Ultima criza a lumii

 Ultima criza a lumii

     Istoria lumii, asa cum este cunoscuta, este o istorie sfasiata de numeroase si uneori lungi si parca interminabile conflicte. Privita cu ochii unui statistician, ea ne arata ca in cele cateva milenii de istorie cunoscuta au existat prea putini, mult prea putini ani de pace. Vreo doua sute si ceva de ani… Insa si acestia traiti cu capul sub sabia lui Damocles, cu teama permanenta a izbucnirii unui nou conflict.

Frumoasa noastra planeta albastra, pe care o consideram pe buna dreptate caminul nostru, este un urias butoi cu pulbere. Nu e nevoie decat de o scanteie pentru ca totul sa sara in aer, si la propriu si la figurat. Si de cate ori mai marii lumii noastre nu se joaca cu scanteile !?

Da, batranul nostru pamant este bolnav. Cineva asemana boala planetei noastre cu furunculoza cronica. Cand tratezi un “furuncul” aparut undeva pe “obrazul” planetei, folosind toate mijloacele diplomatice si militare, pentru moment pare ca boala intra in remisie. Insa nu se vindeca bine rana ca apare un alt “furuncul” pe celalalt “obraz”. Si aceasta cand nu te astepti si acolo unde nu te astepti…

Intr-un tarziu, bubele se vindeca, insa raman cicatricile – zone care isi pierd elasticitatea si mobilitatea de alta data, zone in care “bubele” conflictelor pot erupe din nou, mai violent ca niciodata. Oare cate cicatrici vede cerul pe “obrazul” planetei noastre ?

Da, istoria noastra este o istorie sfasiata de razboaie, rascoale, revolte, revolutii si rebeliuni. Intr-un cuvant: o istorie sfasiata de ura. “Zdrentele” ei le putem gasi in orice carte de istorie, fiind rusinea rasei umane.

Ceea ce s-a intamplat in trecut stim si nu ne mandrim deloc cu trecutul nostru. Dar ce se va intampla in viitor ? Cum se va incheia istoria lumii noastre ? Putem spera in venirea acelui mileniu de pace si prosperitate pe care il asteapta si despre care predica unii crestini ? Ne indreptam spre lumina de la capatul tunelului sau ne afundam tot mai mult in intuneric ?

Materialul care urmeaza a fost organizat sub forma unor intrebari si raspunsuri. Intrebarile sunt selectate dintre cele care se nasc frecvent in mintea noastra cu privire la timpul sfarsitului, iar raspunsurile sunt cele pe care le ofera Biblia, mai ales cartile Noului Testament.

Insa atunci cand discutam despre profetii care privesc evenimente viitoare, trebuie sa fim foarte prudenti. Profetiile biblice nu ne-au fost date pentru a ne satisface curiozitatea, ci cu un scop cu totul diferit.

Intre cuvintele de ramas bun rostite de Mantuitorul cu putin timp inainte de patima sa, se numara si urmatoarea afirmatie:

Va spun lucrul acesta de pe acum, inainte ca sa se intample, pentru ca atunci cand se va intampla sa credeti ca Eu sunt” ( Ioan 13,19 ).

Ideea este repetata de Domnul Iisus in acelasi discurs de ramas bun, ceea ce ne arata ca ne aflam in fatza unei invataturi foarte importante pentru noi:

“Si v-am spus aceste lucruri acum, inainte ca sa se intample, pentru ca atunci cand se vor intampla, sa credeti” ( Ioan 14,29 ).

     “V-am spus aceste lucruri, pentru ca atunci cand le va veni ceasul sa se implineasca, sa va aduceti aminte ca vi le-am spus ( Ioan 16,14 ).

Asadar, scopul profetiilor escatologice ( care privesc la evenimentele sfarsitului ) nu este acela de a satisface curiozitatea noastra, ci acela de a ne intari in credinta in momentul in care constatam ca evenimentele prezise se implinesc sub ochii nostri.

