Ce spune Biblia despre…iad

Ce spune Biblia despre…iad

Iadul – cel mai infricosator loc din univers ! La gandul existentei lui, milioane de oameni sunt ingrozite in fata perspectivei unor chinuri vesnice pe care le “promite” acest loc teribil. Majoritatea religiilor lumii contin in dogmele lor si invatatura despre un loc al pedepsei vesnice. Flacari in care sunt chinuite sufletele celor nelegiuiti, demoni cu copite, coarne si cozi care ii prajesc cu ajutorul unor furci inspaimantatoare pe nefericitii ajunsi acolo, animale care inghit sufletele oamenilor…Acestea sunt cele mai intalnite reprezentari ale iadului. Exista insa acum un astfel de loc ?

Cum se impaca ideea de iad cu cea a unui Dumnezeu iubitor ?

– Biblia ne descopera, in mod deosebit in Noul testament,  un Dumnezeu al iubirii care, pentru a ne salva din prapastia pacatului si a mortii, a fost dispus sa sacrifice ceea ce a avut mai scump: viata unicului Sau Fiu: Ioan 3, 16; 2 Corinteni 5, 18-19. De aceea, dragostea infinita a Creatorului fata de oamenii pe care i-a creat este incompatibila cu ideea unui loc in care suferintele sunt vesnice.

– Biblia ne invata ca Dumnezeu ii judeca pe oameni dupa faptele lor ( pacate comise – Ezechiel 7,3 ), dupa “caile” lor ( ganduri, planuri, aspiratii, intentii – Ezechiel 18, 30 ), dupa “greutatea vinei lor” ( gradul de vinovatie – Deuteronom 25, 2up. ), dupa “umbletele” lor ( mod de viata, obiceiuri – Ezechiel 33, 20 ), dupa cuvintele lor ( Matei 12, 36-37 ), dupa neglijentele si omisiunile lor ( Iacov 4, 17 ), dupa puterea lor ( posibilitati, inzestrari, privilegii – Ezechiel 24, 14 ). Toate acestea dovedesc faptul ca judecata lui Dumnezeu va fi dreapta. Daca instantele omenesti aplica principiul proportionalitatii pedepsei in functie de gravitatea faptei, cu atat mai mult Dumnezeu va fi drept in sentintele pe care le va da asupra celor nelegiuiti: Psalmul 89, 14; Luca 12, 47-48.

Cand spune Biblia ca va fi aprins focul iadului ?

– Contrar credintei populare care sustine ca iadul exista in prezent, Biblia afirma ca acest foc va fi aprins doar la sfarsitul timpului, dupa judecata finala a lui Dumnezeu: Matei 8, 29; 13, 24-30. 36-43 ( Pilda neghinei ); 13, 47-50 ( Pilda navodului ); 2 Petru 2, 9.

Unde spune Biblia ca va fi aprins focul iadului ?

– Credinta populara afirma ca focul iadului arde in prezent in tinuturile subpamantene. Biblia afirma cu totul altceva: focul va fi aprins chiar pe pamant, purificandu-l de tot ceea ce ar putea avea legatura cu pacatul: Deuteronom 32, 22; 2 Petru 3, 7. 10; Apocalipsa 20,9.

Cat timp spune Biblia ca va arde focul iadului ?

– Credinta populara afirma ca acest foc arde vesnic. Biblia ne face sa intelegem ca durata acestui foc va fi limitata: Maleahi 4, 1; Luca 12, 47-48 ; Apocalipsa 21, 1. 4.

De ce e nevoie de focul de la urma ?

– Credinta populara sustine ca focul iadului arde pentru a chinui sufletele celor nelegiuiti. Biblia insa ne invata altceva: Dumnezeu nu pedepseste cu placere, iar daca o face, o face din motive legate de natura Sa care este dragoste: Plangerile lui Ieremia 3, 33; Ezechiel 18, 23; Ioel 2, 13 up.

1 Ioan 4, 8. Raspunzand de fericirea fiintelor create in intregul univers, Creatorul trebuie sa curete raul din radacina. Stabilitatea universului depinde de inlaturarea deplina si definitiva a oricarui pacat, cu radacina si cu ramura.

Ce va urma dupa ce focul iadului de la urma se va fi stins ?

– Biblia ne prezinta tabloul maret al unei noi creatii. Din cenusa vechiului pamant, Dumnezeu va crea “un cer nou si un pamant nou in care va locui neprihanirea”: Isaia 65, 17; 2 Petru 3, 11-13; Apocalipsa 21, 1.

Concluzii

Chinurile vesnice in focul iadului sunt o inventie iesita din “laboratoarele” diavolului. Care este scopul urmarit de Satana ? Pentru a prezenta lumii o imagine deformata a caracterului lui Dumnezeu, fapt care ii va indeparta pe multi de El si de mantuire. Biblia ne invata ca “plata pacatului este moartea” ( Romani 6, 23 ), nicidecum o viata vesnica in chinuri. Din aceasta perspectiva, invatatura despre chinurile vesnice in focul iadului este o calomnie, o defaimare a caracterului sfant al lui Dumnezeu.

