Ilustratii despre credinta

Ilustratii despre credinta

 

Linistea credinciosului rezista in imprejurarile cele mai grele.


Intr-o inchisoare din Siberia, calugaritele catolice au refuzat sa se dezbrace de hainele lor si sa se imbrace cu uniforma de cazona, pentru ca o considerau un semn al Anticristului. Cand au fost duse sa faca baie, pe cand  erau dezbracate, hainele le-au fost schimbate. Ele au refuzat, totusi, sa se imbrace cu uniforma inchisorii. Au fost obligate sa stea in frig, la o temperatura de minus 40 de grade. Dardaind de frig, calugaritele si-au spus rugaciunile.
„Va sinucideti”- le-a spus doctorita inchisorii. 
Ele nu au raspuns, continuandu-si rugaciunile. Nici macar atunci cand au intrat temnicierii, cele 60 de calugarite nu s-au miscat. Directorului inchisorii ii erea frica sa aduca tineri comunisti sa le imbrace cu forta, pentru ca se temea ca nu cumva ei sa se contamineze de curajul calugaritelor.

Curand, au devenit albastre de frig. Dezbracate, au fost conduse prin zapada spre celulele lor. Un maior,directorul inchisorii, a spus: 

   „ A fost mai usor sa luptam cu fascistii decat cu aceste calugarite”.
      Fiecare calugarita, atunci cand trecea prin dreptul maiorului, se inclina si spunea:

     „Dumnezeu sa va ierte”.
In timp ce mergeau prin zapada, cantau. Niciuna din ele nu s-a imbolnavit. Ajunse in celulele lor, s-au imbracat cu niste zdrentre de la celelalte prizionere. Statusera in frig 6 ore.

O alta doctorita a intrebat-o pe doctorita Breavermann, evreica:

     „Ce explicatie medicala aveti cu privire la faptul ca niciuna dintre le nu s-a imbolnavit?” .
Doctorita  a raspuns:
„Ne-au dat chiar ele explicatia, cantand „Tatal nostru care esti in ceruri”.
      Un Tata atotputernic in cer este o explicatie indestulatoare pentru orice minune.

 

In mainile Lui

 „Iata ca te-am sapat pe mainile Mele!” (Isaia 49:16)

     O minge de baschet in mainile mele valoreaza aproximativ 19 dolari. O minge de baschet in mainile lui Michael Jordan valoreaza aproximativ 33 de milioane de dolari.  Depinde de mainile in care se afla.

O minge de baseball in mainile mele valoreaza aproximativ 6 dolari. O minge de baseball in mainile lui Mark McGuire valoreaza 19 milioane de dolari. Depinde de mainile in care se afla.

O racheta de tenis este fara valoare in mainile mele. O racheta de tenis in mainile lui Venus Williams este garantia unei victorii. Depinde de mainile in care se afla.

Un toiag in mainile mele ar tine (poate!) la distanta un animal furios. Un toiag in mainile lui Moise ar desparti marea.  Depinde de mainile in care se afla.

O prastie in mainile mele ar fi o jucarie de copii. O prastie in mainile lui David ar insemna o arma puternica.  Depinde de mainile in care se afla.

Doi pesti si cinci paini in mainile mele nu ar insemna decat cateva sandviciuri. Doi pesti si cinci paini in mainile lui Iisus ar hrani mii de persoane. Depinde de mainile in care se afla.

Cuie in mainile mele ar putea folosi construirii unei colivii pentru pasari. Cuie in mainile lui Iisus Christos au facut posibila salvarea intregii lumi.  Depinde in mainile cui se afla.

Aplicatie: Iata, asadar, ca toate depind de mainile in care se afla! Pune-ti si tu ingrijorarile, tristetile, temerile, sperantele, visele, familia, relatiile in mainile lui Dumnezeu. Asa te vei putea odihni linistit in timpul noptii, stiind ca Dumnezeu nu doarme, ci vegheaza la implinirea promisiunilor Sale. In ultima instanta totul depinde in mainile cui te afli tu.

 

    Nebunie sau baliverne ?

Intr-un oras, un acrobat isi prezenta scamatoriile sale pe sarma, la mare inaltime de pamant. Spre sfarsit sosi timpul sa prezinte exercitiul de senzatie pentru acea zi: lua un carucior si-l trase pe un cablu strunit.

Dupa ce ajunse cu bine pe partea cealalta a cablului, ii intreba pe spectatori daca cred ca el va putea duce caruciorul inapoi. Ca raspuns, lumea batu entuziasmata din palme. Ii intreba inca o data si primi acelasi raspuns. Atunci se adresa unui spectator din fatza:

-“Dumneata crezi ca voi putea sa duc caruciorul inapoi?”

-“Bineinteles!”, ii raspunse spectatorul.

-“Atunci pofteste aici si urca-te in carucior, si eu te voi duce pe partea cealalta”.

Dar el refuză.

      “Aşa cum trupul fără duh este mort, tot astfel şi credinţa fără fapte este moartă.(Iacov 2:26, NTR)

Culegere de Lori Balogh

Acest articol a fost publicat în Ilustratii, intamplari și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free