Ilustratii despre comunicare

Ilustratii despre comunicare

Lipsa sperantei

     La Dachau, lagarul de concentrare nazist, au inceput sa se inregistreze un numar foarte crescut de sinucideri. Unul din prizonierii mai vechi si-a dat seama ca oamenii o faceau din cauza lipsei de speranta. El a raspandit zvonul ca armata rusa este foarte aproape si ca in curand vor fi eliberati.

Ca urmare, sinuciderile au incetat si o atmosfera de optimism si entuziasm a cuprins intreg lagarul. Sesizand aceasta, ofiterii au urmarit sa vada care este cauza. In cele din urma au inteles optimismul prizonierilor si au dezmintit apropierea rusilor declarandu-l un zvon fals. Odata cu aceasta, sinuciderile au reaparut sub un numar si mai mare.

Sursa:  Sola Scriptura 2010

 

Comunicare vs. deductie

     Unul dintre marile accidente feroviare din istorie s-a petrecut la tunelul El Toro, în Leon, Spania, la 3 ianuarie 1944. Peste cinci sute de oameni au murit atunci.

Trenul acela de pasageri, era lung si avea cate o locomotiva la fiecare din cele doua capete ale trenului. In acea zi, cand trenul a intrat in tunelul El Toro, motorul locomotivei din fatza s-a oprit. Mecanicul de la locomotiva din spate a pornit imediat motorul ca sa traga trenul inapoi si sa il scoata din tunel. Insa, in acelasi timp, mecanicul de la locomotiva din fatza a reusit sa reporneasca motorul si a vrut sa continue drumul.

Mecanicii nu aveau nici un mijloc de comunicare unul cu celalalt. Și asa, nestiind unul de altul, ambii credeau ca, de fapt, au nevoie de mai multa putere. Trageau de tren in ambele directii. Sute de oameni au murit astfel asfixiati de monoxid de carbon, deoarece trenul nu se putea ”hotari” in ce directie sa o ia.

Sursa: Ilustratii fierbinti, Wayne Rice

 

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.