Ce spune Biblia despre…mileniu

Ce spune Biblia despre…mileniu

 

Perioada de o mie de ani ( mileniul ), despre care vorbeste Biblia, a provocat imaginatia multor teologi. S-au emis fel de fel de teorii pe marginea acestui subiect, unele din ele oferind sperante nejustificate oamenilor pacatosi. Unii considera ca mileniul va fi o noua sansa data omenirii de a se intoarce la Dumnezeu . Altii cred ca mileniul va fi o perioada de domnie a bisericii lui Christos pe pamant.  Dincolo de ceea ce cred si afirma teologii crestini pe marginea acestui subiect, este infinit mai important ce spune Biblia.

Ce este mileniul despre care vorbeste Biblia ?

– Mileniul este perioada de o mie de ani cuprinsa intre prima si a doua inviere. El incepe la revenirea in slava a Mantuitorului si invierea celor credinciosi si se incheie cu a doua inviere, cea a celor nelegiuiti. Singurul pasaj biblic care vorbeste despre mileniu este capitolul 20 din cartea Apocalipsei.

Care sunt evenimentele care preced mileniul ?

– 1) A doua venire a Domnului Christos: Apocalipsa 19, 11-21. Capitolele 19 si 20 din Apocalipsa merg impreuna, fara pauza intre ele.

– 2) Nimicirea a doi membri ai trio-ului demonic constituit imediat inainte de revenirea Mantuitorului , “trio” de care vorbeste Apocalipsa 16, 13-14. Cei doi care vor fi nimiciti la revenirea lui Iisus sunt “fiara” si “proorocul mincinos”: Apocalipsa 19, 19-20.

– 3) Invierea celor neprihaniti: Apocalipsa 20, 4-5.

– 4) Cei mantuiti vor fi dusi la ceruri: 1 Tesaloniceni 4, 17. Atunci se va implini fagaduinta facuta de Iisus inainte de rastignirea Sa: Ioan 14, 2-3. Locasurile pregatite de El pentru cei mantuiti sunt cele din cetatea Noul Ierusalim care va ramane in cer pana la sfarsitul mileniului: Apocalipsa 21, 2-3. 10-27.

Care sunt evenimentele care vor avea loc in timpul mileniului ?

-1) Satana este legat timp de o mie de ani si tinut captiv “in adanc”: Apocalipsa 20, 1-3. Asadar, mileniul are de-a face cu soarta celui de-al treilea membru al trio-ului demonic: “balaurul”, pe care Biblia il identifica cu Diavolul si Satana: Apocalipsa 12, 9; 20, 2. Legarea lui Satana nu trebuie inteleasa in sens fizic, material ( cu catuse si lanturi fizice ). “Legarea”  inseamna de fapt imposibilitatea lui Satana de a mai ispiti si amagi pe cineva ( “lantul”imprejurarilor ). Faptul era prefigurat in ceremonia zilei ispasirii, prin tapul pentru Azazel alungat in pustie: Leviticul 16, 20-23. Mileniul va fi un timp de reflectie pentru Satana, privind la consecintele razvratirii sale.

– 2) Pamantul este pustiu. Sfintii fiind luati la cer, iar cei nelegiuiti fiind nimiciti la revenirea lui Christos, pamantul va ramane fara locuitori, la fel de haotic cum a fost la inceputul creatiunii. Biblia a prezis aceasta stare a pamantului: Ieremia 4, 23-25.

– 3) Sfintii domnesc cu Christos in cer: Apocalipsa 20, 4 up. Daniel 7, 27.

– 4) Judecarea celor nelegiuiti in care vor fi implicati si cei mantuiti: 1 Corinteni 6, 2-3; Apocalipsa 20, 4; Aceasta judecata nu va stabili cine trebuie sa fie mantuit si cine va fi pierdut, lucru care trebuie deja stabilit la revenirea Mantuitorului. Scopul judecatii din timpul mileniului este sa inlature din mintea celor neprihaniti orice semne de intrebare legate de soarta celor pierduti, recunoscand dreptatea lui Dumnezeu in procedeele Sale.