Lori Balogh

This entry was posted in Ce spune Biblia ..., Starea omului in moarte. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ce spune Biblia despre…iad

 1. Andrei says:

  Ellen White este un profet fals si iadul este real Bibliea spune nu eu iadul este real…

 2. Lori Balogh says:

  Stimate frate Lucut,

  Eu nu ignor niciun verset biblic atunci cand vreau sa inteleg adevarul. Insa incerc, cu ajutorul Duhului Sfant, sa le armonizez pe toate cele care se refera la acelasi subiect. Cred cu tarie ca Biblia nu se contrazice pe sine, fiind inspirata de acelasi Autor Divin.

  Pentru ca ati amintit de cartea Apocalipsei in legatura cu iadul cel „vesnic” in care credeti, doresc sa va pun doua intrebari:

  1) Apocalipsa 20, 14: „Si moartea si locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.”
  Daca iadul este vesnic, asa cum sustineti dv., inseamna ca moartea, care ea insasi va fi aruncata in acel iad, nu va disparea niciodata. Dar acest lucru ar veni in contradictie cu Apocalipsa 21, 4, unde se spune ca „moartea nu va mai fi”, adica va disparea. Iar daca moartea va disparea in iadul de la sfarsit, de ce nu ar disparea si nelegiuitii care vor fi aruncati in iazul cu foc ?

  2) Apocalipsa 20, 9: „Si ei s-au suit pe fatza pamantului, si au inconjurat tabara sfintilor si cetatea prea iubita. Dar din cer s-a pogorat un foc care i-a mistuit.”
  In toate textele biblice in care se vorbeste de efectele focului ( si sunt foarte multe ! ) este asociat verbul „a mistui”. Potrivit tuturor dictionarelor pe care le-am consultat, verbul „a mistui” inseamna: a distruge, a consuma, a nimici, a epuiza, a consuma prin foc, a prapadi, a distruge prin ardere, a transforma in cenusa, a inceta sa mai existe, etc.
  Daca textul spune ca cei nelegiuiti vor fi „mistuiti” de focul iazului de la urma, eu de ce ar trebui sa inteleg ca ei vor trai vesnic in acel foc ?
  In Maleahi 4,1 se spune clar: „Caci iata vine ziua care va arde ca un cuptor ! Toti cei trufasi si toti cei rai vor fi ca miristea; ziua care vine ii va arde, zice Domnul ostirilor, si nu le va lasa nici radacina, nici ramura.” Dv. ati vazut vreo miriste care sa arda vesnic ?

  Desigur, dv. va veti lega de unele texte care vorbesc de o „pedeapsa vesnica”, sau de „un foc vesnic”. Insa cuvantul „vesnic” are multe intelesuri in Biblie. Dv. il intelegeti intr-un singur sens: fara sfarsit, la infinit. Insa in Scriptura, cuvantul „vesnic” are si alte intelesuri. Nu am acum timp sa dezvolt acest subiect, insa va invit sa cugetati la Evrei 6,2, unde se vorbeste despre o „judecata vesnica” a lui Dumnezeu. Inseamna ca Dumnezeu ii va judecata la infinit pe oameni, sau ca acea judecata va avea efecte vesnice dupa ce ea se va fi incheiat ?

  Frate Lucut, va invit cu dragoste sa cercetati toate textele referitoare la un subiect si, cu ajutor divin, sa le armonizati, caci Biblia nu se contrazice niciodata. Dar mai ales, va invit sa treceti orice subiect prin prisma caracterului lui Dumnezeu, care este dragoste ( 1 Ioan 4,8 ).

  Cu stima,
  Lori B.

 3. Nelu Lucut says:

  ignorati versetele din apocalipsa unde zice clar ca ce-i rai si demonii vor chinui vesnic si nu vor avea odihna nici ziua si nici noaptea deci aceste versete nu exista in biblia dvs?

 4. Costea Lozan says:

  Ms pu incurajari! Este drept Adevarul nu este religie!!! Multe binecuvintari!!!!

 5. Lori Balogh says:

  Stimate frate Lucut,

  Incerc sa inteleg mania dv. indreptata impotriva celor ce nu au acelasi crez ca si dv. in privinta iadului. Dar va rog sa nu-i numiti eretici pe cei care nu cred ca dv. Nu de alta, dar ne face sa ne simtim ca in Evul Mediu, asteptand sa fim arsi pe rug pentru erezie.

  Ati afirmat, printre multe altele: „Daca iadul nu ar mai fi vesnic, atunci de ce mai suntem motivati sa-i avertizam pe oameni si sa-i chemam la pocainta?” Va intreb: Iadul este singura dv. motivatie de a lucra pentru salvarea sufletelor ? Nu ar trebui sa-i atragem pe oameni vorbindu-le mai degraba despre dragostea lui Dumnezeu decat despre pedeapsa finala a celor nelegiuiti ?

