Impresii despre blog

Ii rog pe cititorii care doresc sa adauge un comentariu sa tina cont de cateva reguli elementare. Comentariile care nu  respecta aceste cateva criterii vor fi sterse din motive lesne de inteles.

Nu sunt admise comentariile care:

* sunt straine de tema in discutie

* nu sunt scrise in limba romana ca limba principala

* sunt foarte lungi, fara justificare

* nu sunt relevante si documentate

* sunt rasiste si jignitoare

* nu folosesc un limbaj decent

* sunt atacuri la persoana si nu la argumente

In speranta ca am fost inteles, va astept cu cat mai multe impresii, comentarii, ganduri sau intrebari pe marginea temelor prezentate.

Lori Balogh

59 Responses to Impresii despre blog

  1. Silvia says:

    Ce surpriza fantastica sa va reintalnesc dupa atatia ani. Stiu ca eram asa bucuroasa pentru toate articolele din blog si imi aduc aminte ca va cerusem acceptul sa ” fur” scrieri pentru blogul meu. Surpriza este ca am crezut ca sunteti femeie, eu citeam devotionale scurte si ceva din natura plantelor. Ma gandeam cata gingasie si sensibilitate numai o femeie le are…iata ca m am inselat
    Dar nu mi pare rau chiar ma bucur foarte mult. Acum aveam nevoie de un material pentru o prietena cu Judecata cand Domnul le spune: „Plecati ca nu va cunosc” si mi a aparut blogul dvs. Am stat putin…Doamne Lory a mea de cand eram si eu pe blog…o bucurie de nedescris…si materialul pe masura… care a acoperit toate nevoile. Va multumesc chiar daca nu sunteti Lory a mea…:) constat ca eu am nevoie sa mai citesc acest blog care are o paleta minunata de subiecte. Cu respect va salut!
    P.S. pentru a scrie aceste materiale trebuie mult studiu si cunostinte vaste niciodata n am crezut ca sunteti ” o amatoare” :)

  2. Lori Balogh says:

    Multumesc mult pentru cuvintele dv. de incurajare. Si nu numai ale dv., ci ale tuturor cititorilor care au lasat un mesaj constructiv pe acest blog. Meritele sunt in intregime ale Domnului si a Lui sa fie toata lauda! Astept cu nerabdare ziua cea mare in care ne vom intalni fatza catre fatza sa povestim despre experientele noastre unice cu Domnul, acolo unde nu ne va mai desparti nimeni si nimic. Amin! Vino, Doamne, Iisuse!

  3. Lori Balogh says:

    Multumesc mult pentru cuvintele dv. de incurajare. Si nu numai ale dv., ci ale tuturor cititorilor care au lasat un mesaj constructiv pe acest blog. Meritele sunt in intregime ale Domnului si a Lui sa fie toata lauda! Astept cu nerabdare ziua cea mare in care ne vom intalni fatza catre fatza sa povestim despre experientele noastre unice cu Domnul, acolo unde nu ne va mai desparti nimeni si nimic. Amin! Vino, Doamne, Iisuse!

  4. Romanu Octavian says:

    Multumesc lui Dumnezeu pentru Lori Balogh! Sunt mulți ani de când aceste ganduri asezate in sute, mii de pagini, sunt inspiratoare atat pentru subsemnatul dar si pentru alti oameni. Cred ca munca depusă a fost și este mare dar și răsplătirile vor fi pe măsură.
    Cu apreciere si recunoștință, Tavi R.

  5. nana says:

    NU ma simt deloc vinovat in ce priveste Sabatul. Singurul lucru cu care nu sunt in acord cu acest blog

  6. Lori Balogh says:

    Imi pare nespus de rau, frate Ghita, dar chiar nu stiu de unde se mai pot procura Comentariile Biblice pe care le cautati.Poate in strainatate…

  7. Ghita says:

    Regret ca nu mai este online. Doresc sa-l cumpar , va rog indrumati-ma . va rog ,va rog , va rog . Cu respect

    Lansare CD Comentarii Biblice A.Z.S.
    [2006-01-20]
    (Magyarosi Barna / AARC)
    Marti, 17 ianuarie 2006, in capela Institutului Teologic Adventist s-a desfasurat un eveniment cu totul deosebit, mult asteptat de adventistii din Romania, si anume lansarea CD – ului care contine Comentariile Biblice Adventiste in limba romana.

