat din viata.

Din cartea “Adevar pentru viata”, p. 102

 

Autoritate de mama

     Intr-un articol din Washington Times, se povesteste ca, in timp ce era presedinte, George W. Bush, impreuna cu sotia lui, Laura Bush, le-a facut o vizita parintilor lui – fostul presedinte George Bush si fosta prima doamna Barbara Bush.

Asa cum a povestit mai tarziu Laura Bush, in timpul acestei vizite, sotul ei s-a trezit la ora 6 dimineata si, ca de obicei, si-a pregatit o ceasca cu cafea. Apoi, in timp ce s-a asezat comod pe fotoliu, si-a pus picioarele pe o masuta pentru serviciul de cafea. Cand l-a vazut mama lui, imediat l-a apostrofat:

     – Ia-ti picioarele de pe masa !

Vazand-o cat este de furioasa, sotul ei a intervenit imediat:

     – Ce-i cu atitudinea asta, Barbara ? El este presedintele Statelor Unite !

–  Ce importanta are ? a spus ea. Oricine ar fi, nu vreau ca cineva sa-si puna picioarele pe masuta mea pentru cafea ! Daca el este presedintele Statelor Unite, eu sunt mama lui !

Presedintele a implinit imediat ceea ce i s-a cerut, luand seama la observatiile facute de doamna Bush, pentru ca si presedintii trebuie sa asculte de mamele lor !

Culegere de Lori Balogh

Acest articol a fost publicat în Ilustratii, intamplari și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free