De ce scriu pe net

De ce scriu pe net

Era spre sfarsitul anului 2004… Printr-un concurs de imprejurari, despre care acum am convingerea ca au fost sub directa calauzire a Providentei divine, am publicat timid primele articole pe un site de resurse crestine. Era vorba de un ciclu de prelegeri avand ca subiect “Noul Pamant”. Echipa tanara si entuziasta a website-ului respectiv a postat ciclul, atat in format Word, cat si in format audio, incurajandu-ma  sa continui sa scriu. Eu insa nu eram convins ca aceasta era lucrarea la care ma chema Dumnezeu.

In scurt timp, perspectivele s-au largit, devenind colaboratorul unui alt portal de resurse crestine. Dar tot nu eram convins ca ceea ce faceam era dupa voia lui Dumnezeu. In mod uimitor insa , perspectivele se largeau pe zi ce trece. Alte site-uri se bucurau sa posteze si sa gazduiasca materialele pe care le scriam, dar convingerea ca ceea ce faceam era cel mai bun lucru inca nu isi gasise loc in constiinta mea.

Rezervele pe care le nutream fatza de acest gen de lucrare erau legate de lipsa unui contact fizic, vizual si direct cu cei carora le transmiteam mesajul. Imi lipsea acel feed-back de care are nevoie orice om care face ceva pentru semenii lui si care ii da siguranta ca ceea ce face este folositor sau nu.

Eu ma aflam in fatza ecranului propriului calculator si scriam, dar exista oare cineva dincolo de acest ecran, la celalalt capat al “firului”, care sa ia aminte la acest mesaj? Era cineva  interesat de ceea ce scriam  eu ? Avea cineva nevoie de ideile pe care le prezentam, de modul in care intelegeam Biblia si adevarurile cuprinse in ea ? Acestea erau gandurile care ma framantau zile si saptamani de-a randul… Si chiar daca eram incurajat de oameni sa continui in aceasta directie , imi lipsea ceva esential: aprobarea lui Dumnezeu.

Imi aduc aminte ca intr-o seara, cu aceste framantari in suflet, m-am plecat inaintea Domnului in rugaciune, spunandu-i tot ce ma framanta: “Doamne, este  voia Ta sa continui in aceasta directie ? Este acesta planul Tau pentru mine? Crezi Tu ca pot face fatza volumului urias de lucru ? Va fi cineva dincolo de ecranul calculatorului meu care sa aiba nevoie de cele scrise de mine, cand internetul e suprasaturat cu tot felul de mesaje ? Doamne, arata-mi voia Ta ! Spune-mi, daca sunt pe o cale gresita, sa ma opresc la timp si sa ma ocup de altceva, de ceea ce ceea ce doresti Tu. “

Intr-un tarziu, am adormit cu aceste intrebari in suflet, dar marturisite inaintea Domnului. Dimineata devreme, pe la ora cinci, m-am trezit. Insa ca niciodata pana atunci, primul gand care mi-a venit in minte nu a fost legat nici de grijile zilei, nici de familie sau serviciu… Primul gand cu care m-am trezit a fost un text biblic:

“Nu te teme, ci vorbeste si nu tacea, caci Eu sunt cu tine… Vorbeste , fiindca am mult norod in aceasta cetate.” ( Fapte 18, 9.10 )

De ce oare din miile de versete biblice, in acea dimineata  mi-a venit in memorie exact acest verset ? Nu-l citisem de curand, nu ascultasem nicio predica cu acest subiect, nu citisem nicio carte in care sa fie aminitit respectivul text biblic. Si totusi, el imi staruie in minte si acum, desi au trecut de atunci mai multi ani. Schimabarea care s-a produs din acel moment a fost aceea ca am inteles ca drumul pe care mergeam deja de catva timp era cel pregatit de Dumnezeu si ca voia Lui era sa continui in aceasta directie. Am inteles atunci , si continui sa – mi intaresc convingerea pe zi ce trece, odata cu mesajele de incurajare primite de la cititori, ca exista mult “norod” in aceasta “cetate” a internetului, suflete care au nevoie de Evanghelie, de speranta, de valorile crestine si de mantuire.

