Ilustratii despre darurile spirituale

Ilustratii despre darurile spirituale

Prea saritor

din „Ilustratii fierbinti” de Wayne Rice
In timpul revolutiei franceze, trei crestini au fost condamnati la moarte prin ghilotinare. Unul dintre crestini avea darul credintei, altul avea darul proorociei, altul avea darul de a fi ajutor altora.
Crestinul cu darul credintei urma sa fie executat primul. El a fost intrebat daca dorea sa-i fie acoperit capul in timpul executiei. El a refuzat si a spus ca nu-i este frica sa moara. „Am credinta ca Dumnezeu ma va scapa!” a strigat el curajos. Calaul i-a asezat capul pe butuc, sub ghilotina. A privit in sus spre lama ascutita a ghilotinei, a spus o scurta rugaciune si a asteptat cu incredere. Funia a fost trasa, dar nu s-a intamplat nimic. Cei de fata au fost uimiti si crezand ca a fost o minune de la Dumnezeu i-au dat drumul.
Crestinul cu daul proorociei urma sa fie urmatorul executat. Capul sau a fost pozitionat sub ghilotina si asemenea celor dinaintea sa a fost intrebat daca doreste capul acoperit. „Nu” a spus el. „Nu mi-e frica sa mor. Totusi, eu prezic ca Dumnezeu ma va scapa de aceasta ghilotina!” Si cu asta funia a fost trasa din nou, dar nu s-a intamplat nimic. Iarasi cei de fata au fost uimiti si au presupus ca este o minune de la Dumnezeu si l-au eliberat pe om.
Cel de-al treilea crestin, cel cu darul de a ajuta, urma la executie. El a fost adus la ghilotina si asemenea celor dinaintea sa a fost intrebat daca doreste capul acoperit. „Nu”, a spus el, „sunt la fel de curajos ca si cei dinaintea mea.” Calaul i-a pus capul cu fata in sus sub ghilotina si era pe punctul de a trage de funie cand omul a strigat „Hei, stati! Cred ca am gasit care era problema cu functionarea gilotinei voastre!

Aplicatie: Cu totii avem daruri spirituale, dar trebuie sa stim cand sa le folosim!

Duhul Sfant – Roata credintei

Intr-o zi, un om credincios a fost intrebat de un prieten al sau:
-Spune-mi, frate, cand omul se intoarce din nou la Dumnezeu, ce daruri incep sa lucreze mai intai in viata lui: credinta, cainta, frica de iad, nadejdea?
Credinciosul i-a raspuns:
-Spune-mi, prietene, cand o roata incepe sa se invarta, care-i spita care porneste mai intai?
-Pornesc toate deodata, raspunse prietenul.
-Vezi, zise credinciosul, asa e sic and, sub bataia vantului Duhului Sfant, sufletul nostru porneste din nou la drum nou.

Toate darurile ceresti si sufletesti se pornesc deodata, spre o rodnica lucrare, intocmai ca spitele rotii.

Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.