Curiozitati despre Al Doilea Razboi Mondial

Curiozitati despre Al Doilea Razboi Mondial

 

* Wehrmacht, armata germana din al Doilea Razboi Mondial, a distribuit milioane de tablete de metamfetamina ( un drog ) soldatilor de pe front, cu scopul de a le imbunatati performantele. Pastilele au fost botezate „Panzerschokolade” (tanc de ciocolata) si aveau efectul de a-i tine treji si de a le crea o stare euforica.

* Dr. Morell, medicul personal al lui Hitler, ii prescria acestuia in fiecare zi 28 de medicamente si potiuni. Intre ele se aflau Pervitin-ul ( o amfetamina ), hormoni, stimulente sexuale s.a.

* Hitler era vegetarian. Nu-i placea sa faca miscare, fiind foarte lenes. La vila lui din Alpi, facea plimbari doar la vale, unde era asteptat de o masina care-l ducea inapoi la vila sa.

* In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pilotii britanici aveau intotdeauna asupra lor un pachet de carti de joc. Cartile puteau fi muiate in apa si apoi depliate. In acest fel, ele deveneau harti geografice care ii puteau ajuta sa evadeze daca erau capturati de trupele germane.

* In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, hrana pilotilor britanici cuprindea si o anumita cantitate de dulceata de afine. Pilotii sustineau ca vederea pe timp de noapte era mult imbunatatita daca mancau astfel de dulceata in zbor. Faptul a fost demonstrat si stiintific: intr-adevar, afinele contin o substanta cu influenta benefica asupra ochilor.

* Inaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial, in anuarul telefonic al New York-ului figurau 22 de persoane cu numele Hitler. Dupa razboi, in acelasi anuar, nu mai aparea niciuna!

* Prima bomba lansata de avioanele Aliatilor asupra Berlinului in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial s-a prabusit asupra gradinii zoologice a orasului si a ucis singurul elefant din incinta.

* In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, armata americana a gasit un excelent cod pentru transmiterea mesajelor, in acest scop fiind folosita limba tribului amerindian Navajo.

* La sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, orasul Ottawa, capitala Canadei, a primit din partea printesei Juliana a Olandei 100.000 de bulbi de lalele. Printesa voia sa le multumeasca astfel canadienilor pentru protectia acordata familiei regale olandeze in timpul razboiului, si sa aduca totodata un omagiu soldatilor canadieni care contribuisera la eliberarea tarii sale.

* In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, din cauza penuriei de metal, castigatorii premiilor Oscar au primit statuete din… lemn.

 

Culegere de Lori Balogh

 

This entry was posted in Curiozitati. Bookmark the permalink.

2 Responses to Curiozitati despre Al Doilea Razboi Mondial

  1. Inginer ardelean says:

    Citesc des acest blog, mai ales de cand am dat de el.
    N ai cum sa te plictisesti!
    Respect Lori

  2. Foarte interesante aceste lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.