Ilustratii despre slujire

Ilustratii despre slujire

Aparente

     Un director al unei scoli din Franta a fost complet dezamagit de unul dintre elevii din scoala sa. La sfarsitul anului a scris despre el: „Este cel mai slab, cel mai dezordonat si cel mai nepromitator elev din scoala !”

Dupa 50 de ani, pe cand directorul nu mai era in viata, s-a organizat un referendum prin care urma sa fie desemnata cea mai influenta personalitate a Frantei din toate timpurile. Prin vot popular a fost ales tocmai acest elev slab, dezordonat si nepromitator: numele lui era Louis Pasteur, fondatorul medicinei moderne.

In onoarea lui s-a decretat o sarbatoare nationala. Fiind bolnav si in varsta de 73 de ani, Louis Pasteur n-a putut participa la manifestarile organizate pentru el la Paris. Cu aceasta ocazie, el a transmis un mesaj care a fost citit de fiul sau: „Viitorul nu apartine cuceritorilor, ci slujitorilor !”

Nu cei ce se pregatesc sa cucereasca lumea vor domina viitorul, ci aceia care sunt gata sa le slujeasca semenilor. Louis Pasteur si-a dedicat viata unui singur scop si l-a atins.

 

Sacrificiu de sine

     Doctorul a intrat in graba in spital deoarece fusese chemat pentru o operatie urgenta. A raspuns imediat acestui apel si, dupa ce si-a schimbat hainele, s-a indreptat spre sala de operatie. Pe holul spitalului se plimba nervos tatal baiatului care urma sa fie operat. Cand l-a vazut pe doctor, tatal a inceput sa strige la el: „De ce ai intaziat atat ? Nu stii ca viata fiului meu este in pericol ? Nu ai simtul responsabilitatii ?”

Doctorul i-a zambit, apoi i-a zis: „Imi pare tare rau, nu ma aflam in spital si am venit cat de repede am putut dupa ce am fost chemat. Va rog sa va linstiti.” „Sa ma linistesc ? Daca fiul tau era pe masa de operatie, ai fi putut sa fii linistit ? Daca fiul tau ar muri in timp ce doctorul intarzie sa vina, ce ai face ?”  – spuse tatal si mai nervos.

Doctorul i-a zambit din nou: „Vom face tot ce putem pentru fiul tau prin mila lui Dumnezeu, si ar trebui ca si tu sa te rogi pentru viata fiului tau !” Si spunand acestea, a intrat in sala de operatie. „E usor sa dai sfaturi cand nu esti in situatie” – murmura tatal.

Dupa cateva ore, doctorul a iesit zambind: „Multumim lui Dumnezeu, fiul tau este salvat.” Si fara sa mai astepte raspunsul tatalui, a mai adaugat: „Daca mai ai si alte intrebari, vorbeste cu asistenta.” Si a iesit grabit. „De ce este atat de arogant ? Nu mai putea sa stea cateva minute ca sa-mi spuna mai multe despre starea fiului meu ?” – comenta tatal cand o vazu pe asistenta iesind din sala de operatii.

Aceasta, cu fatza in lacrimi, i-a spus: „Fiul lui a murit ieri intr-un accident de masina si astazi era inmormantarea, cand noi l-am chemat de urgenta. Iar acum, ca l-a salvat pe fiul tau, a plecat sa-si inmormanteze fiul.”

Culegere de Lori Balogh

 

Acest articol a fost publicat în Ilustratii, intamplari și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free