Curiozitati din lumea animalelor salbatice americane

Curiozitati din lumea animalelor salbatice americane

* Jaguarul este singurul membru din familia panterelor ce poate fi gasit in America si pe departe cea mai mare pisica de pe continent. Cu o durata de viata de 12 – 16 ani, creste pana la 1,8 m in lungime si cantareste pana la 120 kg.

*Maimutele veverita, native din America de Sud, nu cresc in lungime mai mult de 25 de centimetri.

*  Stiti care este apetitul unui furnicar sud-american? Ei bine, acesta poate ingera pana la 30.000 de furnici… pe zi.

* Cel mai ciudat animal de pe Pamant este Armadilo, care traieste in Paraguay. El are bot de soarece, urechi de iepure, carapace de broasca testoasasi coada de cangur.

* In ciuda greutatii sale impresionante, un urs grizzly poate alerga la fel de rapid ca si un cal obisnuit.

* In jungla sud-americana din Columbia a fost descoperita cea mai puternica otrava naturala cunoscuta. Ea se poate gasi in pielea unei mici broaste.

* Campionul la lenevie este lenesul, animal care intr-o ora face mai putin de 2 km. In 80-90% din timpul petrecut intr-o viata este folosit la somn si digerarea pasnica a hranei. Daca nu se misca, abia poate fi observat in padure.

Culegere de Lori Balogh

 

This entry was posted in Curiozitati. Bookmark the permalink.

2 Responses to Curiozitati din lumea animalelor salbatice americane

  1. palcau ioan says:

    este uimitor cum un urs grizzly ,la nivelul sau depasit,poate alerga ca si un cal ! impresionant! ce sa mai spun de otrava acelei broaste! oricum ai intoarce-o si ai privi aceste animale,toate spun ceva despre Cel care le-a creat! minunate sunt lucrurile Sale! salutari,stimat Lori

  2. Daniel H. says:

    Despre lungimea veveritelor nu pot spune ca sunt socat, insa despre Jaguar pot spune ca sunt uimit, as vrea sa vad unul care are 120 kg si aflu cat de rapid poate fi la o astfel de greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.