    La evenimentul de marti a participat comitetul Uniunii Romane, pastorul Dumitru Popa, studenti si cadre didactice ai Institutului Teologic Adventist.

    Visul si viziunea de a avea Comentariul biblic adventist s-au nascut, in urma cu o jumatate de secol, in inima si mintea directorului departamentului de carti de la Casa de Editura Review and Herald, J.D. Snider.

    Multa vreme, ideea producerii unui comentariu biblic cuprinzator parea imposibil de realizat. Realizarea celor 7 volume de comentarii a durat aproape 5 ani, ultimul volum, 7, fiind publicat in 1957.

    Nevoia comentariilor biblice in limba romana s-a resimtit si intre adventistii din Romania. Fratele Dumitru Florea a luat initiativa si s-a dedicat muncii colosale (intre anii 1973 – 1986) de traducere a celor 7 volume. Nu a reusit sa termine integral traducerea, ultimul volum fiind terminat de catre fratii Dumitru Popa si Gheorghe Indricau.

    In anul 2004 a fost demarat proiectul de realizare a Comentariul biblic adventist in limba romana, in format electronic, sub coordonarea lui Eugen Tanul.

    CD-ul include: Comentariul biblic adventist de ziua a saptea (7 volume), Biblia – traducerea Dumitru Cornilescu, Biblia – versiunea King James, Dictionarul explicativ al limbii romane si poate fi gasit la toate sediile de conferinte din tara la pretul de 40 euro/bucata sau in lei la cursul zilei.

  8. Cuzuioc Nicolae says:

    Domnul să vă călăuzească în continuare!!!

  9. Lori Balogh says:

    Multumesc mult pentru cuvintele de incurajare scrise din adancul inimii. Adesea ma gandesc ca acest blog nu ar fi existat daca ar fi lipsit una din binecuvantarile Domnului: Cuvantul scris, calauzirea Duhului Sfant, sanatatea fizica si psihica, puterea de munca, timpul liber, posibilitatile tehnice si multe altele. Asadar, toata recunostinta o indrept catre Bunul Dumnezeu, singurul care merita laudele si aprecierile noastre.
    Cu stima si dragoste frateasca,
    Lori B.

  10. Cuzuioc Nicolae says:

    Dumnezeu să te binecuvinteze Lori Balogh. De câțiva ani mă hrănesc din hrana pe ca o dai tuturor celor flamanzi,cu ajutorul si spre slava lui Dumnezeu. Multi sunt cei care împart adevărul, dar ce m-a marcat la d-stra, felul cu adevărat creștinesc pe care il folosiți atunci când răspundeți celor care va contrazic, sau care nu sunt de acord. Din cuvinte se vede Spiritul lui Hristos. M-am hotărât să scriu, nu pentru a vă flata, ci din mulțumirea si preaplinul inimii. Domnul să vă țină smerenia și credincioșia în continuare, si sa va ocrotească familia. M-as bucura mult dacă ne-ați face o vizita la Piatra Neamt. Domnul să vă binecuvinteze.

  11. Lori Balogh says:

    Multumesc pentru incurajari, frate Gabi. Pentru mine nu este bucurie mai mare decat sa aflu ca ceea ce postez pe blog este de folos si ziditor pentru unii oameni.
    Va doresc si eu multe binecuvantari ceresti in lucrarea dv.
    Cu stima,
    Lori B.

  12. Doresc sa va multumesc pentru acest blog, pentru timpul pretios pe care-l dedicati de a scrie. Va multumesc ca impartasiti cu noi, cititorii, aceste materiale.
    De cativa ani, folosesc aceste materiale pentru predicile din comunitate. Am specificat sursa materialelor, iar toti ascultatorii le apreciaza. Din cauza plecarii din comunitate a mai multor persoane, am ramas aproape singur sa conduc serviciile divine (in afara pastorului care este prezent un sabat din luna). Acest blog este „salvarea” mea, imi ofera materiale spre prezentare, dar mai important decat atat, speranta mea este ca aceste materiale sa fie o evanghelie vie, pentru ascultatori, dar in primul rand ma impresioneaza pe mine, si ma pun pe ganduri.
    Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze, sa va pastreze sanatos si sa va ofere timp pentru a scrie in continuare. Sper sa aveti parte de fericirea de a intalni in Imparatia Cerurilor persoane care au ascultat (citit) aceste materiale (aceste materiale contribuind la salvarea lor).
    Cu pretuire,
    Gabi