Din acest punct de vedere, profetiile biblice sunt adevarate pietre kilometrice. La ce ne ajuta ele ? Desigur, ele ne ajuta sa stim cat mai avem pana la destinatie. Insusi Domnul Iisus ne-a indemnat sa tinem seama de acest aspect: “Tot asa, cand veti vedea toate aceste lucruri ( profetii implinite n.n. ) sa stiti ca Fiul omului este aproape, este chiar la usi” ( Matei 24,33 ). Cred insa ca rolul acestor “borne” kilometrice este altul, mult mai important: sa ne confirme ca suntem pe drumul cel bun.

Atunci cand inventariem profetiile biblice implinite, oare nu ni se dezvolta increderea ca si acele profetii inca neimplinite vor deveni intr-o zi realitate ? Cu siguranta ca da ! Daca pana in prezent s-au implinit 90% din profetiile biblice, de ce ne-am indoi cu privire la restul de 10% ?

Cititorii acestui material nu sunt obligati sa creada cele scrise. Dorinta mea este doar ca aceste informatii sa fie depozitate undeva in sertarele memoriei. Iar atunci cand evenimentele prezise se vor implini sub ochii nostri, cu siguranta ca va veni si credinta si asigurarea ca suntem pe drumul cel bun, cel care ne conduce spre Imparatia lui Dumnezeu. Materialul este structurat pe baza a 20 de intrebari si raspunsuri, acestea din urma fiind constituite exclusiv din texte biblice, insotite de scurte note explicative.

1) Intrebare: Ne vorbeste Biblia despre o perioada de pace si prosperitate la sfarsitul istoriei omenirii sau, dimpotriva, despre o criza majora, nemaiintalnita ?

Raspuns:In vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tau; caci aceasta va fi o vreme de stramtorare cum n-a mai fost de cand sunt neamurile si pana la vremea aceasta. Dar in vremea aceea, poporul tau va fi mantuit, si anume oricine va fi gasit scris in carte” ( Daniel 12, 1 ).

Nota: Pentru a intelege semnificatia expresiei “in vremea aceea” avem nevoie de contextul imediat al pasajului. Daniel 11, 40 ne ajuta sa intelegem ca expresia “in vremea aceea” se refera la “vremea sfarsitului”.

     2) Intrebare: Ultima criza prin care va trece omenirea va fi o criza asteptata, previzibila ?

     Raspuns: “Pentru ca voi insiva stiti foarte bine ca ziua Domnului va veni ca un hot noaptea. Cand vor zice: “Pace si liniste!” atunci o prapadenie neasteptata va veni peste ei, ca durerile nasterii peste femeia insarcinata” ( 1 Tesaloniceni 5, 2.3 pp. ).

Nota: Omenirea se asteapta la tot felul de “apocalipse”, imaginandu-si numeroase scenarii cu privire la sfarsitul ei: ciocnirea pamantului cu un asteroid, poluarea, incalzirea globala scapata de sub control, un razboi nuclear, moartea treptata a soarelui, o invazie a extraterestrilor si multe altele. Totusi, revenirea in slava a Domnului Christos si criza globala care o va precede vor fi o mare surpriza pentru omenire.

      3) Intrebare: Care vor fi preocuparile oamenilor in momentul izbucnirii ultimei crize ?

Raspuns: “Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului. In adevar, cum era in zilele dinainte de potop, cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua in care a intrat Noe in corabie, si n-au stiut nimic pana cand a venit potopul si i-a luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului” ( Matei 24, 37-39 )

“Ce s-a intamplat in zilele lui Noe, se va intampla la fel si in zilele Fiului omului: mancau, beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie; si a venit potopul si i-a prapadit pe toti. Ce s-a intamplat in zilele lui Lot, se va intampla aidoma: oamenii mincau, beau, cumparau, vindeau, sadeau, zideau; dar in ziua cand a iesit Lot din Sodoma, a plouat foc si pucioasa din cer si i-a pierdut pe toti. Tot asa va fi si in ziua cand se va arata Fiul omului” ( Luca 17, 26-30 ).

