„Eu sunt Domnul care te vindeca”

“Eu sunt Domnul care te vindeca”

( Exod 15, 26 up. )

Avusesem o gripa severa, cu febra mare… Dupa zile de tratament, simptomele gripei au inceput sa dispara, lasand insa loc altor simptome, necunoscute de mine  pana atunci: stare subfebrila, lipsa poftei de mancare, transpiratii nocturne si, mai ales,  oboseala accentuata la cel mai mic efort.

Ingrijorat, m-am prezentat la medic. Diagnosticul m-a lasat fara suflare: TBC pulmonar.  Cand a privit radiografia, medical pneumolog mi-a spus: “ Ia-ti la revedere  de la patul de acasa, caci ai de stat in spital vreo sapte luni.”  Cand am auzit  “verdictul”, putina putere pe care o mai aveam in picioare s-a risipit complet. La auzirea cumplitei vesti, sotia a inceput sa planga. Era ingrijorata pentru sanatatea mea, pentru viitorul nostru si, mai ales, pentru copilul nostru ce nu implinise inca nici doi ani. Ce puteam face ?

M-am plecat in rugaciune si I-am cerut lui Dumnezeu sa o incurajeze pe sotia mea si sa ne dea amandorura putina lumina si speranta in situatia critica prin care treceam. Dimineata urmatoare, la altarul familial, inainte de a ne ruga, am deschis devotionalul la ziua respectiva si am citit textul biblic indicat pentru acea zi. Era un text din cartea profetului Osea:

“Le voi vindeca vatamarea adusa de neascultarea lor, ii voi iubi cu adevarat, caci mania Mea s-a abatut de la ei .” ( Osea 14, 4 )

Cand am citit aceste cuvinte , totul s-a luminat in sufletele noastre. Am simtit ca Dumnezeu ne-a vorbit chiar noua in acea dimineata si o pace launtrica, omeneste inexplicabila, a pus stapanire pe sufletele noastre. Cuvintele acelui verset au venit ca un balsam sufletesc. Din clipa aceea am privit totul cu alti ochi si am intampinat toate evenimentele ce urmau sa se intample cu o atitudine pozitiva, optimista. Stiam ca Dumnezeu ne vorbise si ca tot ce va urma se va petrece sub supravegherea Lui…

Dupa ce mi s-a pus diagnosticul, medicul, masurandu-ma din cap pana in picioare, mi-a spus ca imediat dupa internare va trebui sa-mi dea cateva perfuzii, caci paream foarte anemiat. Problema era ca nu erau locuri libere in spital, fapt pentru care internarea mea a intarziat cateva zile. Profitand de cele cateva zile petrecute acasa, mi-am adus aminte ca exista un fruct indicat mai ales in cazuri de anemii, ajutand mult la regenerarea sangelui. Fiind vara, era tocmai vremea coacazelor negre. Am cumparat cateva kilograme si zilnic am consumat o anumita cantitate la fiecare masa.

A sosit si ziua internarii. Desigur, primul lucru ce mi s-a facut au fost analizele de sange. Rezultatul? Stupoare, mai ales pentru medic. Sangele meu era foarte bun, asadar nu mai era nevoie de perfuzii. Nu i-am spus medicului de “tratamentul” meu cu coacaze negre, caci stiam ca nu crede in el. Eu insa credeam in tratamente naturiste, dar mai ales credeam in puterea lui Dumnezeu de vindecare.

Au urmat zile si saptamani de tratament cu medicamente puternice… Dupa doar o luna , ma simteam deja vindecat. L-am rugat pe medic sa-mi faca o radiografie, insa m-a refuzat, motivand ca, din  ratiuni de economie, radiografiile nu se puteau face mai devreme de trei luni. Desi ma simteam foarte bine, a trebuit sa continui tratamentul inca o luna si jumatate, dupa care mi s-a facut prima radiografie de control.

Cand a privit radiografia, medicul a ramas uimit. “Cu tine s-a intamplat o minune. Esti complet vindecat .” Previziunile lui ca va trebui sa stau in spital in jur de sapte luni nu s-au adeverit. Dupa numai doua luni si jumatate, puteam pleca acasa, pe deplin vindecat. Probabil ca as fi putut pleca mult mai repede, daca nu ar fi fost problema radiografiei.

Cand privesc in urma spre acele momente de grea incercare, atat pentru mine, cat si pentru intreaga familie, nu pot decat sa-I multumesc lui Dumnezeu pentru atat de pretioasa Lui promisiune pentru cei loviti de suferinte fizice.

Atunci, in acele momente de cumpana, l-am cunoscut pe Creator dintr-o alta perspectiva. L-am cunoscut din proprie experienta pe Cel despre care psalmistul David spune: “El iti iarta toate faradelegile tale, El iti vindeca toate bolile tale.” ( Psamul 103, 3 ). Da, atunci am inceput sa-L cunosc pe Cel care ne asigura pe fiecare dintre noi: “Eu sunt Domnul care te vindeca “ ( Exod 15, 26 up. )

Lori Balogh

This entry was posted in Experiente cu Dumnezeu and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.