  13. Lori Balogh says:

    Nu, inca nu am studiat acest pasaj, care intr-adevar este interesant. Cu ajutorul Domnului, pe viitor…
    Nu stiu daca ati urmarit prezentarile lui Walter Veith despre societatile secrete. Va recomnad pe Youtube „Razboiul total” si „Secretele societatilor secrete”.

  14. Dorin says:

    Am gasit un text interesant: 1 Corinteni 3:11-15. Nu stiu daca ati scris despre acest paragraf pe blog (n-am gasit nicaieri), dar as dori sa cunosc cum il interpretati.
    Fiti binecuvantat

  15. Lori Balogh says:

    Da, autorii sunt adventisti. Am aceasta carte in biblioteca, insa inca nu am citit-o, pentru a va putea oferi niste informatii mai clare. Stiu ca ultimul dintre traducatori nu mai este membru al bisericii, dat fiind ca a exagerat unele aspecte doctrinare, exagerari care nu au putut fi acceptate de biserica. De aceea, am anumite rezerve fatza de continutul acestei carti.
    Cu stima,
    Lori B.

  16. Dorin says:

    Am gasit un site: http://www.1888.ro/cuprins/reexaminat.htm
    Cine sunt acestia? Tot adventisti par. Care e diferenta fata de (daca exista una) fata de AZS?
    Fiti binecuvantati

  17. Vasiloni Ionel says:

    Daca mai aveti si alti colaboratori pe care va sprijiniti in aceasta lucrare?

  18. simona says:

    Va raspund cu aceasi apreciere.

    Spuneti ca geneza este o carte a originilor, iar Dumnezeu nu a dat a dat porunci primilor oameni. Totusi nu este asa :

    „A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă şi a zis: „Din toţi pomii din rai poţi să mănânci,
    17. Iar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci”.

    Referitor la cunoasterea ciclului de sapte zile a saptamanii, acest lucru e posibil sa fi fost facut cunoscut de catre Set, fiul lui Adam, care a fost rapit la cer si invatat stiintele astrelor, matematica si scrierea, dupa hronicile care marturisesc despre acestea .
    Nu tot ce a facut Dumnezeu se presupune a fi facut si de oameni, fara o atentionare prealabila, mai ales ca Dumnezeu S-a odihnit nu de alceva, decat de lucrul creatiei, care nu are nici o legatura cu lucrarea omului.Insa Dumnezeu nu S-a odihnit de tot, pentru ca „eu dorm, dar Dumnezeu vegheaza”. El s-a odihnit doar de lucrul creatiei despre care spune ca le-a facut pe toate „bune foarte”, adica mai mult decat foarte bune.
    In cartea Sfintei Scripturi nu sunt semnalate absolut toate invataturile, astfel incat Biserica Ortodoxa are doua cai de urmat si de respectat : invatatura scrisa a Scripturii si invatatura orala, care s-a pastrat de la un prooroc la altul si de la Hristos la Apostoli, care au spus ca nu s-a putut scrie tot ce a spus si a facut Hristos, caci daca s-ar fi scris tot, nu ar fi incaput in lumea intreaga.
    Dar ca tinerea Duminicii a fost dupa porunca omeneasca, sunt de acord, cu mentiunea ca, daca ar fi fost gresita nu am fi avut continuitate pana in ziua de azi. Poate stiti ca zelotii tin si ei la respectarea unui timp anume, desi timpul este un element precar si lipsit de importanta in dogma bisericii, pentru ca timpul nu matuie pe nimeni, dupa spusele Apostolului : „e timp pentru toate”, sau „rascumaparati timpul ca vremurile sunt grele”.Deci cum anume poti rascumpara timpul?Sau cum poti face un lucru cu timp si fara timp?
    Unul dintre cei mai aprigi zeloti, tinand post negru( Cuviosul Iosif Sihastrul), i-a arata Dumnezeu ca harul se afla si la Biserica Ortodoxa pe stil nou, si la cea pe stil vechi.Unde este deci importanta timpului la Dumnezeu?
    Si noi avem zi de odihna, care este Ziua Domnului.Sase zile lucram, dupa porunca Domnului si a saptea ne odihnim si slavim pe Hristos si Sfanta Treime in aceasta zi.Unde este raul?