Iata motivul pentru care scriu… Si o voi face pana ce Domnul imi va spune sa ma opresc, caci El are un alt plan cu mine.

Am primit din partea cititorilor unele mesaje de critica, pentru care le sunt recunoscator. Acest gen de mesaje ma ajuta sa-mi fac o imagine mai realista asupra nevoilor celor care viziteaza site-ul. Am primit insa si  mesaje intr-un limbaj vulgar, degradant… Pentru a nu transforma site-ul intr-o “lada de gunoi” a limbajului omenesc, am oprit publicarea lor.

Am primit insa si mesaje de incurajare de la oameni care au gasit in aceste articole ceva folositor pentru sufletul lor. Acestora din urma vreau sa le multumesc in mod deosebit, caci cuvintele lor m-au ajutat sa depasesc multe din obstacolele intalnite pe cale: oboseala, descurajarea, stresul, nesiguranta…

Va asigur ca, ori de cate ori dau ultimul click pentru postarea unui nou material, ma rog Domnului ca cel putin un singur suflet din marea “cetate” a internetului sa fie zidit sufleteste in urma citirii lui. Bucuria cea mai mare pe care o astept de la mult dorita zi a mantuirii, care se arata deja la orizont, este sa ma intalesc cu aceia pe care i-am putut ajuta, intr-un fel sau altul, sa-L cunoasca mai profund pe Iisus, Domnul mantuirii noastre.

Lori Balogh

This entry was posted in Experiente cu Dumnezeu and tagged . Bookmark the permalink.

13 Responses to De ce scriu pe net

 1. Lori Balogh says:

  Multumesc pentru incurajari. Voi continua cu ajutorul Domnului cat va considera El ca este nevoie.
  Cu stima, Lori B.

 2. eugen dutu says:

  Pacea Domnului Isus Hristos sa fie in inima dumneavoastra.
  Sa nu cumva sa va opriti sa scrieti, fara porunca clara a Mantuitorului nostru.
  Va admir munca si modul in care intelegeti sa folositi talantii incredintati.
  Eu continui sa invat din articolele publicate de dumneavoastra.
  Va doresc binecuvantarea Domnului Isus Hristos peste familia dumneavoastra frumoasa.

 3. Ovi says:

  Vesnic sa traiesti, frate in Hristos! Domnul sa-ti rasplateasca, efortul depus, in VESNICIE!

 4. Lori Balogh says:

  Multumesc mult pentru incurajari. Ele ma motiveaza sa continui in aceasta directie. Nu doresc decat ca Bunul Dumnezeu sa fie onorat prin aceasta lucrare, iar cat mai multi din semenii mei sa beneficieze de ea.
  Cu stima, Lori B.

 5. Simona says:

  Ceea ce citesc din scrierile dvs. reprezintă pentru mine comori pentru suflet și le împărtășesc și altora. găsesc, de asemenea, idei și ilustrații pentru predici . Apreciez efortul depus și îl încurajez . Apreciez că articolele scrise sunt din diferite domenii ale culturii; importantă este și credința, dar și natura, și literatura, și istoria, și geografia etc.
  Domnul să fie cu tine!

 6. ioansimeanu says:

  DRAGA LORI ESTE VOIA DOMNULUI SA MERGI MAI DEPARTE CU ACEASTA HRANA PENTRU TOTI CREDINCIOSII SI MAI ALES FIINDCA ADEVARUL CURAT AL SFINTEI SCRIPTURI,ESTE EXPUS CU FOARTE MARE EXACTITATE.MA BUCUR MULT CACI DOMNUL NOSTRU NU INGADUIE PE ECRAN SA APARA NUMAI INVATATURA FALSA,SAU ADEVAR INFASURAT FRUMOS IN MINCIUNA.UN MIC AMENDAMENT AS AVEA,CA SA NU SE SUPERE NICI,ORTODOCSII,NICI CATOLICII,NICI PROTESTANTII,LA INTREBAREA DIN CE BISERICA FACI PARTE,SPUNE TE ROG,DIN BISERICA DOMNULUI HRISTOS,ASA AR TREBUI SA RASPUNDA FIECARE URMAS AL DOMNULUI.MULTUMESC.P.S.EU NU PREA MA DESCURC CU APARATURILE MODERNE,DACA POTI SI VREI ODATA SUNA-MA.TEL 0034632401419

 7. Lori Balogh says:

  Multumesc mult pentru incurajari. Atat cat Domnul imi va da putere, voi continua.

