Apocalipsa – Cuvant inainte

Cuvant inainte

Materialele postate sub acest generic reprezinta o sinteza a celor mai valoroase idei si adevaruri pe care le-am gasit de-a lungul anilor in diverse comentarii asupra cartii Apocalipsa. In fiecare dintre lucrarile studiate, in fiecare predica auzita si in fiecare  seminar la care am participat, avand ca subiect ultima carte a Bibliei – Apocalipsa, am gasit ceva nou, interesant si vrednic de notat.

O binecuvantare deosebita am trait toti cei care am participat la o serie de intalniri intr-o grupa de rugaciune, avand in sudiu tocmai cartea Apocalipsei. Am trait atunci, la nivelul grupei noastre de rugaciune, ceva din ceea ce un autor inspirat scria cu mult timp in urma:

“Cand cartile Daniel si Apocalipsa vor fi mai bine intelese, atunci credinciosii vor avea o experienta religioasa cu totul diferita. Vor capata atunci o astfel de viziune a portilor cerului deschise larg, incat mintea si inima lor vor fi sensibilizate cu privire la caracterul pe care toti trebuie sa-l dezvolte…

Daca noi, ca popor, am intelege ce vrea sa ne invete aceasta carte, atunci s-ar vedea intre noi o mare redesteptare . Noi nu intelegem pe deplin lectiile pe care ne invata ea, desi ne este data pentru a o citi si studia.” E. G. White, Testimonies to Ministers, p. 112-115

Ideile prezentate in acest ciclu de articole nu imi apartin. Ceea ce am facut este doar sa adun “margaritarele “  intr-un “colier” de pret, care este  oferit gratuit tuturor cautatorilor adevarului biblic.

In afara predicilor auzite de-a lungul timpului, avand ca tema Apocalipsa, si in afara studiilor colective in cadrul grupei de rugaciune si studiu, de mare ajutor au fost cateva lucrari pe aceasta tema:

– “Apocalipsul” de Jean Vuilleumier

– “Apocalipsa lui Ioan, apostolul” de Dumitru Popa, Ed. Viata si Sanatate, Bucuresti, 2005

– “Scrisorile Apocalipsei” de Traian Aldea, Ed. Crestina Mateus, Alba Iulia, 1994

– “Explicarea profetiilor lui Daniel si Apocalipsa” de Uriah Smith, Editia 2001

– “Comentarii biblice AZS”

De asemenea, o serie de comentarii ale Apocalipsei pot fi gasite online la adresele:

http://apocalipsa.intercer.net

http://cercetatiscripturile.intercer.net

http://articolecrestine.com

Va urez “drum bun!’ in marea, dar binecuvantata calatorie prin descoperirile cartii care incununeaza intreaga Scriptura – Apocalipsa.

Lori Balogh

This entry was posted in Apocalipsa and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Apocalipsa – Cuvant inainte

 1. slavitescu petre says:

  dA, CARTEA S-A RETIPARITACUM DE catre fratii reformisti. o veti gasi la editura PAZITORUL ADEVARULUII FAGARAS. Comanda prin posta.
  sau tel 0757091035…

 2. Lori Balogh says:

  Buna Edelin,
  Nu stiu sa se fi retiparit cartea. Singura sursa pe care o stiu este de la Miscarea de Reforma, editii mai vechi. In schimb, a aparut recent o explicare a lui Daniel si Apocalipsa scrisa de un evreu – Jacques B. Doukhan. O gasesti la editura Viata si Sanatate.
  Cu stima, Lori

 3. Bună, Lori! Ai idee cum aș putea să găsesc cartea “Explicarea profetiilor lui Daniel si Apocalipsa” de Uriah Smith?

  Mulțumesc anticipat. Domnul cu tine!

 4. giovanni says:

  as dori sa aflu cat mai multe despre cei 144 000.cine sunt?….daca aveti materiale cat mai multe , mai bine..va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.