Ioan 11,25.26: „Nu va muri niciodata”

Ioan 11,25.26: „Nu va muri niciodata”

„Iisus i-a zis: „Eu sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai. Si oricine traieste si crede in Mine, nu va muri niciodata.”

     Observatie: Domnul nu a spus ca cel ce crede in El va continua sa traiasca si dupa moarte, ci ca, chiar daca va muri acel om, el va fi inviat si se va bucura de viata vesnica.

Putin mai dificil este versetul 26, insa textul original ne ajuta sa-i intelegem sensul. El spune: „Cine crede in Mine nu va muri pentru totdeauna”, adica nu va avea parte de moartea a doua , vesnica.

Iisus vorbea despre moartea a doua cand spunea: „nu va muri niciodata”. Apocalipsa 2:11 ne asigura ca biruitorul „nu va fi vatamat de a doua moarte„. Desi „oamenilor le este randuit sa moara o singura data” (Evrei 9:27), totusi cei care L-au primit pe Christos ca Mantuitor personal nu vor muri niciodata de vesnica moarte a doua.

„Nu va muri niciodată”. Negaţia este puternic exprimată în textul grec (vezi la cap. 4,48). Referirea este aici clară la a doua moarte şi nu la încetarea vieţii care are loc la sfârşitul peregrinajului lor pământesc (vezi la cap. 10,28). Această experienţă de pe urmă este subînţeleasă în cap. 11,25 în expresia „chiar dacă ar fi murit”, care este mai bine redată, „chiar dacă ar muri”. A doua moarte este sinonimă cu expresia „pieri” din cap. 3,16. Cei care trăiesc şi cred în Isus vor fi eliberaţi din experienţa aceasta (Apocalipsa 20,6).” Comentarii biblice AZS

Lori Balogh

This entry was posted in Texte biblice dificile. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ioan 11,25.26: „Nu va muri niciodata”

 1. Lori Balogh says:

  Multumesc pentru completare. Am sa sterg acel „se pare”.

 2. eugen dutu says:

  Pacea Domnului Isus Hristos sa fie in inima dumneavoastra.
  „Se pare ca Iisus vorbea despre moartea a doua cand spunea: “nu va muri niciodata”.
  Eu gandesc ca SIGUR Domnul se referea la moartea a doua.
  Cheia versetului 26 este in precedentul.
  „Iisus i-a zis: „Eu sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai.”
  Pentru ca cineva sa creada in Domnul Isus trebuie sa fie viu, adica sa traiasca. Deci cel care crede, poate muri (e categoric – dupa parerea mea.). Si „va trai” dupa prima inviere.
  Si astfel versetul 26 se refera la cei credinciosi ce traiesc dupa invierea intaia. Acestia nu mor niciodata. Domnul Isus Hristos sa ne ajute tuturor sa facem parte din aceasta categorie. Amin !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.