Ilustratii despre rasplata

Ilustratii despre rasplata

 

Dinte pentru dinte

     Un medic stomatolog din America avea mari necazuri pricinuite de niste copii golani din vecinatatea cabinetului sau. Ii spargeau geamurile, ii stricau gardul, ii zgariau masina…Intr-o zi, la cabinetul sau vine o femeie simpla  cu un baiat ce suferea mult din cauza unui dinte stricat. Femeia nu avea insa bani, caci era foarte saraca.

  -“Femeie, eu sunt doctor, si cand cineva sufera, eu sunt dator sa-l ajut, fie ca are bani, fie ca nu are.”

L-a tratat pe baiat, fara bani, si cei doi au plecat. Din ziua aceea doctorul nu a mai avut nicio problema cu golanii, dimpotriva. Vedea ca cineva ii facea curatenie in curte, ii spala masina, iar golanii au disparut.

Intr-o zi il recunoaste pe cel caruia ii tratase dintele gratis si il intreaba de ce face toate acestea pentru el. Baiatul ii raspunde ca el auzise candva o porunca biblica : “Dinte pentru dinte”. Si-a adus aminte de aceasta porunca atunci cand medicul i-a tratat dintele bolnav si s-a gandit sa faca si el ceva pentru doctorul care l-a ajutat. Asa a inteles el porunca “dinte pentru dinte.”

 

Cine da, lui isi da

     Un reporter editorialist a povestit o intamplare traita de un medic ginecolog. Acesta a fost chemat sa asiste o nastere intr-o familie saraca din Montana. Copilul care s-a nascut avea un picior deformat. De asemenea, la inceput avea si mari probleme de respiratie. „Daca va trai”, gandea doctorul, „ceilalti copii il vor numi toata viata „schiopul”. Viata lui va fi mizerabila. Daca eu nu fac nimic pentru a-si capata respiratia, cu siguranta va muri si va scapa de toate acestea. Nu cumva asa va fi mai bine pentru el?”, s-a intrebat doctorul.

Atunci si-a amintit de juramantul lui Hippocrate si, convins de datoria de a apara viata, a inceput sa sufle in gura copilului, facandu-i respiratie artificiala. Imediat plamanii copilului au inceput sa functioneze si copilul a scos primul tipat.

Dupa multi ani, fiica si ginerele acestui doctor au murit intr-un accident de circulatie. Nepotica lui, de numai 10 ani, a rama s orfana. El a luat-o pentru a o creste. Intr-o zi, aceasta fetita a fost descoperita cu o forma de paralizie a picioarelor. Batranul medic a auzit ca pentru acest diagnostic este un tanar doctor specialist in partea de vest a statului. Acesta a obtinut rezultate deosebite in tratarea unor astfel de boli. Doctorul si-a luat nepotica si a dus-o la consult.

Cand l-a vazut pe medicul recomandat, a observat ca acesta era infirm. Foarte repede a descoperit ca acest doctor era acel copil deformat pe care il asistase la nastere cu 35 de ani in urma. Din pricina infirmitatii sale, el a ajuns sa se specializeze in aceasta boala cu forme severe de paralizie. Tratamentul prescris a avut succes si nepotica doctorului a revenit la o stare de sanatate normala.

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.