    Cu dragoste crestina,
    Simona.

  19. Lori Balogh says:

    Stimata doamna Simona,
    Atunci cand a fost sfarsita Creatia, iar Creatorul S-a odihnit de lucrarea Lui, nu existau evrei, ci doar primii nostri parinti: Adam si Eva. Faptul ca Dumnezeu S-a odihnit in ziua Sabatului ( ziua a saptea ), si nu intr-o alta zi, ne-a fost lasat ca model de urmat pentru intrega omenire.
    Intr-adevar, in Geneza nu vom gasi nicio porunca privitoare la pazirea Sabatului, dupa cum nu vom gasi nicio porunca privitoare la furt, adulter, necinstirea lui Dumnezeu, crima, etc. Si aceasta pentru ca Geneza este o carte a originilor, nu a poruncilor. Daca nu gasim o porunca speciala referitoare la pazirea sabatului, aceasta nu inseamna ca Sabatul nu a fost cunoscut si respectat de copiii lui Dumnezeu inainte de aparitia poporului evreu. Oare de unde cunoasteau oamenii care au trait inainte de Avraam ciclul saptamanal ? Biblia ne arata ca la potop oamenii cunosteau masurarea timpului din sapte in sapte zile. Daca ei nu ar fi cunoscut Sabatul, de unde ideea de a masura timpul din sapte in sapte zile ?
    Sabatul nu este legat de evrei, ci de lucrarea Creatiei, care priveste intrega omenire. In acest sens, Sabatul este un adevarat memorial al Creatiei, care nu poate fi desfiintat, dupa cum nimeni nu-si poate anula ziua de nastere.
    Cat priveste noua zi de odihna aleasa de crestini in cinstea invierii Domnului, nimeni nu poate dovedi cu Scriptura in mana ca aceasta schimbare este poruncita de Dumnezeu. Nu exista niciun text in Noul Testament care sa arate ca, fie Domnul, fie apostolii Sai, au poruncit aceasta schimbare. Trecerea de la Sabatul zilei a saptea la serbarea duminicii s-a facut in urma unor porunci omenesti, nu in urma unei porunci divine. Iar noi suntem datori sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni.
    Cu privire la argumentele biblice in favoarea pazirii Sabatului, va raog sa citit cu atentie urmatoarele articole:
    https://www.loribalogh.ro/2013/01/ziua-a-saptea-sambata-sau-duminica/
    https://www.loribalogh.ro/2013/03/schimbarea-zilei-de-odihna/
    https://www.loribalogh.ro/2013/01/sabatul-in-noul-testament/
    https://www.loribalogh.ro/2012/12/sabatul-inainte-se-sinai/
    https://www.loribalogh.ro/2012/09/originea-sabatului/
    https://www.loribalogh.ro/2014/11/deuteronom-514-15-sabatul-ca-amintire-a-eliberarii-din-robia-egipteana/
    https://www.loribalogh.ro/2014/04/marcu-227-28-fiul-omului-este-domn-chiar-si-al-sabatului/
    Cu multa stima,
    Lori B.

  20. simona says:

    Va comportati ca un adevarat crestin.Si noi, ortodocsii avem invatatura ca doar pacatele ne apartin, iar pentru faptele bune meritul este al lui Dumnezeu.
    Dumnezeu sa va ajute si sa va ocroteasca !

  21. simona says:

    Eu cred ca si in Geneza sunt multe lucruri simbolice,cum ar fi „sarpele i-a intepat calcaiul, iar ea i-a strivit capul” ; se refera la Maica Domnului, care prin nasterea lui Hristos pe pamant, a strivit capul satanei.
    Am uitat sa ma prezint : eu sunt ortodoxa, dar sta nu ma face sa ma impiedic in dogme atunci cand este vorba de implinirea poruncii lui Hristos :”Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti”, sau „Iubiti pe vrajmasii vostri”.
    De altfel, eu nu vad nici un vrajmas, in afara de propriile-mi pacate.

