Ilustratii despre invidie

Ilustratii despre invidie

 

Invidia desfigureaza

Ce desfiguranta este invidia! Oamenii sufla in lumanarile altora, doar ca sa fie vazuta mica lor luminita!

Se spune ca, odata, un inger a fost trimis la un om invidios si i-a spus:

 -„Dumnezeu a hotarat sa-ti implineasca o dorinta. Cere orice-ti doreste inima, dar sa stii ca exista o clauza. Trebuie sa stii ca Dumnezeu ii va da de doua ori mai mult acelasi lucru si omului pe care-l invidiezi tu cel mai mult.”

Omului i s-a dat un ragaz de gandire de 24 de ore. Cand ingerul a venit sa primeasca raspunsul, invidiosul a zis:

     „M-am hotarat. Vreau sa-mi scoti un ochi.”

 

Oul lui Columb

     Dupa descoperirea Americii ( 1492 ) si intoarcerea lui Cristofor Columb in Spania, gloria lui incepuse sa starneasca invidii, gelozii. Multi viteji se aratara dupa aceasta expeditie. Tagaduind meritele celebrului navigator, ei spuneau ca, de fapt, Columb n-a facut nicio descoperire. „De vreme ce America exista, trebuia numai sa te gandesti sa pleci intr-acolo. Atat!”

Pentru a-l umili, un mare nobil l-a invitat intr-o zi pe Cristofor Columb la un ospat, unde s-au servit vinuri bune, dar si vorbe rele. Columb a tacut un timp; apoi insa, luand ca din intamplare un ou de pe masa si dand impresia ca propune un joc de societate, i-a intrebat pe comeseni – toti nobili – care dintre ei poate face ca oul sa stea drept pe unul dintre varfuri. Multi au incercat, dar nimeni nu a reusit.

Atunci Columb, lovind usor oul la capat, il facu lesne sa ramana in echilibru pe farfurie. „Asa stim si noi!: – izbucnira strigate. „Nici nu ma indoiesc” – raspunse zambind Columb – „dar, vorba dumneavoastra: trebuia numai sa-ti vina asta in gand. Atat!”

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.