Nota: Oamenii vor avea preocupari normale intr-un timp de anormalitate, cand ar trebui sa acorde prioritate altor lucruri mult mai importante.

     4) Intrebare: Ce fenomene neobisnuite vor insoti ultima criza a omenirii ?

     Raspuns: “Vor fi semne in soare, in luna si in stele. Si pe pamant va fi stramtorare printre neamuri care nu vor sti ce sa faca la auzul urletului marii si al valurilor” (Luca 21,25 )

“Indata dupa acele zile de necaz, soarele se va intuneca, luna nu-si va mai da lumina ei, stelele vor cadea din cer si puterile cerurilor vor fi clatinate. Atunci se va arata in cer semnul Fiului omului, toate semintiile pamantului se vor boci si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava” ( Matei 24, 29.30 ).

“Voi face sa se vada semne in ceruri si pe pamant: sange, foc si stalpi de fum; soarele se va preface in intuneric si luna in sange, inainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata.” ( Ioel 2, 30.31 )

 Nota: Fenomene astronomice supranaturale au marcat perioada de inceput a timpului sfarsitului: marele cutremur de pamant din Lisabona ( 1 noiembrie 1755 ), intunecarea soarelui (  19 mai 1780, in America, si in 1783, in Europa ) si caderea de stele (noaptea de 12 spre 13 noiembrie 1833 ). Ele se vor repeta odata cu apropierea zilei Domnului.

5) Intrebare: Care va fi starea sufleteasca a majoritatii oamenilor in perioada ultimei  crize ?

     Raspuns: „Oamenii isi vor da sufletul de groaza in asteptarea lucrurilor care se vor intampla pe pamant, caci puterile cerurilor vor fi clatinate. Atunci vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere si slava mare ( Luca 21, 26 ).

Nota: Psihoza unei apocalipse iminente se observa deja in lume. Vezi documentarele National Geografic avand ca tema pregatirea unor oameni pentru a intampina apocalipsa.

6) Intrebare: Exista vreo solutie omeneasca pentru evitarea ultimei crize globale ?

Raspuns: „Cand vor zice: „Pace si liniste !” atunci o prapadenie neasteptata va veni peste ei ca durerile nasterii peste femeia insarcinata; si nu va fi chip de scapare ( 1 Tesaloniceni 5, 3 )

     Nota: Nu va exista nicio solutie omeneasca pentru ultima criza a lumii. Singura solutie este cea oferita de harul lui Dumnezeu.

7) Intrebare: Vor fi semne prevestitoare ale crizei finale ?

     Raspuns: „Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie; vedeti sa nu va inspaimantati, caci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula impotriva altui neam si o imparatie impotriva altei imparatii; pe alocurea vor fi cutremure de pamant, foamete si ciumi. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decat inceputul durerilor” ( Matei 24, 6-8 ).

     Nota: Pe pamant au existat intotdeauna razboaie, revolte, cutremure de pamant, foamete si epidemii. Insa, pe masura ce ne apropiem de ultima criza, ele se vor inmulti fara precedent. Predicand despre semnele revenirii Mantuitorului, un preot ortodox spunea: „Intotdeuna au fost cutremure, dar niciodata ca astazi; intotdeauna au fost razboaie, dar niciodata ca astazi; intotdeauna a fost foamete, au izbucnit epidemii si revolte, dar niciodata ca astazi.”

     8) Intrebare: Care va fi, pentru cei credinciosi, semnul hotarator care le va arata ca istoria omenirii se afla la finalul ei ?

     Raspuns: Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul” ( Matei 24,14 ).

     Nota: Amintind alte semne prevestitoare ale crizei finale, Domnul Christos precizeaza: „Sfarsitul nu va fi atunci” ( Matei 24, 6 up. ). Doar in dreptul acestui semn El afirma fara echivoc: „Atunci va veni sfarsitul” ( Matei 24,14 ). Astazi Evanghelia este predicata lumii prin numerosi misionari, prin membrii laici ai Bisericii, prin radio si televiziune, prin internet si telefoanele mobile, prin literatura si de la amvoanele bisericilor, ajungand in toate colturile lumii. Ce trebuie sa se mai intample pentru ca acest semn sa se implineasca pe deplin si sa izbucneasca ultima criza, urmata de revenirea lui Iisus ?