Care sunt evenimentele care vor avea loc la sfarsitul mileniului ?

– 1) Invierea generala a celor nelegiuiti: Apocalipsa 20, 13; Ioan 5, 28-29.

– 2) Christos, sfintii si cetatea Noul Ierusalim coboara pe pamant: Apocalipsa 21, 2. 10-11.

– 3) Captivitatea lui Satana ia sfarsit pentru putina vreme. Prin invierea celor nelegiuiti, Satana va avea din nou camp de lucru, pregatind ultimul asalt asupra cetatii sfinte: Apocalipsa 20, 3.7-9.

– 4) Rostirea sentintei judecatii lui Dumnezeu asupra lui Satana, a ingerilor lui si a celor nelegiuiti: Apocalipsa 20, 11-12

– 5) Nimicirea definitiva a lui Satana si a pacatosilor: Apocalipsa 20, 9-10. 14-15. Aceasta este moartea a doua, moartea vesnica, ce purifica intregul univers de orice urma a pacatului. Acesta este iadul biblic. Dupa consumarea acestui moment, universul va fi strabatut de o singura unda de armonie.

Lori Balogh

This entry was posted in Ce spune Biblia .... Bookmark the permalink.

5 Responses to Ce spune Biblia despre…mileniu

 1. Lucian says:

  Urmaresc cu foarte mare drag studiile Dvs și va apreciez chiar am avut multe de învățat ,erau foarte multe lucruri la care eram in ceata dar aici in studiul acesta va contrazic cred ca va înșelați cu privire la pasajul din Tesalonicieni .Trebuie făcută atenție la doua aspecte “in nori ” văzduh și nu “in cer” și verbul “ a întâmpina “ nu Isus întâmpina biserica ci biserica întâmpina pe Isus pentru revenirea Lui pe pământ .Iar cu privire la mileniu precum pământul ar pustiu m-a îndoiesc .multa pace

 2. Florin says:

  I-mi pare rău sa spun, dar înțelegerea dumneata este foarte încurcată. Întoarceți-va la studiu, dar întâi pe genunchi, rugați-L pe Domnul sa va dea lumina Lui Nu-mi permite timpul sa va dovedesc cu Scriptura cât de greșit sunteți in cele mai multe afirmații.

 3. Zacheu says:

  Cerul ar putea fi contaminat numai prin faptul, dacă acolo s-ar face judecata celor nelegiuiți.

 4. Zacheu says:

  1. Este anormal ca judecarea nelegiuiților să aibă loc pe alte tărâmuri decât acele pe care s-au comis păcatele. Întotdeauna există o legătură între păcat, locul și împrejurările exacte în care s-a comis acest păcat. Deci, normal ar fi ca judecarea nelegiuiților să se facă pe pământ și nu în cer.
  2. Ați afirmat că: Legarea lui Satana … înseamna de fapt imposibilitatea lui Satana de a mai ispiti si amagi pe cineva ( “lantul”imprejurarilor ), pentru că pământul e gol și pustiu.
  Aceasta înseamnă că Satana nelegat, ar putea înșela sfinții adăpostiți în Noul Ierusalim din ceruri. ceea ce pare absurd.
  Apocalipsa spune că Satana a fost aruncat în Adânc, închis acolo, intrarea fiind pecetluită deasupra lui. Ce este acest Adânc, în concepția dv asupra Scripturii? Ce este intrarea în Adânc și cum ar putea aceasta fi pecetluită?
  Eu cred că Adâncul este un domeniu subpământean, în sensul că este un domeniu inaccesibil ființei umane. Și de aceea Satana nu va mai putea amăgi omul, care se află deasupra pământului. Orice grotă artificială și metroul, sunt considerate ca fiind situate, relativ, la suprafața pământului.

 5. fratilor ascultati predicile lui lazar gog…este un om binecuvantat de dumnezeu….ce spuneti voi majoritatea sunt erezii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.