  Dv. credeti intr-un iad vesnic prezent sau unul viitor ? In ce sens intelegeti „vesnicia” iadului: prin flacarile care vor arde la infinit pe cei nelegiuiti, sau prin consecintele vesnice ale mortii a doua ? Iadul in care credeti este moarte sau viata vesnica in chinuri ?
  Cu stima,
  Lori B.

  PS. Va rog, in nume personal, sa fiti mai concis si mai precis in comentarii. Adevarul nu are nevoie de multe cuvinte pentru a-l expune.

 6. Nelu Lucut says:

  Cine stapaneste Iadul ?
  Multi cred ca iadul este al diavolului si astfel au impresia gresita despre cine stapaneste iadul. Multi zic ca iadul este iad pentru ca Dumnezeu nu este acolo sau ca e lipsit de prezenta lui Dumnezeu. FALS. Dragii mei, iadul este iad pentru ca Dumnezeu ESTE acolo si stapaneste totul. Sa nu uitam ca El este Omniprezent si ATOTPUTERNIC, dar uitati-va ce spune Biblia:

  Apocalipsa 14:10 va bea şi el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; şi va fi chinuit în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.

  Ce inseamna “ va fi chinuit în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului” ? Inseamna ca Mielul Hristos Isus este stapan peste iad si iadul este al Lui.

  Priviti acest verset care arata clar ca iadul a fost creat de Dumnezeu pentru diavol, demoni ( ingerii cazuti) si pentru toti cei care nu vor sa se pocaiasca.
  Matei 25:41 Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!
  Cei de la stanga Lui sunt oamenii nepocaiti care nu L-au vrut pe Hristos. Altii mai spun ca “atunci cand vom ajunge in iad ne vom distra “, dati-mi voie sa va spun in iad nu este un loc de distratie, dati-mi voie sa va spun ca conform Bibliei si la ceea ce am citit, nu diavolul stapaneste iadul, ci diavolul este chinuit impreuna cu toti cei care nu s-au pocait si cu toti demonii. Deci nu diavolul stapaneste iadul, ci diavolul este chinuit impreuna cu cei care nu L-au vrut pe HRISTOS si nu au vrut sa se pocaiasca.

  Matei 25:31 Când va veni Fiul omului în slava Sa cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale.
  32. Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre;
  33. şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.

  Deci iadul este creat de Dumnezeu si Dumnezeu stapaneste iadul. Punct.

  5. Cine ajunge acolo ?
  In iad vor ajunge toti cei care L-au respins pe HRISTOS CA DOMN SI MANTUITOR al vietii lor, toti cei care au ales mai bine pacatul si pofta lor, decat sa accepte justificarea data de Dumnezeu pentru ei. Urmatoarele texte ne arata clar acest lucru: 1Corinteni 6:9 Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii,
  10. nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.

  Galateni 5:19 Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea,
  20. închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide,
  21. pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.

  Efeseni 5:5 Căci ştiţi bine că niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moştenire în Împărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu.

  Apocalipsa 21:8 Dar, cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.”

  Apocalipsa 22:15 Afară sunt câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună!
  Iadul este vesnic si multi nu fac nimic ca sa vina la HRISTOS, iar cei care stiu acest lucru, unii crestinii, nu IL propovaduiesc pe Hristos Domnul si nu vestesc acest Mesaj Glorios precum omul poate fi iertat si salvat de Legea Dreptatii si Maniei lui Dumnezeu care va fi satisfacuta prin iadul vesnic.

  Desi multi crestini stiu ca iadul este vesnic, totusi acestia nu sunt stimulati sa se duca sa predice Evanghelia si cum iarta Dumnezeu pacatosul, sunt lenesi si neroditori, dar daca ei ar fi nemantuiti lor le-ar face placere ca altii sa le zica sa se pocaiasca, dar ei acum odata cu sacii in caruta, au ajuns lenesi, in rutina, moi si au uitat ca au fost curatiti de vechile lor pacate. 2 Petru 1:8-9.

  Toti acestia din aceste versete pe care le-am citit vor merge in iadul cel vesnic, DACA nu se vor pocai si DACA nu vor crede cu adevarat in Numele Fiulul lui Dumnezeu, insusi Dumnezeu intrupat in om, Isus Hristos Domnul.

  Va dati seama ce Har, prin faptul ca Hristos Domnul ne-a izbavit de mania lui Dumnezeu, iadul vesnic ?