  22. simona says:

    Despre ziua sambetei, aceasta nu a fost data decat evreilor, ca aducere aminte de ziua in care au fost scosi din Egipt.Iar Iisus spune ca omul este si domn al sambetei, deci nu poate omul sa fie domn al sambetei, peste Dumnezeu. De aceea a lasat Dumnezeu o alta zi, ziua Mantuirii, ziua Invierii, ziua Domnului, ziua a opta,adica Duminica, care se talmaceste Parusia, adica a doua venire a Domnului Iisus Hristos, care de data asta va veni in toata slava Lui si nu ca un sarman nascut in staul de oi. De aceea Duminica este si inceput dar si sfarsit de saptamana .
    Pana la cea de-a doua venire a Domnului, va fi ziua a saptea(care tine de la intruparea lui Hristos, pana la a doua Sa ne venire ), in care noi toti avem timp sa ne pregatim de judecata finala.Ziua a saptea se talmacesta a fi si timpul vietii omului pe acest pamant, de aceea omul este domn al sambetei, a zilei a saptea.

    Insa, in numele iubirii care trebuie sa ne uneasca pe toti in duhul Lui Hristos, ce importanta poate avea o astfel de problema ? Acesta este un motiv pentru care sa ma impiedica sa-ti spun : Te iubesc,omule al lui Dumnezeu?Toti suntem copiii Lui, toti suntem frati intre noi, pe toti ne iubeste Dumnezeu, altfel ne-ar pierde dupa cate rautati suntem in starea sa facem.

  23. maria says:

    multumesc

  24. Gabi Bertalan says:

    Bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze toata familia si sa va dea putere si timp din belsug sa continuati aceasta lucrare de a pune la dispoztia tuturor aceste „comori” si sa nu va opriti. De obicei, intru saptamanal sa vad ce mai este nou. Cu deosebita pretuire, Gabi

  25. eugen dutu says:

    Laudat sa fie Domnul Isus Hristos ! Laudat sa fie El, care v-a dat si vointa si infaptuirea.
    Binecuvantarea Domnului Isus Hristos sa fie asupra familiei dumneavoastra si asupra celor dragi dumneavoastra.

  26. Lori Balogh says:

    Multumesc pentru cuvintele de incurajare, insa doresc ca laudele sa fie adresate doar lui Dumnezeu, Cel care este Izvorul tuturor lucrurilor bune de care ne bucuram in aceasta viata, dar mai ales in cea viitoare.
    In ceea ce priveste comentariile biblice, acum cativa ani Uniunea Romana a Bisericii AZS a pus in vanzare un CD cu aceste comentarii. Insa nu stiu daca se mai gaseste. Oricum este la dispozitia tuturor online.
    Cu stima,
    Lori B.

  27. Ghita says:

    Buna ziua

    Am citit multe din postarile dvs . pe diferite saituri sub acest nume ” lori Balogh ” . Desi nu va cunosc ,dar din cea ce scrieti mi se pare ca sunteti o persoana pregatita . Am dorit de mult sa va transmit aprecierile mele pt . judecata , logica si profunzimea dvs , Cu aceasta ocazie doresc sa va transmit aprecierea si respectul meu pt profunzimea , logica si bunul simt cu care tratati subiectele .

    Mai sus am vazut ca ati postat o adresa cu material de studiu numit ” comentarii biblice ” . Stiti cumva daca se poate cumpara acest material si de unde ?

    Cu respect

  28. Lori Balogh says:

    Ne bucuram si noi de bucuria d-v. Dumnezeu sa va binecuvanteze in cautarea „cunostintei mantuirii” ( Luca 1,77 ), cea mai importanta stiinta din cate exista in aceasta viata.
    Cu stima, Lori B.

  29. POPESCU CONSTANTIN says:

    multumesc frumos pentru cartea TRAGEDIA VEACURILOR am avut o mare bucurie cand a venit la usa mea postasul cu ea. mult succes

  30. STEFAN says:

    MESAJUL SUBIECTELOR …ESTE USOR DE INTELES ,DAR ,IN ACELASI TIMP ,SE PUNE MULT ACCENT PE PUNEREA IN PRACTICA A INVATATURILOR….CEEA CE EU ,PERSONAL ,APRECIEZ…

  31. Doru says:

    Doresc sa va multumesc din inima pentru materialele pe care ni le puneti la dispozitie.Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ocroteasca.

