Amagirile ocultismului

Amagirile ocultismului

 

     Semne bune, semne rele

     Poate exista ceva bun in ceva cu totul rau ? “E un nonsens”, ar putea spune cineva. Si totusi…

     Imi place mult sa merg pe munte, si aceasta din mai multe motive. Conditia esentiala ca sa ajungi la tinta propusa , cand te afli pe munte, este sa observi cu mare atentie semnele si marcajele, apoi sa le urmezi intocmai, fara nicio abatere de la traseu.

     Insa marcajele nu sunt puse intotdeauna in locuri vizibile si accesibile. Uneori sunt puse pe copaci, iar acestia crescand, ele sunt acoperite de crengi. Alteori, copacii sunt taiati cu marcaje cu tot. Alteori, ele sunt puse pe stanci, in bataia soarelui si a ploii, stergandu-se. In unele cazuri, ca sa ajungi la marcajul urmator, trebuie sa faci catarari cu ajutorul lanturilor… Insa, oricat de ascuns, de greu accesibil si de deteriorat ar fi un marcaj, el reprezinta un semn al sperantei, asigurandu-ne ca suntem pe drumul cel bun.

     Ocultismul, cu toate formele lui, primitive sau moderne: de la spiritism la magie alba sau neagra, de la ghicitul in cartile de Tarot pana la astrologie, nu are nimic bun in sine. Totusi, pentru un cercetator atent al Scripturilor, in special al cartilor profetice, reinvierea fara precedent a practicilor oculte in societatea moderna este un semn bun: un semn ca istoria zbuciumata a pamantului nostru se apropie de sfarsit.

     Satana face eforturi disperate ca acest “marcaj” sa fie bine ascuns ( ocult ), ca nu cumva oamenii sa inteleaga adevarul, iar el sa fie demascat. Probabil ca, dintre toate semnele care anunta revenirea in glorie a Mantuitorului, ocultismul in general, si spiritismul in special, sunt semnele cele mai ascunse de ochii neavizati ai oamenilor, lucrand in mod perfid in societate si prinzand cat mai multe victime in plasa amagirii lor.

     Fascinatia ocultului

     In societatea postmoderna in care traim, in mod paradoxal, exista un interes tot mai crescand, o adevarata fascinatie fatza de tot ce e supranatural si ocult. Pe neobservate, ideile spiritiste sunt inoculate copiilor de la cele mai fragede varste prin desene animate, carti de povesti, jocuri pe calculator sau filme si spectacole pentru copii. In toate acestea, daca nu exista vrajitori, zane, spiridusi sau extraterestri care sa faca minuni cu o simpla bagheta magica, parca lipseste ceva, parca nu e la moda…

     Ideile spiritiste le sunt inoculate si adolescentilor pe aceleasi cai. Seria de romane si filme Harry Potter, care a facut din autoarea lor o multimilionara de invidiat, a avut un succes neasteptat, mai ales in randurile tinerilor. Totul musteste insa de ocultism…

     Pe de alta parte, presa scrisa sau vorbita e plina de horoscoape oferite cu generozitate de tot felul de astrologi. Desi ne laudam ca suntem o natiune crestina ( la ultimul recensamant, 97% din populatie s-a declarat crestina ), nimeni nu se sesizeaza ca zilnic, pe neobservate, suntem invadati de practici oculte. Iar astrologia e considerata a fi regina ocultismului…

     Posturile comerciale de televiziune includ regulat in grila lor de programe tot felul de emisiuni in care li se face publicitate clarvazatorilor, chiromantilor, astrologilor, magicienilor, vrajitorilor si bioenergeticienilor.

     O tanara absolventa a facultatii de filologie , recunoscuta ca o ghicitoare de succes, a afirmat pe un post de televiziune ca “oamenii devin dependenti de ghicit si ca ei nu fac nicio miscare fara sa o consulte”. Desi stie ca Biblia interzice practica ghicitului, ea continua sa-l practice, argumentand ca, descoperindu-le oamenilor viitorul, ea le face mult bine.