  Uitati-va ce impotrivire mare de sine a avut DOMNUL ISUS , EL Creatorul care putea sa ne mistuie pe toti a venit si a platit plata lui Dumnezeu Tatal pentru noi, plata pe care nimeni nu putea s-o plateasca. Evrei 12:3.
  Multi traiesc dupa niste conceptii si parari false, fie ca sunt influentati de diferinte culte, fie ca ei cred gresit, tot minciuna a diavolului este, dar iadul dupa cum Biblia spune si am vazut clar scris, este real si este vesnic si reprezinta plata pacatelor noastre.

  Aceasta este o chestiune care îi deranjează pe mulți dintre cei care au o înțelegere incompletă cu privire la trei lucruri: natura lui Dumnezeu, natura omului și natura păcatului. Ca ființe umane căzute, păcătoase, natura lui Dumnezeu este un concept greu de înțeles pentru noi. Tindem să Îl vedem pe Dumnezeu ca pe o Ființă bună, miloasă, a cărui dragoste pentru noi depășește și umbrește toate atributele Sale. Cu siguranță că Dumnezeu este iubitor, bun și milos, dar El este mai întâi și mai presus de toate un Dumnezeu Sfânt și Drept. Atât de Sfânt este El, încât nu poate tolera păcatul. El este un Dumnezeu a cărui mânie arde împotriva celui rău și neascultător (Isaia 5.25; Osea 8.5; Zaharia 10.3). El nu este doar un Dumnezeu iubitor – El este însăși dragostea! Dar Biblia ne spune de asemenea că El urăște toate felurile de păcat (Proverbele 6:16-19) si totusi Biblia spune ca Dumnezeu uraste pacatosul (Psalmul 5:5). Iar El ca sa ne accepte langa El a trebuit sa rezolve mai intai problema omului pacatos, cerand plata vesnica a pacatelor noastre, plata platita de Hristos Domnul la cruce, zdrobit de dreptatea maniei lui Dumnezeu. Și, în vreme ce este milos, există limite pentru mila Sa. „Căutați-L pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L câtă vreme este aproape. Să se lase cel rău de calea lui și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu obosește iertând” (Isaia 55.6-7).

  Realitățile blestemului veșnic, ale iadului etern și ale pedepsei veșnice sunt înfricoșătoare și răscolitoare. Dar este bine că putem fi într-adevăr înspăimântați. În vreme ce acest lucru poate suna macabru, există vești bune. Dumnezeu vrea să fim salvați de la iad, tocmai de aceea L-a zdrobit pe HRISTOS DOMNUL la cruce in locul nostru. Dar pentru că Dumnezeu este de asemenea corect și drept, nu poate permite ca păcatul nostru să rămână nepedepsit si nu poate permite sa fie langa El omul neschimbat din starea depravata a pacatului. Cineva trebuie să plătească pentru pacate noastre. În marea Sa milă și dragoste, Dumnezeu a asigurat propria plată pentru păcatul nostru. El L-a trimis pe Fiul Său, Isus Hristos, să plătească pedeapsa pentru păcatele noastre, murind pe cruce pentru noi. Moartea lui Isus a fost o moarte infinită, pentru că El este un Dumnezeu/om infinit, plătind pentru datoria infinită a păcatului nostru, așa încât noi nu va trebui să o plătim în iad o veșnicie (2Corinteni 5.21), dacă ne pocaim cu adevarat, daca lasam poftele si pacatele lumii si venim la HRISTOS DOMNUL prin credinta sa fim schimbat total si facand voia Tatalui Ceresc.

  Pocainta reala a omului este parerea schimbata despre Invatatura Sanatoasa a lui HRISTOS, despre depravarea totala si starea noastra de pacat si despre iadul vesnic.

  HARUL LUI DUMNEZEU care ne invata sa o rupem cu pacatele este manifestat prin faptul ca EL ne iarta, ne schimba, ne justifica, ne da viata vesnica, dar acestea sunt posibile numai si numai prin CALEA, ADEVARUL SI VIATA, ADICA PRIN DOMNUL ISUS HRISTOS .

 7. Nelu Lucut says:

  De ce unii cred ca Iadul nu este vesnic ?
  Multi sunt invatati gresit, iar cei mai multi au conceptii gresite traind dupa parerea lor. DATI-MI VOIE SA VA ZIC, ca daca in fata mea este o masina Seat Leon, degeaba imi dau eu cu parerea ca este Mercedes, cand in talonul si in cartea masinii este scris clar ca este Seat Leon. Ei bine tot atat de simplu este scris si in Scriptura de Apostolii care au umblat cu HRISTOS DOMNUL, ca iadul este vesnic. Multi iau in batjocura ca iadul este vesnic si fac tot felul de glume pe seama acestui loc de chin vesnic.

  – Degeaba glumesc cu ceea ce nu cunosc, ca prin acest lucru daca nu se vor pocai nimeni si nimic nu ii va scapa de aceasta sentinta dreapta a judecatii lui Dumnezeu. Iuda 1:10 Aceştia, dimpotrivă, batjocoresc ce nu cunosc şi se pierd singuri în ceea ce ştiu din fire, ca dobitoacele fără minte.