     9) Intrebare: Ce anume face ca declansarea ultimei crize sa intarzie ?

     Raspuns: „Dupa aceea am vazut patru ingeri care stateau in picioare in cele patru colturi ale pamantului. Ei tineau cele patru vanturi ale pamantului ca sa nu sufle vant pe pamant, nici pe mare, nici peste vreun copac. Si am vazut un alt inger care se suia dinspre rasaritul soarelui si care avea pecetea Dumnezeului celui viu. El a strigat cu glas tare la cei patru  ingeri carora le fusese dat sa vatame pamantul si marea, zicand: „Nu vatamati pamantul, nici marea, nici copacii, pana nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostru( Apocalipsa 7,1-3 ).

Nota: „Vanturile” crizei finale sunt tinute sub controlul ingerilor puternici pana ce Dumnezeu va incheia lucrarea de salvare a tot ce se poate salva. „Pecetluirea” celor credinciosi reprezinta aprobarea lui Dumnezeu pusa supra caracterului lor. Cand aceasta lucrare va fi incheiata si vor fi pusi deoparte toti cei alesi, ingerii vor da drumul „vanturilor” , iar omenirea va intra in ultima mare criza.

     10) Intrebare: Desi ultima criza a omenirii va cuprinde toate aspectele vietii, care va fi esenta ei ?

     Raspuns: „I s-a dat putere ( fiarei ridicata din pamant n.n.) sa dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei sa vorbeasca si sa faca sa fie omorati toti cei ce nu se vor inchina icoanei fiarei” ( Apocalipsa 13,15 ).

Nota: In centrul crizei finale nu vor fi conflictele, revolutiile, revoltele, dezastrele, foametea sau epidemiile, ci problema inchinarii. Cei care vor refuza inchinarea falsa, pastrandu-si constiinta curata, vor fi condamnati de instantele judecatoresti. In timpul ultimei crize vor fi calcate drepturile fundamentale ale omului, intre care dreptul fiecarui om de a crede si a se inchina lui Dumnezeu potrivit propriei constiinte. Problema inchinarii va fi o problema de viata si de moarte.

11) Intrebare: Care sunt fortele identificate de Biblie care, prin actiunile lor comune, vor arunca lumea in ultima mare criza ?

     Raspuns: „Apoi am statut pe nisipul marii. Si am vazut ridicandu-se din mare o fiara cu zece coarne si sapte capete; pe coarne avea zece cununi imparatesti si pe capete avea nume de hula… I s-a dat sa faca razboi cu sfintii si sa-i biruiasca. Si i s-a dat stapanire peste orice semintie, peste orice norod, peste orice limba si peste orice neam”(Apocalipsa 13, 1.7 )

„Apoi am vazut ridicandu-se din pamant o alta fiara, care avea doau coarne ca cele ale unui miel si vorbea ca un balaur… I s-a dat putere sa dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei sa vorbeasca si sa faca sa fie omorati toti cei ce nu se vor inchina icoanei fiarei” ( Apocalipsa 13, 11.15 ).

Nota: Apocalipsa 13 ne vorbeste despre doua fiare, simbol a doua puteri cu influenta mondiala: fiara din mare – simbolul papalitatii si fiara din pamant – simbolul SUA. Profetia ne arata ca in finalul istoriei lumii, cele doua puteri vor colabora, impunand lumii intregi o inchinare falsa sub amenintarea pedepsei cu moartea.

12) Intrebare: Care va fi semnul care va face deosebirea intre falsa si adevarata inchinare in timpul ultimei crize ?