     Astazi, iluzionistii nu se mai multumesc sa scoata un porumbel sau un iepuras dintr-o palarie. Ei sunt megailuzionisti care fac sa apara nu iepurasi sau porumbei, ci avioane. Pentru a ajunge la o astfel de performanta, un megailuzionist modern a marturisit ca a avut nevoie de douazeci de ani de studiu al multor carti de magie si vrajitorie, unele vechi de cateva sute de ani.

     “Pe pamant avem de toate…”

“Pe pamant avem de toate”, spunea poetul Adrian Paunescu. Avem yoghini care, in starea de Nirvana, pretind ca primesc mesaje de la zeii hindusi (oare de la care din cele trei milioane de zei ? ) Avem vindecatori care opereaza fara bisturiu, scotand tumori interne fara sa curga nicio picatura de sange. Avem vrajitori, cititori in stele, iluzionisti, magicieni, ghicitori in palma, in cafea sau in cartile de Tarot. Avem medii spiritiste care comunica cu asa-zisele spirite ale mortilor. Avem samani, vraci, descantatori, bioenergeticieni, clarvazatori, oameni care comunica cu ingerii, cu extraterestrii, cu Fecioara Maria. Da, pe pamant avem de toate…    

     Cu mai multi ani in urma, in presa a fost publicata o intamplare stranie care apartine ocultului. Un tanar din Buenos Aires a reusit sa devina student la Sorbona. Fericit, si-a cumparat biletul de vapor si, dupa ce si-a luat ramas bun de la familie, s-a indreptat spre port. Acolo, traseul spre nava trecea printr-un coridor lung si pustiu la acea ora.

     In timp ce strabatea acel coridor, in dreptul unei usi i-a aparut pe neasteptate o fetita de 9-10 ani, imbracata in alb  si deosebit de trista. Fetita i-a facut semn tanarului sa o urmeze. Julio, crezand ca fetita are nevoie de ajutor, a urmat-o. A ajuns intr-o incapere pustie si imediat ce a intrat, usa s-a inchis dupa el, iar fetita a disparut fara urma.

     Dandu-si seama ca a fost atras intr-o cursa, Julio a inceput sa bata in usa si sa strige. Abia intr-un tarziu cineva l-a auzit si l-a eliberat. Era insa prea tarziu: vaporul care trebuia sa-l duca in Franta plecase. Furios, Julio si-a sunat parintii, povestindu-le cele intamplate.

     Dupa doua zile a primit doua stiri care l-au infiorat. Una din ele se referea la vaporul pe care-l pierduse: acesta se scufundase in Atlantic. Iar a doua era o scrisoare in care mama lui ii spunea pentru prima data un adevar pe care Julio nu-l stiuse: inainte de a se casatori, ea nascuse o fetita  care a murit in jurul varstei de zece ani. Fotografia trimisa in plic era exact imaginea fetitei care il atrasese pe Julio in incaperea care se dovedise a fi o cursa.

     Citind astfel de intamplari care abunda in presa scrisa sau vorbita, oare e de mirare ca ocultismul castiga tot mai mult teren in societatea noastra ? Mai pot oamenii sa nu creada in teoria nemurii sufletului, desi Biblia contrazice atat de categoric aceasta invatatura falsa ?

     Cine sunt acarii ?

     O respectabila doamna din SUA , care isi trateaza pacientii prin metode psihoterapeutice, pretinde ca primeste regulat mesaje de la Nostradamus in care ii sunt explicate profetiile acestuia. Unul dintre mesajele primite de la asa-zisul spirit al lui Nostradamus este unul cat se poate de linistitor: Putem sta linistiti, caci sfarsitul lumii nu va veni curand.

     Pe cine sa credem: pe distinsa doamna sau pe Iisus care ne asigura in Apocalipsa: “Iata, Eu vin curand !”  ( Apocalipsa 22,12 ) ?

     In California, o femeie pretinde ca are zilnic una, doua sau chiar trei convorbiri cu Fecioara Maria care ii da puteri vindecatoare. Pe cine sa credem: pe doamna din America sau pe Dumnezeu care ne asigura: “Eu sunt Domnul care te vindeca” ( Exodul 15,26 ) ?