  – Pentru cei care cred ca iadul este aici pe pamant, va zic asta pentru ca am auzit aceasta erezie si afirmatie care este o minciuna a diavolului, o minciuna a diavolului pentru ca el stie ca va ajunge in iadul vesnic si ii insala pe multi cum ca acesta nu este vesnic sau ca aici pe pamant este iadul si chinul omului manifestat prin tristete, suferinta, saracie sau boala, acestora le zic ca degeaba cred ei asta, cand Biblia data de Dumnezeu este foarte clara si va intreb, daca iadul ar fi aici pe pamant, de ce Biblia spune clar in Evrei 9:27 ”Şi, după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata”?

  2Corinteni 5:10 Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup.

  Am o intrebarea, la ce judecata se refera aici ?

  Daniel 12:2 Mulţi din cei ce dorm în ţărâna pământului se vor scula: unii pentru viaţa veşnică, şi alţii pentru ocară şi ruşine veşnică.

  Ei bine vreau sa va intreb, ce inseamna ” ocara si rusine vesnica “? Daca iadul nu ar fi vesnic, atunci de ce sunt atatea versete care sustin acest lucru ” focul cel vesnic, ocara si rusina vesnica, unde focul nu se stinge, etc”?

  Matei 13:41 Fiul omului va trimite pe îngerii Săi, şi ei vor smulge din Împărăţia Lui toate lucrurile care sunt pricină de păcătuire şi pe cei ce săvârşesc fărădelegea
  42. şi-i vor arunca în cuptorul aprins; acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor.

  Referitor la afirmatia: “acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor” sau “in focul cel veşnic “ , vi se pare ca aici pe pamant oamenii au un chin non stop ? Aici cu toate ca avem probleme si necazuri, avem si dragoste, odihna, liniste, pace si implinire. Deci nu va inselati crezand minciunile celui rau.

  Precum cei care s-au pocait si au crezut in DOMNUL HRISTOS au viata vesnica, tot asa cei care nu s-au pocait si au trait departe de voia lui Dumnezeu, refuzand justificarea data de EL, vor avea parte de chinul vesnic.

 8. Nelu Lucut says:

  Ce inseamna ca unii cred ca iadul nu este vesnic ?
  Atentie, toti cei care zic ca iadul nu este vesnic sunt falsi si vreau sa va zic un adevar mare acum. Daca iadul nu este vesnic precum zic multi adventisti, martori ai lui Iehova si altii, daca iadul nu este vesnic, va intreb, atunci HRISTOS ISUS DOMNUL ce a platit la cruce ? EL Dumnezeul vesnic, de ce a venit, daca nu trebuia sa plateasca o plata vesnica ? Aici este esenta Evangheliei, centrul Evangheliei prin faptul ca Dumnezeul cel Sfant si Drept IL zdrobeste pe HRISTOS DOMNUL la cruce platind pedeapsa vesnica. De ce nu a trimis un inger sau o creatura ca sa plateasca o plata a pacatului temporara ? Dragii mei, nu numai ca mi se intarata duhul in mine cand aud invataturile ereticilor, dar judecati si voi, Biblia nu este clara ? Daca am crede ca IADUL NU ESTE VESNIC, atunci inseamna ca jertfa LUI HRISTOS nu semnifica atat de mult, ci este un pistol cu apa. VA DATI SEAMA cati au Evanghelia diluata si o alta Evanghelie, pentru ca ai cred ca iadul nu este vesnic ? Ei sustin si invata pe oameni ca de fapt pacatul nu este atat de grav, ca iadul nu este un chin vesnic, vai de ei si vai de toti care ii asculta.
  Hristos stia clar ca in acele 6 ore El suporta toata mania dreptatii lui Dumnezeu impotriva pacatosului, Hristos stia ca acolo El plateste plata vesnica a acelor alesi, de aceea in gradina Ghetsimani a zis “ Luca 22:42 „Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuşi facă-se nu voia Mea, ci a Ta.”

  – Daca iadul nu ar mai fi vesnic, atunci de ce mai suntem motivati sa-i avertizam pe oameni si sa-i chemam la pocainta? Eu stiu ca cei mai multi din cultele eretice, ii cheama pe oameni pentru bani, adepti, fonduri, afaceri, sau ei chiar cred ca sunt adevarati si se insala si pe ei insisi si pe cei ce ii asculta. Aici vorbesc despre invatatura Apostolilor data noua crestinilor adevarati si aceasta invatatura este clara precum iadul este vesnic. Daca iadul nu ar fi vesnic, atunci de ce sa mai mergem sa predicam Evanghelia cand putem sa stam linistiti, ca oamenii cu toate ca traiesc in pofte si in pacate, dupa moarte nu este o consecinta vesnica. Blasfemie. VAI DE NOI, BLASFEMIE. Daca ar fi sa ne luam dupa acesti eretici, precum iadul nu este vesnic cum spun ei, atunci ar trebui sa credem ca Hitler, Stalin si alti criminali in masa nu sunt pedepsiti drept, precum si toti idolatrii si iubitorii de pacate, ci sunt trecuti in nefiinta asa cum spun ereticii. Este atat de ridicol sa credem asa ceva, incat aproape ca imi este rau cand ma gandesc ca acesti eretici manjesc Dreptatea si Sfintenia lui Dumnezeu spunand lucuri pe care nici nu le cunosc, nici nu sunt adevarate. Biblia nu sustine asa ceva, ci Biblia sustine ca iadul este vesnic, punct. E ridicol si o nebunie in acelasi timp.