  32. ariel ghinea says:

    multumesc ptr mesajul tau, as vrea sa stiu : tu esti pastor si care este biserica ta..Cum ma pot adresa tie Mr orMS ptrca numele tau like mine este purtat de b.&g.As dori sa vorbesc m.m cu tine.thnk ,

  33. Lori Balogh says:

    Va salut cu multa dragoste,
    Un material care atinge putin problema ridicata de d-v este cel pe care-l puteti gasi la categoria „Teme biblice”/”Biserica lui Christos”/”Urgenta de gradul 0 – Salvati relatiile !

  34. un crestin says:

    Domnul sa va binecuvanteze. As dori sa va intreb daca aveti vreun material care sa atinga subiectul certurilor care deseori le vad intre frati (din pacate chiar in biserica). Dragostea frateasca lasa mult de dorit in anumite comunitati.

  35. Alex says:

    Eu cred ca creatiunea poate fi acceptata prin credinta ,evolutia prin supoziti.

  36. alina75m says:

    Multumesc pentru raspuns.

  37. Lori Balogh says:

    Cartea Genezei nu lucreaza cu simboluri, asa cum se intampla in cazul cartilor profetice ( ex. Daniel, Apocalipsa ). E o istorie reala, bazata pe fapte reale. Daca am interpreta relatarile ei considerandu-le simboluri, am ajunge la o infinitate de pareri si interpretari, lucru care nu cred ca a fost in intentia lui Dumnezeu.
    Astazi, exista in crestinism tendinta de a considera primele 11 capitole ale Genezei ca fiind o colectie de mituri ebraice, un fel de folclor. Chiar teologi renumiti sustin acest lucru. Insa aceasta nu face decat sa fie taiate „radacinile” intregii Biblii, trunchiul ei fiind Vechiul Testament, iar coroana – Noul Testament. Fara „radacinile” raportului Creatiei din Geneza totul e aruncat in aer.
    Din punctul acesta de vedere, eu raman un „fundamentalist”, considerand raportul Genezei ca fiind literal, nu simbolic. Multe lucruri nu le intelegem acum, dat fiind faptul ca actul Creatiei a fost unic, irepetabil, astfel incat nu-l putem supune cercetarii stiintei actuale. De aceea Creatia nu poate fi acceptata decat prin credinta ( ca si evolutionismul, de fapt ). Pentru ca traim de milenii in conditiile pacatului , in care „orice faptura si-a stricat calea pe pamant” ( Geneza 6, 12 ), noi nu mai suntem capabili sa ne imaginam cum arata lumea perfecta asa cum a iesit din mainile Creatorului, tot asa cum nu ne putem imagina lumea viitoare pregatita de El pentru cei credinciosi. Sta scris ca „lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” ( 1 Corinteni 2,9 ). Cred ca e intelept sa ramanem la cele descoperite deja, lasand lucrurile pe care inca nu le intelegem ca sa ne fie lamurite la timpul potrivit de Acela in care „sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiinte” ( Coloseni 2, 3 ).

  38. alina75m says:

    Eu personal cred ca nu a fost vorba de un fruct. Initial am crezut ca se refera la relatiile sexuale, dar fiind vorba de un „pom” al cunostintei binelui si raului cred ca e mult mai mult de atit. Oricum, are cu siguranta legatura cu relatiile sexuale, nu pot sa cred ca omul a fost creat de catre Dumnezeu sa se inmulteasca asa. Mai mult decit atit, pedeapsa a avut legatura cu nasterea, adica un fel de „daca ati ales sa va inmultiti asa, atunci sa fie cu durere pentru cea care a cazut prima in neascultare”. Si in acest fel cel rau a putut interveni si in codul genetic al urmasilor, care au rezultat inclinati natural catre rau! Si de asemenea continui sa cred ca are legatura si cu mincatul, mai exact cu „placerea” mincatului, adica nu pot crede ca omul a fost creat sa obtina energie prin mincare, caci nu-mi pot imagina un eden plin de … „deseuri”. Eu cred chiar ca omul initial nu era creat cu organe genitale, ci a permis celui rau sa intervina genetic cumva in aspectul sau. De asta au avut nevoie de acoperitoare dupa aceea. Acesti „pomi” sint cu siguranta simbolul a ceva important, asa cum e si pomul vietii…Oricum , acestea sint simple speculatii de-ale mele. Eram curioasa sa aud parerea cuiva avizat in domeniul biblic dar cu un orizont mai larg de cunostinte, asa cum am vazut ca sinteti dvs.