     Interesul tot mai crescand pentru fenomenul OZN nu este nici el strain de zona ocultului. In Arizona exista un loc special in care numerosi oameni echipati cu aparatura foto  asteapta zile si nopti la rand sa poata vedea un astfel de “obiect neidentificat”. Tot mai multi oameni sustin ca au avut contacte cu extraterestri, primind mesaje de la acestia. In principal, mesajele sunt urmatoarele:

     – Civilizatiile extraterestre sunt cu 100 de milioane de ani mai avansate fatza de cea terestra

     – Extraterestrii vor sa ajute specia umana, insa le este greu pentru ca omenirea e separata de granite politice. Daca omenirea ar fi condusa de un singur guvern mondial, ei ar putea sa ne ajute

     – Demonii si zeii din religiile lumii nu sunt altceva decat fiinte extraterestre

     – Sfarsitul lumii nu va fi curand

     – Moartea nu e altceva decat o trecere spre o alta existenta

     Si exemplele pot continua… In lume exista insa si oameni lucizi care trag un semnal de alarma cu privire la dezvoltarea pe neobservate a ocultismului. In “Socul viitorului:. Alvin Toffler scrie:

     “Ne aflam intr-un tren a carui viteza creste, gonind pe o linie presarata cu un numar necunoscut de macaze, care duc la destinatii necunoscute. Pe locomotiva nu se afla niciun om de stiinta, iar acarii sunt demoni. Cea mai mare parte a societatii se afla in vagonul de bagaje si priveste inapoi.”

     Biblia vs. ocultism

     Ceea ce ne intereseaza inainte de orice este pozitia lui Dumnezeu fatza de astfel de manifestari oculte. Si aceasta pentru ca El reprezinta glasul cel mai autorizat si cel mai demn de incredere in acest domeniu. Cel care ia in serios acest Cuvant va fi ferit de cele mai perfide amagiri ale Diavolului.

     Iata doar cateva pasaje biblice care fac lumina intr-un domeniu atat de ascuns ( ocult ) si intunecat:

     Deuteronom 18, 10-14: “ Sa nu fie la tine nimeni care sa-si treaca pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care sa aiba mestesugul de ghicitor, de cititor in stele, de vestitor al viitorului, de vrajitor, de descantator, nimeni care sa intrebe pe cei ce cheama duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sa intrebe pe morti. Caci oricine face aceste lucruri este o uraciune inaintea Domnului…”

     Leviticul 19,31: “Sa nu va duceti la cei ce cheama duhurile mortilor, nici la vrajitori; sa nu-i intrebati ca sa nu va spurcati cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.”

     Isaia 8, 19.20: “Daca vi se zice insa: “Intrebati pe cei ce cheama mortii si pe cei ce spun viitorul, care soptesc si bolborosesc”, raspundeti: “Nu va intreba oare un popor pe Dumnezeul sau ? Va intreba el pe morti pentru cei vii ? La Lege si la marturie ! “ Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile pentru poporul acesta.”

     1 Timotei 4,1:Dar Duhul spune lamaurit ca in zilele din urma unii se vor lepada de credinta ca sa se alipeasca de duhuri inselatoare si de invataturile dracilor.”

     In capitolul 24 al Evangheliei lui Matei, Mantuitorul ne trage atentia ca Satana va incerca “sa-i insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi” ( Matei 24,24 ).

     Ma rog ca noi sa nu fim dintre acestia !

     Lori Balogh

 

 

Referinte:

( 1 ) Alvin Toffler, “Socul viitorului “, pag. 420

This entry was posted in Ocultism, paranormal and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Amagirile ocultismului

  1. palcauioan says:

    in lumea aceasta e doar necaz si durere totul e desertaciune stau si ma intreb cateodata ce rost are viata mea cred ca fiecare cuvant si clipa or gest este scris in cartea vietii fiecarui om ,carte care e in ceruri la domnul deci si acest moment al vietii mele ii este cunoscut domnului isus as vrea sa multumesc domnului isus pt fiecare clipa traita pana in prezent si sa Il rog inca o data sa aibe mila de mine pacatosul si robul sau vino doamne isuse!

  2. palcauioan says:

    puterea de inselaciune a satanei e mare noi sa stam tari in credinta noastra care este domnul isus !sa credem cu tarie in domnul isus in care avem viata vesnica!! aleluia!!! ce poate fi mai frumos decat aceasta?! vino doamne isuse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.