  – Daca nu crezi ca iadul este vesnic, atunci jertfa lui HRISTOS nu are valoare si pacatul tau nu este grav.
  Multi zic ca Dumnezeu este bun si nu trimite pe nimeni in iadul vesnic, dar va zic ca bunatatea lui Dumnezeu se arata prin faptul ca ne-a dat o posibilitate ca sa nu mergem acolo, prin faptul ca DOMNUL HRISTOS a platit iadul vesnic, iar daca noi credem in EL si ne pocaim, suntem salvati de EL de acest chin vesnic care reprezinta Dreptatea lui Dumnezeu. Aceasta este bunatatea lui Dumnezeu biblica, nu cum isi imagineaza cei mai multi bunatatea lui Dumnezeu.
  – Ortodocsii si catolicii cred in pomeni, ca daca cineva a murit si ei fac pomeni, il ajuta pe mort sa ajunga in Rai, dar Domnul Isus Hristos spune altceva in Luca 13:25 Odată ce Stăpânul casei Se va scula şi va încuia uşa, şi voi veţi fi afară şi veţi începe să bateţi la uşă şi să ziceţi: „Doamne, Doamne, deschide-ne!”, drept răspuns, El vă va zice: „Nu ştiu de unde sunteţi.”
  Luca 16:23 Pe când era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui
  24. şi a strigat: „Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi înmoaie vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba; căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta.”
  25. „Fiule”, i-a răspuns Avraam, „adu-ţi aminte că, în viaţa ta, tu ţi-ai luat lucrurile bune, şi Lazăr şi-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu eşti chinuit.
  26. Pe lângă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar vrea să treacă de aici la voi sau de acolo la noi să nu poată.”

  NU EXISTA A DOUA SANSA, NIMENI NU POATE FI MANTUIT DUPA MOARTE, ci doar aici.
  Daca iadul nu este vesnic, de ce a murit Hristos Domnul DACA NU AVEA DE CE SA NE SCAPE ? E nebunie.

 9. Nelu Lucut says:

  Daca iadul nu ar fi vesnic, Dumnezeu nu ar fi drept. De ce ? Pentru ca Dumnezeu este vesnic, iar pacatul comis impotriva Dumnezeului vesnic are consecinta, pedeapsa vesnica. Imediat ne uitam la textele care sustin aceasta afirmatie. Dar vreau sa va avertizez foarte clar ca sunt culte si religii in lume, chiar si in tara la noi, care nu sustin ca iadul este vesnic, ci ei spun ca Dumnezeu este dragoste si bun si nu are cum sa ii trimita pe oameni in iadul vesnic, ci oamenii sunt pedepsiti de Dumenzeu zic acestia, devenind in nefiinta, adica neexistenti. Aceasta afirmatie este erezie si blasfemie la invatatura Scripturii, pentru ca Dumnezeu este Drept si Sfant, iar daca iadul nu este vesnic, atunci ce a platit HRISTOS ? Daca iadul nu este vesnic atunci “ sa mancam si sa bem caci maine murim” vorba Apostolului Pavel in 1Corinteni 15:32. Dar iadul este vesnic si aceasta ar trebui sa ne schimbe total gandirea. Ereticii spun, ca dupa moarte nu este iadul vesnic, ci doar treci in nefiinta, devii neexistent, ceea ce este o erezie si o blasfemie la adresa Invataturii Scripturii. Iadul este vesnic.

  Priviti textele clare, care sustin ca IADUL ESTE VESNIC, este pentru totdeauna, este mereu si mereu, este chinul vesnic :

  Matei 18:8 Acum, dacă mâna ta sau piciorul tău te face să cazi în păcat, taie-le şi leapădă-le de la tine. Este mai bine pentru tine să intri în viaţă şchiop sau ciung, decât să ai două mâini sau două picioare şi să fii aruncat în focul veşnic.

