( click pe titlu pentru descarcarea fisierului pps )
Exista bijuterii efemere ? Greu de crezut …
Marile muzee ale lumii sunt pline de obiecte de pret care au supravietuit mileniilor. Dupa criteriile omenesti, un obiect este cu atat mai valoros cu cat este creat dintr-un material mai nobil, cu cat timpul care s-a scurs de la producerea lui este mai indelungat si cu cat mesterul care l-a creat este mai renumit.
Dupa criteriile divine lucrurile stau cu totul altfel. Nu materialul este atat de important, si nici vechimea … Ceea ce conteaza este emotia estetica si lectia morala pe care le primim admirand capodoperele Creatiei.
Cine poate ramane indiferent in fata maretiei unui apus de soare ? Dureaza doar cateva clipe iar Mesterul care il creaza zi de zi nu foloseste nici aur, nici argint, nici vreo piatra pretioasa. Cu toate acestea, fiecare apus de soare e unic. Si e atat de efemer…
Cine nu admira frumusetea unui curcubeu, in zilele cu ploaie si soare ? Si el este atat de efemer, dar cata emotie estetica ne creaza aceasta „bijuterie” a naturii !
Cine nu admira frumusetea unei flori care iti incanta privirea obosita dupa un urcus epuizant spre creste de munte ? Uneori rasare din stanca goala si se lasa strivita sub talpile drumetilor spre inalt, dar cata imaginatie, cata culoare, cat parfum si cata gingasie se pot „citi” in alcatuirea ei fragila .
Cred cu toata convingerea ca nu poate exista o asociere mai potrivita decat cea dintre o floare de munte, o stanca semeata si un cer albastru si curat.
Cei care iubesc inaltimile sunt bogati, din ce in ce mai bogati. Pe cararile muntilor, in poienile subalpine si pe cele mai inalte creste pot intalni aceste adevarate ‘bijuterii’ ale naturii. Ele sunt efemere, dar emotia pe care o lasa in sufletele noastre este durabila. Si tot durabila este si recunostinta noastra fata de un Creator care ne-a infrumusetat viata cu aceste „bijuterii efemere”.