Curiozitati din lumea medicinei neconventionale

Curiozitati din lumea medicinei neconventionale

* In Europa secolelor al XVI-lea si al XVII-lea, medicina permitea folosirea unor “medicamente” obtinute din cadavre “sanatoase”. Era permisa utilizarea a 24 de tesuturi sau organe ale corpului uman, printre care oasele, pielea, grasimea s.a.

* Vechile scrieri indiene afirma ca urina de vaca este utila in vindecarea multor boli, chiar boli cronice cum este cancerul. Urina de vaca este bauta de milioane de indieni hindusi si folosita in fabricarea a numeroase produse cosmetice. Urina de vaca este considerata in India a fi elixirul vietii.

* O veche tehnica yoghina de curatare a corpului de toxine consta in inghitirea a 2 m de tifon, dupa care acesta, fiind imbibat cu secretiile stomacului, este extras si se provoaca voma.

* Un american in varsta de 46 de ani isi injecteaza saptamanal venin de sarpe pentru a fi ferit de boli. El pretinde ca de zece ani nu stie ce este boala, secretul fiind, dupa opinia lui, veninul de sarpe. Americanul pretinde ca veninul de cobra il energizeaza. El practica acest obicei de doua decenii, saptamanal injectandu-si un cocktail alcatuit din opt veninuri recoltate de la serpii pe care ii creste in propria casa.

* Pentru curatarea stomacului de toxine, indienii beau zece pahare de apa, dupa care isi provoaca voma. Se sustine ca in timpul acestei manevre in organism se produc endorfine cu rol benefic pentru sanatate.

* Prima operatie de alungire a membrelor a fost facuta de un italian in anul 1903. Alungirea membrelor poate dura sase luni, timp in care oasele cresc cu circa 1 mm/zi. Un medic american a facut 15 000 de operatii de acest fel, fiecare dintre ele costand 170 000 $. Prin astfel de operatii se rezolva cazurile de nanism.

* O tehnica yoghina de curatare a nasului si gatului de secretii si toxine consta in introducerea unui tub de cauciuc prin nas si scoaterea lui pe gura. Apoi se fac miscari de du-te-vino, tragand de capetele tubului in ambele sensuri.

* In 1996, statul California a aprobat utilizarea marijuanei si canabisului in scop terapeutic. In prezent, treisprezece state americane aproba folosirea lor ca medicament.

* In California, o bolnava de scleroza multipla fumeaza zilnic opt tigari de marijuana, sustinand ca acestea ii calmeaza durerile si o scutesc de internare. Medicii afirma ca folosirea indelungata a marijuanei opreste dezvoltarea emotionala, iar canabisul poate duce la boli mintale grave cum este schizofrenia.

* In Los Angeles, un preot santerist vindeca prin metode imprumutate de la religiile spiritiste aficane. Santerismul este un amestec de catolicism cu credinte spiritiste africane.

* In India, preotii hindusi prepara o ofranda inchinata zeilor, dar care este oferita credinciosilor. Se crede ca aceasta ofranda are puteri vindecatoare. Reteta presupune urmatoarele ingrediente: lapte, unt, balega si urina de vaca…

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Curiozitati and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.