  Matei 25:41 Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!
  Marcu 9:43 Dacă mâna ta te face să cazi în păcat, taie-o; este mai bine pentru tine să intri ciung în viaţă, decât să ai două mâini, şi să mergi în gheenă, în focul care nu se stinge,
  44. unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge.
  45. Dacă piciorul tău te face să cazi în păcat, taie-l; este mai bine pentru tine să intri în viaţă şchiop, decât să ai două picioare, şi să fii aruncat în gheenă, în focul care nu se stinge,
  46. unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge.
  47. Şi dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l; este mai bine pentru tine să intri în Împărăţia lui Dumnezeu numai cu un ochi, decât să ai doi ochi, şi să fii aruncat în focul gheenei,
  48. unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge.

  2 Tesaloniceni 1:8 într-o flacără de foc, ca să pedepsească pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu şi pe cei ce nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos.
  9. Ei vor avea ca pedeapsă o pierzare veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui,

  Evrei 10:27 ci doar o aşteptare înfricoşată a judecăţii şi văpaia unui foc care va mistui pe cei răzvrătiţi.
  29. fiindcă Dumnezeul nostru este „un foc mistuitor”.
  Apocalipsa 14:11 Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Şi nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei şi oricine primeşte semnul numelui ei!
  Apocalipsa 20:10 Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi prorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.
  Apocalipsa 20:14 Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
  15. Oricine n-a fost găsit scris în Cartea Vieţii a fost aruncat în iazul de foc.

  Iuda 1:6 El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puşi în lanţuri veşnice, în întuneric, pe îngerii care nu şi-au păstrat vrednicia, ci şi-au părăsit locuinţa.

  Daca Biblia este atat de clara si este clar scris: “ Focul vesnic, unde focul nu se stinge, o pierzare veşnică, fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor, nici ziua nici noaptea n-au odihnă, vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor, puşi în lanţuri veşnice”, atunci inseamna ca iadul este vesnic.

 10. ioansimeanu says:

  CE NU INTELEGETI AICI’?PLATA PACATULUI ESTE MOARTEA VESNICA.ALTA PEDEAPSA MAI CRUNTA NU POATE EXISTA SA ALEGI SINGUR PRIN NECREDINTA,SA FI LIPSIT DE MINUNATIILE PE CARE LE-A PREGATIT DOMNUL PENTRU TOTI CRESTINII PRACTICANTI SI PAZITORI AI SFINTELOR PORUNCI.CEEA CE OCHIUL NU A VAZUT,URECHEA NU A AUZIT SI LA INIMA OMULUI NU SA INALTAT…

 11. Lori Balogh says:

  Acum iadul exista doar in imaginatia celor care inca nu cunosc caracterul lui Dumnezeu, bazat pe dreptate si mila. Dupa judecata finala, iadul va deveni o realitate, insa nu asa cum isi imagineaza unii, ca un loc al chinurilor vesnice, ci un loc al pieirii vesnice, ceea ce este cu totul altceva.

 12. klumpfner cristian says:

  vai cum duci tu pe oamenii in ratacire cum poti afirma ca iadul nu exista Ai fost tu cu Dumnezeu cand a intocmit pamantul ? Ai fostu cu Dumnezeu cand a dat hotare marilor?Te-ai sfatuit tu ,,om,, cu EL CREATOR ??Iai dat tu sfaturi cum sa isi scrie cartea LUI BIBLIA ?POCAIESTETE INAINTEA DOMNULUI PT AFIRMATILE TALE CACI VEI FI JUDECAT DE DUMNEZEU!!!!!
  ,,,,,,,,,,CITESTE BIBLIA SI NU SCOATE DIN EA NUMAI CE ITI PLACE,,,,,
  !!!!!!!!!!!!!!!!!! IADUL EXISTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Lori Balogh says:

  Draga Radu,

  In comentariul tau exista cateva lucruri pe care nu le inteleg. Ai afirmat : „iubire,iubire…a lui Dumnezeu,dar cum ramane cu liberul arbitru al fiecaruia dintre oameni ?”
  Dar oare liberul nostru arbitru nu este chiar el o dovada a iubirii lui Dumnezeu ? Poate exista dragoste adevarata acolo unde nu este respectata libertatea de alegere ? Eu nu cred asa ceva si, prin urmare, nici nu as fi putut sa afirm in articolele mele acest lucru !

  La intrebarea ta: „Cum puteti spune ca pedeapsa vesnica nu exista?”, raspunsul meu este urmatorul: Eu nu am afirmat ca nu exista o pedeapsa vesnica din partea lui Dumnezeu. Te rog, inainte de a arunca cuvintele, sa citesti mai cu atentie ceea ce am scris. Pe baza Scripturii, eu nu pot afirma ca Dumnezeu ne va pedepsi prin chinuri vesnice. Nu ar fi drept ca dupa o viata de pacatuire de 70-80 de ani, cineva sa arda vesnic in focul iadului. Nici oamenii, ori cat ar fi ei de nedrepti, nu dau astfel de pedepse disproportionate… Ceea ce am afirmat este ca pedeapsa va fi vesnica prin consecintele ei, in sensul ca moartea va fi vesnica, iar despartirea de Dumnezeu va fi iremediabila.