     Raspuns: „Si a facut ( fiara din pamant n.n. ) ca toti mici si mari, bogati si saraci, slobozi si robi, sa primeasca un semn pe mana dreapta sau pe frunte si nimeni sa nu poata cumpara sau vinde fara sa aiba semnul acesta, adica numele fiarei sau numarul numelui ei” ( Apocalipsa 13, 16.17 )

     „Sa nu care cumva sa nu tineti Sabatele Mele, caci acesta va fi un semn intre Mine si voi si urmasii vostri, un semn dupa care se va cunoaste ca Eu sunt Domnul care va sfintesc( Exodul 31, 13 ).

     „Le-am dat si Sabatele Mele ca sa fie un semn intre Mine si ei, pentru ca sa stie ca Eu sunt Domnul care-i sfintesc… Sfintiti Sabatele Mele, caci ele sunt un semn intre Mine si voi, ca sa stiti ca Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru” ” ( Ezechiel 20, 12. 20 ).

     Nota: Daca Biblia vorbeste despre Sabatul zilei a saptea ( memorialul Creatiei ) ca fiind un semn intre adevaratul Dumnezeu si adevaratii Sai inchinatori, atunci semnul fiarei trebuie sa fie de aceeasi natura: un sabat fals, o zi de inchinare impusa de oameni sub amenintarea pedepsei capitale. In timpul ultimei crize, oamenii vor decide cui se vor inchina, acceptand fie semnul lui Dumnezeu, fie semnul fiarei.

13) Intrebare: Bogatiile adunate ii vor ajuta pe cei ce le poseda in timpul ultimei crize ?

     Raspuns: „Ascultati acum, voi, bogatilor ! Plangeti si tanguiti-va din pricina nenorocirilor care au sa vina peste voi. Bogatiile voastre au putrezit si hainele voastre sunt roase de molii. Aurul si argintul vostru au ruginit si rugina lor va fi o dovada impotriva voastra; ca focul are sa va manance carnea. V-ati strans comori in zilele din urma” ( Iacov 5, 1-3 ).

Nota: Biblia ne invata ca in timpul ultimei crize rezervele, fie ca e vorba de bani, aur, alimente, combustibil sau orice altceva, nu vor fi de niciun folos.

14) Intrebare: Care este singurul mijloc care le va sigura supravietuirea credinciosilor in timpul ultimei crize ?

     Raspuns: „Caci este o prorocie a carei vreme este hotarata, se apropie de implinire si nu va minti; daca zaboveste, asteapt-o, caci va veni si se va implini negresit… Dar cel neprihanit va trai prin credinta lui ( Habacuc 2,3.4 )

Cel neprihanit va trai prin credinta ( Romani 1,17 up. )

Nota: Niciun mijloc omenesc nu va garanta protectie in timpul crizei finale, cand „vanturile” se vor dezlantui ca niciodata in istoria lumii. Doar increderea in Dumnezeu si in fagaduintele Sale le va asigura celor neprihaniti supravietuirea in aceste timpuri tulburi.

15) Intrebare: Care sunt criteriile dupa care vor fi recunoscuti adevaratii credinciosi in timpul ultimei crize ?

     Raspuns: „Si din pricina inmultirii faradelegii, dragostea celor mai multi se va raci. Dar cine va rabda pana la sfarsit, va fi mantuit( Matei 24, 12.13 ).

„Aici este rabdarea sfintilor care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus ( Apocalipsa 14,12 )

Si balaurul, maniat pe femeie, s-a dus sa faca razboi cu ramasita semintei ei, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si tin marturia lui Iisus Christos” ( Apocalipsa 12, 17 ).

Nota: Biserica lui Christos, cea care va triumfa la sfarsitul istoriei omenirii, supravietuind ultimei crize, va fi identificata prin cateva elemente:

1. Rabdarea – un rod al Duhului Sfant si incununarea unui caracter sfintit, pregatit pentru cer.

2. Pazirea poruncilor lui Dumnezeu ( nu doar opt sau noua din Cele Zece Porunci ale Decalogului, ci toate ), inclusiv Porunca a patra, referitoare la pazirea Sabatului zilei a saptea.

