Curiozitati din lumea cainilor

Curiozitati din lumea cainilor

 * Chow chow este singura rasa de caini cu limba mov. Toti ceilalti caini au limba roz.

* O femela, un mascul si cateii lor pot produce peste 66.000 de catei in 6 ani, spun cercetatorii americani.

* Cainilor le place mai mult Bach decat Britney Spears. Acest lucru s-a dovedit in urma unui studiu care a avut drept scop studierea efectelor pe care le are muzica asupra a cateva sute de “caini politisti” extenuati. Pentru acest studiu s-au ales animalele care traiesc sub o permanenta stare de stres. Atunci cand au fost nevoiti sa asculte Metallica, multi caini au inceput sa latre intr-un mod foarte agresiv si amenintator. Insa muzica clasica a reusit sa-i calmeze.

* Asemenea bebelusilor, si catelusii Chihuahua se nasc avand o parte moale a craniului, parte ce se intareste si se inchide pe masura ce cresc.

* Cainii, daca vor sa-si exprime fericirea, dau din coada in partea dreapta,  au constatat cercetatorii italieni, care au studiat reactia animalelor la diferite stimulente. S-a observat ca la aparitia stapanului, cainii dau din coada mai mult in partea dreapta decat o fac atunci cand se intalnesc cu un strain.

* Statele Unite ale Americii reprezinta tara cu cei mai multi caini din lume. Golden Retriever si Labradorul sunt cainii preferati de americani. In topul tarilor cu cei mai multi caini, Franta ocupa locul 2.

* Cainii percep mirosuri pe care le emana obiecte aflate la 15 m sub pamant.

*Inima unui caine bate, in medie,  de 120 de ori/minut, in timp ce inima unui om bate, in medie, de 80 de ori/minut.

* Cainii sunt stangaci, in timp ce femelele isi folosesc mai mult laba dreapta.

* Ciocolata poate fi toxica pentru caini din cauza continutului de teobromina.

* Alimentatia unei pisici mature trebuie sa contina 12% proteine , in timp ce un caine are nevoie de 4% proteine. Asta explica de ce cainii pot fi obisnuiti mult mai usor cu un stil de viata vegetarian decat pisicile.

* Cainii au mult mai multi muguri gustativi decat pisicile: 1700 contra 470.

* Stiai ca si cainii au amprente? Doar ca ale lor nu se afla pe degete, ci pe nas. Fiecare caine are o amprenta unica pe nas si poate fi identificat dupa aceasta.

* Cainii si pisicile sunt stangaci sau dreptaci, la fel ca oamenii.

* Cainele de la circ care stie sa socotesca este dresat cu ultrasunete. In momentul in care animalul se apropie de tablita cu rezultatul exact al adunarii sau scaderii, aude semnalul emis de fluierul ultrasonic aflat in buzunarul dresorului.

Culegere de Lori Balogh

 

 

 

 

 

This entry was posted in Curiozitati and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.