 8. Dani says:

  Eu cred ca lucrarea pe care o faceti va e incredintata de Cel care a murit pentru sufletele noaste ca noi sa traim.Mie personal imi vb prin mesajele postate,nu va opriti caci sint o adevarata paine pt multi. GBY

 9. Ciprian says:

  Va marturisesc faptul ca de cand am cunoscut acest blog prin intermediul internetului citesc din ce in ce mai multe articole scrise de dumneavoastra, articole care ma zidesc sufleteste si in care il gasesc pe Dumnezeu. Deasemenea o parte din aceste articole cu ingaduinta dumneavoastra le-am prezentat sub forma de predici in comunitatea unde sunt membru oridecate ori am avut ocazia iar fratii din comunitate au apreciat mesajul.Eu personal cred ca au adus roade (care chiar daca nu le vedem acum dar cu siguranta intr-o buna zi ele vor fi vazute la marea de cristal). Chiar daca am prezentat mesaje de pe acest blog, in discutiile personale cu cei cu care am avut ocazia sa vorbesc i-am incurajat sa intre si sa urmareasca aceste articole de pe blogul dumneavoastra, iar deseori ele au fost apreciate. Domnul sa va binecuvanteze in activitatea pe care o faceti si sa nu uitati faptul ca, chiar daca noi acum nu vedem rezultatele muncii noastre, ne vom intalni cu ele intr-o buna zi si mult ne vor multumi pentru acea predica sau acel articol postat care a ajuns acolo unde Dumnezeu dorea. Acesta este gandul care ma conduce oridecate ori am ocazia sa prezint cuvantul lui Dumnezeu (sunt prezbiter) si doresc ca acest gand sa va conduca si pe dumneavoastra oridecate ori postati vreun articol on-line.

 10. Lori Balogh says:

  Desigur, adevarul despre care vorbesc este oglinda sistemului meu de valori. Nici nu ar fi corect sa fie altfel…
  Insa acest sistem de valori am cautat sa mi-l construiesc dupa marele si infinitul adevar revelat de Dumnezeu. Daca ar trebui sa compar propriul meu sistem de valori cu cel divin, ar trebui sa nu existe diferente notabile, decat in situatia in care unele lucruri inca nu le inteleg pe deplin. Mai am de crescut si mai am de indreptat unele lucruri.
  Pentru mine ( ca si pentru orice crestin sincer ) este foarte important sa stiu ca sunt pe drumul cel bun, nu pe o linie moarta. De aceea, trebuie sa-mi verific mereu valorile, pentru ca ele sa corespunda cerintelor Creatorului nostru.
  Nu stiu daca raspunsul va satisface, insa acesta reflecta convingerea mea puternica.

 11. Sergiu Marius Popilian says:

  Doamna (Domnule) Lori Balogh,

  Cand vorbiti despre adevar cum definiti dvs. acest concept ? Este adevarul despre care vorbiti o oglinda a sistemului dvs. de valori, sau este vorba despre infinitul adevar absolut atat de nepatruns ca insusi Posesorul sau Atotputernicul Creator ?

 12. Lori Balogh says:

  Draga Magda,
  Multumesc pentru aprecieri si incurajare. In ceea ce priveste religia, daca voi spune ca sunt ortodox, se vor supara catolicii si protestantii; daca voi spune ca sunt catolic, se vor supara ortodocsii si protestantii; iar daca voi spune ca sunt protestant, se vor supara ortodocsii si catolicii. Insa eu nu vreau sa se supere nimeni. Nu scriu IMPOTRIVA nimanui, ci PENTRU adevar. Daca credinta este mai presus de argumente, la fel de adevarat este ca credinta este mai presus de religie. In fatza judecatii divine nu vom fi intrebati ce religie am avut, ci cata credinta am trait pe baza luminii pe care am primit-o fiecare de la bunul Dumnezeu.

 13. Magda says:

  Dragă Lori ,îți citesc și eu articolele și îți apreciez munca. Ce religie ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.