3. Credinta lui Iisus si in Iisus, care va modela viata oricarui urmas al Sau.

16) Intrebare: Care va fi rolul Duhului Sfant in viata Bisericii lui Christos in timpul ultimei crize ?

     Raspuns: „Dupa aceea, voi turna Duhul Meu peste orice faptura ; fiii si fiicele voastre vor proroci, batranii vostri vor visa visuri si tinerii vostri vor avea vedenii. Chiar si peste robi si roabe voi turna Duhul Meu in zilele acelea” ( Ioel 2, 28.29 ).

Nota: Dumnezeu nu va abandona Biserica Sa in timpul ultimei crize. El o va intari prin Duhul Sau, pentru ca ea sa treaca cu bine de cea mai mare stramtorare a tuturor timpurilor. Fara asistenta Duhului Sfant, nimeni nu ar iesi cu bine din criza finala, caci „lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tarie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul ostirilor” ( Zaharia 4,6 ).

17) Intrebare: Vor suferi si cei credinciosi lui Dumnezeu in timpul ultimei crize ?

     Raspuns: „Atunci va vor da sa fiti chinuiti si va vor omora si veti fi urati de toate neamurile pentru Numele Meu” ( Matei 24, 9 ).

„Inainte de toate, sa stiti ca in zilele din urma va vor veni batjocoritori plini de batjocuri care vor trai dupa poftele lor si vor zice: „Unde este fagaduinta venirii Lui ? Caci de cand au adormit parintii nostri, toate raman asa cum erau de la inceputul zidirii” ( 2 Petru 3, 3.4 ).

Nota: Copiii lui Dumnezeu nu vor fi scutiti de suferinte, dupa cum nu au fost scutiti de suferinte nici ucenicii Domnului, nici crestinii adevarati de-a lungul secolelor, nici Mantuitorul Insusi. Copiii lui Dumnezeu nu pot trai sub niste clopote de sticla in care sa nu ajunga consecintele pacatului. Cu toate acestea, Dumnezeu le va ocroti credinta, ca ea sa nu se piarda in mijlocul incercarilor, conform promisiunii Sale: „Cand Ma va chema, ii voi raspunde, voi fi cu el in stramtorare” ( Psalmul 91, 15 ).

18) Intrebare: Ce eveniment va marca sfarsitul ultimei crize a omenirii ?

     Raspuns: „Indata dupa acele zile de necaz, soarele se va intuneca, luna nu-si va mai da lumina ei, stele vor cadea din cer si puterile cerurilor vor fi clatinate. Atunci se va arata in cer semnul Fiului omului, toate semintiile pamantului se vor boci si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava ( Matei 24, 29.30 ).

„Caci Insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu se va pogora din cer si intai vor invia cei morti in Christos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei in nori ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul” ( 1 Tesaloniceni 4, 16.17 ).

     Nota: Desi vor avea parte si ei de suferinte, unii dintre ei chiar dandu-si viata ca martiri pentru credinta lor, copiii lui Dumnezeu vor trai o experienta pe care Domnul Christos a anticipat-o in cadrul „Fericirilor”:”Ferice de voi care plangeti acum, pentru ca voi veti rade ! Ferice de voi cand oamenii va vor ura, va vor izgoni dintre ei, va vor ocara si vor lepada numele vostru ca ceva rau din pricina Fiului omului ! Bucurati-va in ziua aceea si saltati de veselie pentru ca rasplata voastra este mare in cer” ( Luca 6, 21 up. – 23 pp. ).

19) Intrebare: Ultima criza a omenirii va fi un sfarsit sau un nou inceput ?