  In ceea ce priveste intrebarea ta: „Cum ramane cu „viermele neadormit” ori cu „focul nestins”?”, te rog sa citesti articolele de la categoria „Lumea tacerii”, in mod deosebit articolele : „Adevarul despre iad”, „Iadul – mit sau realitate ?” si „De ce nu cred in nemurirea sufletului.”

  Ai afirmat: „…I-a smintit asa cum face acest mic articol care contrazice in fond DREPTATEA lui Dumnezeu”
  Raspunsul meu este urmatorul: Nu am contrazis si nu voi contrazice niciodata dreptatea divina, caci ea este , alaturi de dragostea lui Dumnezeu, unul din cei doi stalpi pe care se sprijeste intregul Univers. Fara aceasta dreptate, totul s-ar prabusi in haos. A fi drept insa nu inseamna sa pedepsesti pe cineva cu chinuri vesnice pentru pacate facute in cativa ani de viata. DREPTATEA lui Dumnezeu este cu adevarat DREPTATE tocmai pentru ca ea va tine cont de vinovatia fiecaruia.

  Cat despre incercarea de „smintire” a cititorilor mei despre care vorbesti, daca a spune adevarul asa cum il descopera Biblia inseamna a-i „sminti’ pe oameni, atunci da, sunt de acord cu aceasta eticheta nu tocmai eleganta.

  Ai spus: „Asadar sa nu ne lasam amagiti de lupii care vin in piei de oaie si care spun ca ideea pedepsei este o minciuna diavoleasca fiindca tocmai acestea ne vor amagi in ceasul acela.”

  Dragul meu, sunt convins ca nu ai citit cu tentie ceea ce am scris. Eu nu am afirmat niciodata ca „ideea pedeapsei este o minciuna diavoleasca „, ci am afirmat cu totul altceva in concluziile articolului : „Chinurile vesnice in focul iadului sunt o inventie iesita din “laboratoarele” diavolului. Care este scopul urmarit de Satana ? Pentru a prezenta lumii o imagine deformata a caracterului lui Dumnezeu, fapt care ii va indeparta pe multi de El si de mantuire. Biblia ne invata ca “plata pacatului este moartea” ( Romani 6, 23 ), nicidecum o viata vesnica in chinuri. Din aceasta perspectiva, invatatura despre chinurile vesnice in focul iadului este o calomnie, o defaimare a caracterului sfant al lui Dumnezeu.”

  Nu-i asa ca am afirmat cu totul altceva decat incerci sa insinuezi tu ? Si atunci ma intreb: Cine este cu adevarat lupul rapitor ?

 14. radu says:

  iubire,iubire…a lui Dumnezeu,dar cum ramane cu liberul arbitru al fiecaruia dintre oameni,cum puteti spune ca pedeapsa vesnica nu exista?cum ramane cu „viermele neadormit” ori cu „focul nestins”?Ori daca eu din impietrirea inimii refuz iubirea lui Dumnezeu,cum El ma va mai primi intre fiii Sai?”Cer nou si pamant nou” prezinta imaginea lumii de dupa judecata universala cand toti vor fi judecati si fiecaruia i se va fi dat ceea ce merita dupa cele ce a facut in viata atat in raport cu Dumnezeu cat si in raport cu cei cu care a avut de-a face si pe care ori i-a ajutat spre mantuire ori i-a smintit asa cum face acest mic articol care contrazice in fond DREPTATEA lui Dumnezeu,iar focul ce va arde pe pamant pt un timp limitat este cel cu care se va curata lumea de pacat,e adevarat,dar apoi va fi Judecata in urma careia,cum am mai spus,fiecare isi va lua plata sa,iar Dumnezeu din iubire ne-a pus toate mijloacele necesare la dispozitie ca sa ne mantuim,dar si cu dreptate ne va judeca in functie de cum le-am folosit pe acestea si tot drepatea sa va randui pt noi ori plata fagaduita ori departarea de El care ne vine prin pacat de cand am renuntat de buna voie la darurile Lui,ori care este plata pacatului??? Asadar sa nu ne lasam amagiti de lupii care vin in piei de oaie si care spun ca ideea pedepsei este o minciuna diavoleasca fiindca tocmai acestea ne vor amagi in ceasul acela. Niciodata nu va veni vrasmasul omului sa zica „eu sunt vrasmasul tau,fa voia mea”ci va veni in haina proorocului care va zice „asta este o minciuna scornita de diavoli”profitand de nestiinta noastra ori de dorinta noastra de a ne mantui stand degeaba. sa luam aminte deci sa facem voia lui Dumnezeu,insa nu de frica vesniciei iadului ori a pedepselor de acolo,ci sa facem voia Lui fiindca el ne iubeste nepartinit,El ne-A dat din iubire Imparatia Sa, iar cel mai mare rau este sa nu mai fim aproape de iubirea suprema a lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.