Ce spune Biblia despre…relatiile sexuale

Ce spune Biblia despre…relatiile sexuale

 

Sexualitatea face parte din nenumaratele daruri pe care Creatorul le-a lasat omului. Ideea ca relatiile sexuale , chiar daca au loc in cadrul legitim al casatoriei, sunt pacatoase, este o prejudecata fara temei biblic. Sexualitatea nu este vinovata prin definitie. Mai mult decat atat, sexualitatea reprezinta un mijloc de comunicare intre doua fiinte care se iubesc, implicand nu doar fizicul, ci mai ales universul interior al fiintei umane.

Cum priveste Biblia relatiile sexuale dintre un barbat si o femeie ?

– Biblia vorbeste despre acestea ca fiind ceva cat se poate de natural, cu conditia ca ele sa aiba loc in cadrul legitim al casniciei: Geneza 4, 1. 17. 25; 1 Corinteni 7, 3-6.

– Insusi Dumnezeu este Autorul sexualitatii, lasand omului porunca:”Cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul!”: Geneza 1, 28.

In ce situatii relatiile sexuale sunt condamnate de Cuvantul lui Dumnezeu ?

Sunt doua situatii generale in care aceste relatii sunt condamnate;

1) In cadrul legamantului casatoriei, cand au loc perversiuni sexuale, depasindu-se limitele naturale lasate de Creator: Romani 1, 26-27 pp.

2) In afara legamantului casatoriei, in orice situatie. La acest punct putem vorbi despre:

a) Relatii sexuale premaritale ( inainte de casatorie ). Biblia le condamna fara echivoc, neexistand nicio dezlegare pentru concubinaj sau casatorii de proba: Exodul 22, 16-17; Deuteronom 22, 28-29. Astfel de relatii nu sunt scuzabile nici in cazul existentei iubirii intre cei doi, cu ata mai putin in cazurile in care e vorba doar de o simpla aventura. Singura reparatie in cazul existentei unor astfel de relatii premaritale este incheierea legamantului casatoriei.

b) Relatii sexuale extraconjugale ( cu alte persoane in afara sotului sau sotiei ). Avem de-a face cu pacatul adulterului pe care Biblia il condamna cu fermitate atat in Vechiul, cat si in Noul Testament: Exodul 20, 14; Deuteronom 22, 22-27; Matei 5, 27-28; 19, 9.

c) Auto-erotismul ( auto-satisfacerea sexuala, masturbarea ). In cazul unei sexualitati de acest gen, principiul dupa care se calauzeste omul este cel al egoismului. Omul nu ofera nimic celuilalt, concentrandu-se doar asupra placerii personale. Consecintele unor astfel de practici nu se resimt atat de mult in trup, cat mai ales in modificarile de comportament si in scaderea spiritualitatii celui in cauza. Un astfel de om nu va mai fi capabil sa aiba o relatie normala in familie, fiind marcat de egoism si ermetism in relatiile cu ceilalti. Biblia ne invata ca trupurile noastre sunt “temple ale Duhului Sfant”: 1 Corinteni 3, 16-17; 6, 19-20. E greu de asociat notiunea de “templu al Duhului Sfant” cu cea de masturbare.

d) Relatii sexuale denaturate. Aici putem aminti homosexualitatea ( relatii sexuale intre doi barbati sau intre doua femei ), pedofilia ( relatii sexuale cu copii ), gerontofilia ( relatii sexuale cu varstnici ), zoofilia ( relatii sexuale cu animale ), incestul, etc. Toate aceste forme de sexualitate ies din cadrul natural lasat de Creator, fiind condamnate de Scriptura: Geneza 19, 4-7.12-13. Leviticul 18, 22-30 . 20, 13.15.16.

Ce ne spune Biblia despre cei care au relatii sexuale in afara cadrului legitim al casatoriei ?

– In Biblie sunt prezente cateva liste cu categorii de oameni care nu vor fi mantuiti. Printre pacatele care ii vor exclude din Imparatia lui Dumnezeu, un loc de frunte il ocupa desfraul, sub toate formele lui: 1 Corinteni 6, 9-10; Galateni 5, 19-21; Apocalipsa 21, 8; 22, 15.

Cateva ganduri care ar trebui sa ne puna pe ganduri:

“Virtutea are multi predicatori, dar putini martiri.” ( Helvetius )

“Drumul virtutii este unul singur, cele ale viciilor sunt fara numar.” ( aforism italian )

“Acela care nu practica virtutea decat in speranta de a dobandi o mare faima este foarte aproape de viciu.” ( Napoleon I )

“Belsugul descopera viciul, nenorocirea , virtutea.” ( aforism englez )

Lori Balogh

This entry was posted in Ce spune Biblia ... and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.