Ilustratii despre har

Ilustratii despre har

 

Definitia unui pastor

Un pastor a exemplificat harul lui Dumnezeu astfel: Daca vine cineva la mine si-i ofer o masa gustoasa si un pat cald, aceasta se numeste ospitalitate. Daca insa un om m-a furat si totusi ii ofer o masa gustoasa si un pat cald, aceasta se numeste har. E o diferenta, nu-i asa ?

 

Iertare speciala

 

Porter si Wilson au jefuit in anul 1826, Serviciul Postal al Statelor Unite. La scurt timp au fost prinsi si au fost condamnati la moarte prin spanzurare. Poter a fost spanzurat primul, in iulie 1830.

Trei saptamani mai tarziu presedintele Statelor Unite, Andrew Jackson l-a iertat pe Wilson, cel de-al doilea faptas. Pedeapsa cu moartea a fost anulata. A urmat un lucru incredibil: Wilson a refuzat iertarea. Solutionarea cazului a fost incredintata presedintelui Curtii Supreme, John Marshall.

Judecarea cazului a durat trei ani. In cele din urma, presedintele a decis: “Iertarea absolva pe cel care se afla sub pedeapsa legii, ea insa nu este completa atata timp cat nu este acceptata…Daca este respinsa, Curtea nu are nici o putere.” Wilson a fost spanzurat.

Simplu… si cat de complicat. Harul inseamna schimbare. Oare cati oameni refuza inca sa fie iertati ?

 

Amenda

     “Căci este un singur Dumnezeu, şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine însuş, ca preţ de răscumpărare pentru toţi”  ( 1 Timotei 2:5-6 )

Când Billy Graham, marele evanghelist,  conducea maşina prin micul oraş sudic, a fost oprit de un poliţist, fiindcă circula cu viteză mare. Graham şi-a mărturisit greşeala şi cu toate acestea, poliţistul i-a spus că-l va chema să se apere la tribunal.

Judecătorul l-a întrebat: ”Vinovat sau nevinovat?” Când Graham şi-a recunoscut vinovăţia, judecătorul a răspuns: ”Aşadar va trebui să plăteşti 10 dolari, cate unul pentru fiecare kilometru trecut peste limita legală.”

Deodată judecătorul l-a recunoscut pe renumitul predicator şi l-a întrebat: ”Dumneavoastră aţi călcat legea? Amenda este obligatoriu să fie plătită, dar am să o plătesc eu în locul dumneavoastră!” A luat din portofel zece dolari, a plătit amenda şi alături de chitanţă i-a dat un tichet de masă cu care urma să cineze împreună.
Aşa”, spune Billy Graham, ”se poartă Dumnezeu cu păcătoşii plini de remuşcări pentru vinovăţia lor.”

Culegere de Lori Balogh

 

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.