Ilustratii despre crestere spirituala

Ilustratii despre crestere spirituala

 

Epitaf

     Urmatoarele cuvinte au fost scrise pe mormantul unui preot anglican ( 1100 ) in criptele abatiei Westminster:

     „Cand eram tanar si liber, si imaginatia mea nu avea limite, visam sa schimb lumea. Imbatranind, am devenit mai intelept si am descoperit ca lumea nu se poate schimba. Atunci mi-am redus din obiective si am decis sa-mi schimb doar tara.

      Dar, la fel, si ea parea de neclintit. Ajungand la apusul vietii, intr-o ultima incercare disperata, mi-am propus sa schimb doar familia mea, sa-i schimb pe apropiatii mei. Dar, din pacate, nu mai aveam pe nimeni.

     Si acum, cand ma aflu pe patul de moarte, dintr-o data imi dau seama ca, daca m-as fi schimbat eu mai intai, prin exemplul meu mi-as fi schimbat familia; apoi, inspirat si stimulat de ea, as fi putut sa fac bine tarii mele si, cine stie, poate chiar as fi reusit sa schimb lumea.”

 

Nimic nu creste la umbra marilor copaci

     In anul 1903, Constantin Brancusi ajunge la Munchen. De aici, faimosul sculptor roman se indreapta spre Paris. Cu totul neasteptat, celebrul artist francez Auguste Rodin il invita pe Brancusi sa lucreze in atelierul lui. Ceea ce parea a fi o sansa unica de dezvoltare se curma brusc intr-o luna. Constantin Brancusi ia decizia sa se desparta de Auguste Rodin. Explicatia este data chiar de sculptorul roman: „Nimic nu creste la umbra marilor copaci.”

Roaga-te astazi sa nu fii un arbore in jurul caruia nu mai creste nimic!

Text: Doru Parascinet

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.