Paradisul florilor de munte-Diham-Poiana Izvoarelor
( click pe titlu pentru descarcarea fisierului pps )
Situată în Munţii Dihamului, la marginea unei poieni largi de sub Măgura Cenuşie, cabana Diham se afla la o altitudine de 1320 m, reprezentand un punct de plecare pentru numeroase excursii în împrejurimi sau în excursii mai dificile pe abruptul nordic al Bucegilor. Iarna cabana Diham serveşte ca bază pentru practicarea a schiului fond.
In mai, poienile din jurul cabanei sunt un adevarat paradis al florilor de primavara. Pot fi intalnite narcise, gentiene, orhidee, nasturasi, papadii, toporasi, iarba grasa si multe alte specii de flori.
Drumuri de acces
Din Buşteni (alt. 883 m)
Potecă marcată cu triunghi albastru pe la Căminul Alpin (alt. 925 m), cabana Gura Dihamului (alt. 987 m) pînă la cabana Diham; durata 3 – 4 ore;
Sau potecile marcate cu bandă roşie şi triunghi roşu, descrise pentru cabanele Mălăeşti şi Poiana Izvoarelor, pînă la Pichetul Roşu. De la Pichetul Roşu (alt. 1445 m) se coboară pe poteca marcată cu punct roşu pînă la cabana Diham; durata 3 – 4 ore.
Din Predeal (alt. 1040 m)
Potecă marcată cu triunghi roşu prin Valea Leucii şi Valea Iadului, pe sub Pichetul Surpat, pînă la cabana Diham; durata cca. 3 ore (marcajul începe în gura Văii Rîşnoavei); Sau poteca marcată cu bandă albastră de pe Muchia Clăbucetul Baiului pînă sub Pichetul Surpat, de unde se continuă pe drumul de mai sus; durata cca. 3 ore; Sau pe şoseaua Predeal – Rîşnov (Valea Rîşnoavei) pînă la Şipote (distanţa 5 km, alt. 1075 m) de unde începe drumul de care marcat cu punct roşu care duce la cabana Diham; durata cca. 2 – 3 ore.
Din Azuga (alt. 895 m)
Potecă marcată cu punct galben pe sub Vîrful Clăbucetul Baiului (alt. 1441 m) pînă la cabana Diham; durata 2½ – 3 ore