Ilustratii despre influenta

Ilustratii despre influenta

 

Puterea influentei

     In august 1980, Azaria Chamberlain, o fetita de noua saptamani, a disparut din cortul familiei sale, care participa la o tabara in apropiere de Uluru ( loc cunoscut si sub numele de Ayers Rock ), in Teritoriul de Nord, Australia.

Parintii, pastorul Michael si Lindy Chamberlain, au declarat ca bebelusul lor a fost luat de un caine dingo, un caine salbatic din Australia. Cu toate acestea, opinia publica s-a intors impotriva lor si, in final, Lindy a fost judecata si condamnata pentru omor.

La data aceea, avocatul si scriitorul John Bryson urmarea cu uimire acest caz. In copilarie, fusese prieten cu o familie de adventisti de ziua a saptea din Melbourne, cu care mergea la schi. Cand au inceput sa circule tot felul de zvonuri despre familia Chamberlain si despre adventisti, el a stiut ca nu erau adevarate, fiindca ii cunoastea bine.

Situatia aceasta l-a determinat sa faca cercetari si sa scrie cartea cu titlul Evil Angels ( Ingeri rai ), o relatare tulburatoare a cazului familiei Chamberlain, care a schimbat opinia publica si a dus la rejudecarea cazului, in urma carea Lindy Chamberlain a fost dovedita nevinovata.

Bryson nu era adventist de ziua a saptea, nu era nici macar crestin, dar familia aceea de adventisti ii castigase increderea prin influenta si prin exemplul ei si ii modelase pozitiv convingerile despre adventisti, iar faptul acesta l-a determinat, mai tarziu, sa medieze pentru o femeie adventista condamnata pe nedrept. Ce marturie puternica despre importanta trairii credintei noastre!

Culegere de Lori Balogh

Acest articol a fost publicat în Ilustratii, intamplari și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free