     Raspuns: Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou, pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera si marea nu mai era. Si eu am vazut coborandu-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfanta, noul Ierusalim, gatita ca o mireasa impodobita pentru barbatul ei. Si am auzit un glas tare care iesea din scaunul de domnie si zicea: „Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii: El va locui cu ei si ei vor fi poporul Lui si Dumnezeu Insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeu lor. El va sterge orice lacrima din ochii lor si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut. Cel ce sedea pe scaunul de domnie a zis: „Iata , Eu fac toate lucrurile noi ( Apocalipsa 21, 1-5 pp. )

Nota: Oamenii se asteapta la tot felul de apocalipse dincolo de care nu intrezaresc niciun viitor sigur. In viziunea Bibliei insa, Apocalipsa nu este doar un sfarsit al istoriei pacatului, al suferintei si al mortii, ci si un nou inceput, realizat prin puterea creatoare a lui Dumnezeu. Apocalipsa nu este o fatalitate, ci speranta unui nou inceput. Un inceput al domniei neprihanirii, armoniei, pacii, dragostei si dreptatii. Si aceasta nu pentru un an, pentru un deceniu, pentru un secol sau un mileniu, ci pentru vesnicie.

20) Intrebare: Privind criza finala nu din perspectiva suferintelor trecatoare prin care vor trece, ci prin cea a venirii Imparatiei vesnice a lui Christos, ce atitudine trebuie sa aiba credinciosii fatza de evenimentele prezise ?

     Raspuns: „Bucurati-va si veseliti-va, pentru ca rasplata voastra este mare in ceruri” ( Matei 5, 12 pp. )

Voi sunteti paziti de puterea lui Dumnezeu, prin credinta, pentru mantuirea gata sa fie descoperita in vremurile de apoi ! In ea, voi va bucurati mult, macar ca acum, daca trebuie, sunteti intristati pentru putina vreme prin felurite incercari, pentru ca incercarea credintei voastre, cu mult mai scumpa decat aurul care piere si care totusi este cercat cu foc, sa aiba ca urmare lauda, slava si cinstea la aratarea lui Iisus Christos, pe care voi Il iubiti fara sa-L fi vazut, credeti in El fara sa-l vedeti, si va bucurati cu o bucurie negraita si stralucita, pentru ca veti dobandi ca sfarsit al credintei voastre, mantuirea sufletelor voastre” ( 1 Petru 1, 5-9 ).

Lori Balogh

 

This entry was posted in Semnele timpului and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ultima criza a lumii

 1. Bacescu Viorel says:

  Daca aruncam o privire asupra crizei animalelor salbatice din România,ne putem da seama cum va fi ultima criza.Anul acesta,ca nicodata ne comfruntam cu saracia din paduri,,unde este foamet”?.Padurile taiate,livezile saracite,fiare salbatice fortate de împrejurimi,oricînd gata sa pradeze tot în calea lor.Natura,si animalele se afla sub forta demonica,ca si un semn ca acestea sînt cu adevarat ultimile zile.Acesta fiind doar un aspect,al unei furtuni cumplite care sa abatut asupra noastra.Foarte curînd si cu o forta iesita din calcul satana va lua prin asalt toate aspectele acestei vieti,folosinduse de agenti lui.

 2. ion says:

  Bun material, ca o apa foarte rece pe fata, ca sa ne trezeasca. Vino Doamne !

 3. palcau ioan says:

  si totusi vreau sa adaug inca ceva,in cuvinte omenesti(lumesti):,,specialistii,,acestei lumi zic:Japonia are un debit intern de 5 quatralioane de yeni(adica 5 urmat de 15 zero-uri!),Europa va imploda datorita enormului debit public,America fiind urmatoarea tinta…practic urmand ca iadul sa se dezlantuie pe pamant! …pot continua mult pe acest subiect ,dar nu asta vreau eu sa spun aici(am vorbit din punct de vedere uman,lumesc),ceea ce eu vreau sa subliniez este faotul ca aceasta lume este TOTAL fara Dumnezeu,fara un pic de CREDINTA si fara un pic de TEAMA de Atotputernicul Dumnezeu…citind articolul,stimat Lori,am ramas fara cuvinte,de aceea prefer sa ma opresc aici,cer iertare pt cuvintele mele

 4. palcau ioan says:

  un articol exceptional,Dumnezeu sa va dea sanatate! multumesc e putin spus…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.