Ilustratii despre atitudine

Ilustratii despre atitudine

 

Atitudinea lucratorului

Am auzit ca in Evul Mediu un om se uita la construirea unui castel. Un lucrator a trecut cu o roaba de mortar. „Ce faci?” l-a intrebat omul nostru. „Duc nişte mortar, doar atat!” a raspuns muncitorul. Un altul a trecut cu nişte pietre de temelie. „Ce faci?” l-a intrebat omul. „A, nimic. Doar car nişte pietre”. Apoi a trecut al treilea, cu nişte materiale de construcţie. „Ce faci?” a fost intrebat şi el. Lucratorul a raspuns: „Construiesc o catedrala!”

Cum anume credeţi ca atitudinea ultimului lucrator a afectat atitudinea lui asupra vieţii? Dar calitatea muncii lui?

Atunci cand aranjezi scaunele pentru intalnirea de tineret, te vezi facand o munca triviala, sau te vezi atingand lumea cu Evanghelia lui Hristos? Atunci cand saluţi pe cineva nou la ora de tineret, faci ceva neimportant, sau vital pentru lucrarea lui Dumnezeu?

 

 Atitudini fatza de Biblie

In anii ’60, patriarhul Romaniei a refuzat un automobil Rolls-Royce, cadou de la regina Marii Britanii. In schimb, i-a cerut Maiestatii Sale ajutorul pentru a tipari o Biblie. La polul opus, in anii ’80, presedintele de atunci al Romaniei, Nicolae Ceausescu, topea hartia a mii de Sfinte Scripturi, prefacand-o in… hartie igienica. Dupa revolutie, Biblia a fost eliberata si ea, cunoscand o mare victorie si raspandindu-se in toata tara. Astazi, straniu, poate sta cuminte undeva pe raft, ascunsa sub un strat fin de praf. Batalia pentru Scripturi s-a mutat in casa ta !

Sursa: Cartea „Adevar pentru viata”

 

Al doilea papuc

     In timp ce alerga pe peron pentru a prinde trenul aflat deja in miscare, Ghandi a scapat un papuc, dar a reusit sa urce. Atunci, repede, s-a descaltat si de al doilea papuc si l-a aruncat pe peron. Nelamurit, un om care asistase la gestul sau, l-a intrebat de ce a facut asta. Raspunsul a venit imediat:

– Cine va gasi primul papuc, macar sa se bucure de intreaga pereche.

 

Culegere de Lori Balogh

 

 

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.