  39. Lori Balogh says:

    Multumesc mult, Gabi, si voua tuturor celor care mi-ati trimis cuvinte de incurajare. „Homo sum, nihil humano a me alienum puto” – „Sunt om si nimic din ceea ce este omenesc nu-mi este strain”, spuneau latinii. Desi am scris multe lucruri , sper eu folositoare, sunt doar un om care are nevoie si el de mantuire, un om care a trecut in anul 2012 prin multe si grele incercari, dar care, cu ajutorul Tatalui ceresc au fost depasite cu bine. Iti doresc tie si voua tuturor cititorilor fideli ai acestui blog, dar si celor care din intamplare au trecut pe aici, un An Nou plin de realizari de valoare, care sa reziste probei vesniciei. „La multi ani! pe Noul Pamant…

  40. Lori Balogh says:

    Draga Alina, voi studia problema butonului de care amintesti si, daca platforma permite, el va fi instalat. In privinta „marului” din care a muscat Eva ( dar si Adam ! ), Biblia nu specifica ce fel de fruct a fost acela. Geneza 3, 6 vorbeste despre „rodul” pomului cunostintei binelui si raului si nimic mai mult. In folclor s-a impamantenit ideea ca a fost un mar. Este o simpla speculatie si nimic mai mult.

  41. Gabi Bertalan says:

    Va doresc ca Noul An 2013 sa va aduca multa binecuvantare din partea lui Dumnezeu. Va doresc sa aveti parte in fiecare zi de sanatate, un soare zambitor, chipurile celor dragi alaturi, implinirea tuturor dorintelor bune si… de cat mai mult timp liber sa puteti impartasi bogatia de valori morale si noua, celor care apreciem acest blog. An Nou fericit!

  42. alina75m says:

    Ce parere aveti despre „marul” din care a muscat Eva? Ce credeti ca este acel „mar”?

  43. alina75m says:

    Ar fi util sa adaugati pe blog butonul „follow” sau „abonare”. Sau exista si nu-l vad eu?!

  44. Lori Balogh says:

    Ma bucur ca ceea ce am postat pe acest site va este de folos si-i multumesc lui Dumnezeu ca pot face ceva bun pentru semenii mei. E,intr-adevar, un privilegiu pentru mine. Cu privire la materialele de care intrebati, am in plan ca in viitor sa postez ceva legat de modul in care ar trebui sa respectam Sabatul. Pana atunci va recomand Testimonies vol. 2, cap. „Cum sa pazim Sabatul” si vol. 6, cap. „Tinerea Sabatului” din sectiunea a sasea.Va doresc un an nou fericit si sa aveti parte de multe binecuvantari ceresti.

  45. Ciprian says:

    Fiti binecuvantat pentru munca pe care o depuneti zi de zi in intretinerea acestui site. As dori sa va intreb daca aveti postat vreun articol privitor la modul in care ar trebui noi ca si crestini sa respectam (sau sa pazim) ziua a saptea, deoarece de multe ori uitam sau ne formam anumite opinii proprii care de cele mai multe ori nu sunt si corecte. Ce trebuie sa intelegem prin pazirea zilei a saptea si care este masura pe care ar trebui sa o respectam. In al doilea rand ce putem gasi in scrierile EGW privitor la acest subiect.

  46. Lori Balogh says:
  47. Alex says:

    Sunt interesat de ceva material despre istoria, cultura, religia si viata Caldeilor. Multumesc. Cu respect Alex.

