Ilustratii despre fagaduintele lui Dumnezeu

Ilustratii despre fagaduintele lui Dumnezeu

 

David Livingstone

     Reintors in Anglia dupa ce traise 15 ani in Africa, in care suferise de 27 de ori de friguri si fusese mutilat de un leu, David Livingstone i-a intrebat pe studentii de la Universitatea din Glasgow:

“Vreti sa va spun ce m-a sustinut in truda, asprimea si singuratatea vietii mele de exil ? Fagaduinta lui Iisus: “Iata, Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.”

 

Legenda lui Gorun

     Gorun era un ucenic care Il iubea pe Iisus. Intr-o zi, Mantuitorul ii spune ucenicului Sau:

     -“Am o lucrare pentru tine, dar mai intai ia-ti un cort si stai un timp pe varful muntelui Carmel in meditatie si rugaciune. Apoi voi veni si-ti voi spune ce trebuie sa faci.”

Zis si facut ! Gorun si-a luat un cort si s-a asezat pe varful muntelui Carmel, petrecand timpul in meditatie si rugaciune, asa cum i s-a spus. Insa locuitorii satelor din jur au aflat repede despre noul sfant care locuia pe varful muntelui.

Intr-o zi, Gorun a coborat in sat, cerandu-le  satenilor sa-i dea o patura, caci cea pe care o avea fusese roasa de sobolani. Satenii i-au sarit indata in ajutor, oferindu-i cu bucurie ceea ce cerea.

Dupa cateva zile, Gorun a coborat din nou in sat, cerand din nou o patura. Sobolanii o rosesera si pe cea primita de la sateni. Acestia i-au dat o patura noua, dar si aceasta a fost roasa de sobolani. Cand Gorun a cerut o noua patura, satenii i-au zis:

     -“Mai bine iti dam o pisica odata cu patura. Ea va rezolva problema sobolanilor.”

Fericit ca i s-a rezolvat problema, Gorun s-a intors pe varful muntelui, continunad sa mediteze si sa se roage. Insa dupa cateva zile, satenii s-au trezit din nou cu Gorun. De data aceasta el le-a cerut altceva: lapte pentru pisica.

Si satenii i-au dat lapte o data, de doua ori, de trei ori… Pana ce intr-o zi, s-au gandit ca ar fi mai bine sa-i dea lui Gorun si o vaca pentru a rezolva problema laptelui pentru pisica ce prindea sobolani.

Insa vaca avea nevoie de pasune, pasunea avea nevoie de teren, de grajd si de om care sa aiba grija de vaca…

Anii au trecut si Iisus S-a dus sa-si revada ucenicul pe care il stia pe muntele Carmel in meditatie si rugaciune. Insa, in loc de tanarul slab si modest de alta data, Iisus este intampinat de un om gras, imbracat ca un negustor bogat.

     -“Ce afacere te aduce pe aici, staine ?” – Il intreaba Gorun pe musafirul necunoscut. “Ce vrei sa cumperi de la mine ?

Ucenicul de alta data nu-si mai recunoaste Stapanul.

Aplicatie: Noi nu ar trebui sa ne indepartam de Iisus nici macar la o aruncatura de piatra. La o asa distanta, ucenicii au adormit, in timp ce El agoniza in Ghetsemani.

 

E mai tarziu ca niciodata

     „Iata Eu vin curând si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui”. (Apocalipsa 22:12)
Freddy era un copil foarte cuminte, asculta de parinti si învata foarte bine. Tatal lui i-a promis ca îi va îndeplini o dorinta daca va fi primul în clasa la învatatura. Auzind aceste lucruri, Freddy a fost si mai motivat sa învete, încât a ajuns primul în clasa la învatatura. Acum era rândul tatalui sau sa-si îndeplineasca promisiunea, asa ca s-a tinut de cuvânt.

Freddy a vrut sa mearga într-o calatorie la Londra, ca sa viziteze monumentele importante si sa afle obiceiurile oamenilor de acolo. Umblând pe strazile aglomerate ale Londrei, Freddy a fost atras de un obiect dintr-o vitrina. Era un magazin cu obiecte vechi. Ceea ce l-a fascinat pe Freddy a fost un ceas cu cuc. Si l-a dorit foarte mult încât tatal sau i l-a cumparat. Acum era mai usor pentru el sa stie cât e ceasul, deoarece cucul cânta din jumatate în jumatate de ora. În fiecare dimineata stia când trebuia sa se scoale. El se ghida dupa cântecul cucului. Stia de câte ori trebuia sa cânte cucul si asa afla cât e ceasul.

Intr-o dimineata cucul cânta de doua, trei, pâna la zece ori. Copilul, speriat ca era foarte târziu, a alergat în camera parintilor lui strigând: „Mami, mami; tati, tati e mai târziu ca niciodata!”.

Noi, crestinii de astazi, ne dam seama cât de târziu este? Acum avem un ceas pe care toata lumea poate sa-l studieze. Ceasul care ne arata cât de târziu e fiecare crestin trebuie sa-l aiba. Acest ceas este Biblia.

Culegere de Lori Balogh

 

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.