Piatra Mica – pps

Piatra Mica

( click pe titlu pentru descarcarea fisierului pps )

Pentru incepatorii care doresc sa strabata creasta Pietrei Craiului, Piatra Mica este un adevarat test. Situat  la o altitudine de 1816 m, varful Piatra Mica ne poate face o idee despre ceea ce inseamna creasta masivului. „Mica, mica, dar voinica” – afirma un turist care a cunoscut din proprie experienta ce inseamna o ascensiune pe varful Pietrei Mici.

Daca portiunea dintre Saua Crapaturii si varful Pietrei Mici vi se va parea dificila, atunci trebuie sa va ganditi bine daca este oportun sa incercati o ascensiune pe creasta Pietrei Craiului. Oamenii sunt muritori, iar muntele nu iarta greselile.

Ajunsi pe varf, perspectiva este de neuitat. Intreaga Tara a Barsei se afla la picioarele drumetului. In zilele senine pot fi vazuti M-tii Ciucas, Piatra Mare, Postavaru, Bucegi, dar mai ales intreaga creasta a Pietrei Craiului de la nord la sud.

Spre varf exista doua trasee marcate:

– Unul din ele  urca din Poiana Zanoaga si e practicabil si iarna doar cu echipament corespunzator

– Al doilea  porneste din Saua Crapaturii, fiind foarte periculos iarna. Doar turistii experimentati il pot parcurge iarna echipati corespunzator.

Traseul propus:

Zarnesti(alt. 722m) –  Valea Crapaturii – Saua Crapaturii(alt. 1660m) – Vf. Piatra Mica(alt. 1816m) –  Crucea Eroilor(alt. 1791m) – Poiana Zanoaga(alt. ~1314m) – Cabana Curmatura(alt. 1470m) – Saua Crapaturii –  Valea Crapaturii – Zarnesti

This entry was posted in Natura and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Piatra Mica – pps

 1. David says:

  Eu am fost ieri pe acolo, am urmat traseul din saua crapaturii si am coborat in poiana zanoaga, traseul mi s-a parut extraordinar, prima portiune cu lant a fost ceva mai complicata pentru cei cu care eram dar am trecut cu bine de ea :)

 2. Lori Balogh says:

  Ma bucur mult pentru aprecieri si vreau sa le redirectionez catre adevarata Sursa a ideilor , gandurilor si proiectelor in curs de pe acest blog: Dumnezeu nostru minunat.
  Voi incerca sa iau legatura cu d-v pe calea postei electronice.
  Cu stima,
  Lori Balogh

 3. JERCAN DANUT ALEX says:

  Salutare si pace!
  V-am descoperit pe internet si sunt incantat. Imi place tot: cum ganditi, cum scrieti, cum explicati temele biblice, ppt-urile sunt exceptionale (fotografiile minunate).
  Eu sunt pastor in Conf. Muntenia si ma folosesc de materialele pe care le oferiti. Recent am facut o evanghelizare pe tema: MAI ESTE NECESARA BISERICA? A avut succes, Dumnezeu sa fie laudat! Pe mine ma gasiti pe INTERCER. Eu scriu versuri, parabole biblice, etc. Am publicat doua volume pana acum. Ultimul a fost lansat la Madrid, in vara si am fost sustinut de primaria din Coslada. O intrebare as avea: sunteti pastor? Ati facut teologia? Dupa cum ganditi si la cunostintele pe care le aveti nu pot sa cred ca „”NU”””.
  Ma iertati daca par prea curios. Va multumesc din suflet!

  DINTRE SUTE DE CUVINTE
  CE-ATING MUZA PE LA SPATE,
  VA DORESC DOAR UNUL SINGUR…
  STITI PE CARE?… SANATATE!

  DJAlex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.