  48. Lori Balogh says:

    Intr-adevar, in Didahii si Epistola lui Barnaba se vorbeste despre o zi a Domnului ( Duminica zilei intai ), insa nu cea biblica ( Sabatul zilei a saptea ), stabilita de Dumnezeu inca de la Creatiune. De altfel, cele doua lucrari amintite nu sunt demne de luat in considerare atunci cand e vorba de stabilirea unei doctrine. Manuscrisul Didahiilor a fost descoperit, dupa cate stiu, pe la anul o mie si ceva, deci mult prea tarziu. In ce priveste Epistola lui Barnaba, aceasta nu-i apartine lui Barnaba, colaboratorul apostolului Pavel, ci unui fals Barnaba. Epistola este profund antisemita si ataca Vechiul Testament, lucru pe care adevaratul Barnaba nu l-ar fi putut face. Influenta gnosticismului este evidenta in aceasta epistola, ca si in alte zeci de lucrari apocrife. Acestea nu merita sa fie puse alaturi de Scripturi, chiar si numai pentru simplul fapt ca ele contrazic adevaruri sustinute de Biblie. Or, Dumnezeu „nu se poate tagadui singur” ( 2 Timotei 2, 13 ), afirmand in Scriptura un lucru, iar in alte lucrari, alt lucru. Iata de ce eu raman la adevarul Scripturii si in ceea ce priveste adevarata zi de odihna: Sabatul zilei a saptea.

  49. felix says:

    ce ne puteti spune despre : DIDAHIA si EPISTOLA LUI BARNABA? ( acolo se vorbeste despre Ziua domnului

  50. Lori Balogh says:

    Draga Florin,
    Pana ce voi avea timpul si chemarea de a face ceea ce imi ceri, iti dau un link pentru comentariile biblice pe care le doresti: http://www.resursebiblice.ro/comentarii-biblice/
    Domnul sa te ajute in cautarile tale.

  51. florin says:

    Ar fi extraordinar sa incepeti un curs al Noului testament pe capitole ; ( bineinteles in limita timpului pe care -l aveti la dispozitie ) ne-ar ajuta foarte mult pe noi cei care suntem incepatori ; am cautat comentarii azs la cartile biblie si nu am gasit nici macar la editura viata si sanatate ;
    va multumesc ;

  52. florin says:

    imi plac foarte mult postarile dumneavoastra ; as avea o rugaminte la dumneavoastra ; ne puteti ajuta sa intelegem mai bine epistolele lui Pavel ;
    Mi se par mai greu de inteles „Ramani si galateni ”
    Ati putea comenta pe capitole aceste Epistole ? !! eu sunt incepator si sincer sunt multe lucruri pe care nu le inteleg ; daca ati putea sa comentati macar putin pe capitole ar fi extraordinar 11
    va multumesc ;
    mi-ar fi de mare ajutor !

  53. muresan ioan says:

    multumesc pentru timpul acordat fie ca Duhul sfînt sa va călăuzească în continuare

  54. 4bb4 says:

    Daca noi nu vorbim pietrele vor vorbi…Domnul cu tine!

  55. muresan ioan says:

    Domnul sa te binecuvinteze pentru oaza de apa vie si lumina care ai creat-o in mizeria internetului. toti cei insetati dupa apa vietii si lumina au ce gasi aici.Domnul fie laudat pentru asemenea lucratori in cimpul Lui.Pacea si harul Domnului Hristos sa fie cu tine si casa ta.

  56. Daniela says:

    Mare lucru ai spus Adrian Peter, Domnul sa ne poarte de grija tuturor.

  57. Ciuhat Roberto says:

    Faptul ca intr-o societate aglomerata ca a noastra in care interesul personal, mercantil este prima si ultima porunca din “decalog”, cineva se mai preocupa, cu sacrificii, de raspandirea mesajului divin, este un motiv de reflectie, de sustinere, nu doar verbala a acestui demers si de incurajare. Suntem multi cei care beneficiem de munca dumneavostra, motiv pentru care va asezam, in ruga noasta, in palma Creatorului si Sustinatorului a toate cate sunt in cer si pe pamant.
    Multumim pentru tot ce faceti ca noua sa ne fie mai usor…!

  58. adrian peter says:

    Ai lasat aici o fantana, din care se poate adapa oricine,fi binecuvantat !

  59. Nelu Gheju says:

    Dincolo de tot ce ne ofera astazi internetul ,sunt placut surprins sa gasesc un Blog „ornamentat” cu informatii pentru iubitorii de adevaratele valori ; credinta,dragostea si adevarul .De altfel adancul de unde izvorasc ,este Dumnezeu !
    Apreciez calitatea Blogului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.