Curiozitati din lumea oamenilor de geniu

Curiozitati din lumea oamenilor de geniu

* Vestitul laureat al Premiului Nobel, Albert Einstein, nu a vorbit pana la patru ani si nu a citit pana la sapte ani, ceea ce a facut ca profesorii si parintii lui sa creada ca era intarziat mental.  Einstein a fost exmatriculat din scoala si i s-a refuzat admiterea la Scoala Politehnica din Zurich.

* Akio Morita, fondatorul  companiei Sony, a inceput cu un esec. Primul produs realizat de Sony a fost o masina de fiert orez, din  care nu a reusit sa vanda nici 100 de bucati. Acest esec nu i-a descurajat pe Morita si pe partenerii lui de afaceri, ei continuand sa lanseze noi produse, pana cand au creat compania multi-miliardara de astazi.

* Frații Wright, constructorii primului avion,  au avut de luptat cu depresia si cu numeroase boli in familie inainte de a deschide un magazin de biciclete. După numeroase incercari nereusite de creare a unor aparate de zbor, dupa ani intregi de munca asidua si numeroase prototipuri esuate, fratii Wright au reusit  sa creeze un avion care se putea desprinde de sol si ramane in aer pentru o perioada mai lunga de timp.

* Marele pictor Van Gogh a vandut in timpul vietii o singura pictura. Si aceasta, unui prieten, pentru o suma mica de bani. Van Gogh nu a avut niciodata cu adevarat succes in timpul vietii. Cu toate acestea, a pictat toată viața cu multă pasiune și dedicare, uneori neavand ce manca, dar hotarat sa finalizeze cele 800 de lucrari care au ramas in urma lui si care valoreaza sute de milioane de dolari.

* Mozart nu a avut parte de o viata usoara. El a trebuit să se lupte mereu pentru a-si mentine suportul aristocratiei, insa nu a reusit intotdeauna acest lucru, fiind chiar alungat din poziția de muzician al curții de la Salzburg pentru o anumita perioada de timp. Mozart a avut parte de multa ostilitate din partea adversarilor sai, iar la moarte, numele sau nu avea nici pe departe ecoul rasunator pe care il are astazi.

* In prima parte a vietii sale, profesorii spuneau despre Thomas Alva Edison ca era „prea prostanac pentru a invata”. Nici cu munca nu i-a mers mai bine, fiind concediat din primele sale doua locuri de munca, deoarece nu era destul de productiv.  Ca inventator, Edison  a avut  peste 1.000 de incercari nereusite de a crea becul.

* Isaac Newton a fost un geniu in matematica, dar a avut parte de numeroase esecuri in prima parte a vietii. Niciodata nu s-a descurcat prea stralucit la scoala, iar cand i-a fost incredintata conducerea fermei familiei sale, a avut un esec rasunator. Dezastrul financiar provocat de el a fost atat de mare, incat unchiul sau a hotarat sa preia afacerea, pe el trimitandu-l la Cambridge, unde s-a transformat in omul de stiinta pe care-l cunoastem astazi.

* Inainte ca Ford sa fondeze compania de succes Ford Motor si sa devina renumit pentru linia sa inovatoare de asamblare si pentru masinile americane ce-i poarta numele,  el a dat faliment de cinci ori.

* Bill Gates nu parea sa aiba profilul potrivit pentru succes, dupa ce si-a abandonat studiile de la Harvard si a initiat o afacere falimentara numita „Traf-O-Data” alaturi de viitorul co-fondator al Companiei Microsoft, Paul Allan. Desi aceasta idee timpurie de afaceri nu a functionat, urmatoarea initiativa a lui Gates a fost un succes, materializandu-se in crearea imperiului global Microsoft.

* Walt Disney, creatorul imperiului care-i poarta numele,  a avut parte de un debut extrem de anevoios. El a fost concediat de la un ziar la care lucra pentru ca „ii lipsea imaginatia si nu avea nicio idee buna”. Ulterior, Disney a pornit mai multe afaceri care s-au incheiat in scurt timp cu un esec rasunator. Cu toate acestea, nu s-a lasat descurajat, ci a incercat noi variante de afaceri, pana cand a descoperit reteta succesului.

Culegere de Lori Balogh

 

This entry was posted in Curiozitati. Bookmark the permalink.

2 Responses to Curiozitati din lumea oamenilor de geniu

  1. Zborurile din 1903 – 1905 ale fraților Wright sunt simple minciuni.
    vezi explicațiile de aici:
    http://wright-brothers.wikidot.com

  2. Cristian Pavel says:

    Este uluitor ce poate face omul si cat de incapabil este sa priceapa asta.. !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.