Ilustratii despre lacomie si avaritie

Ilustratii despre lacomie si avaritie

 

Lipsa caracter

     Un tanar s-a indragostit de o fata de bani gata. Cei doi au mers la cateva intalniri pana cand fata a aflat ca el nu provenea dintr-o familie instarita. Cu toate acestea, tanarul a cerut-o in casatorie.

     „Ce castigi tu intr-o luna, eu cheltui intr-o zi. Cum de ti-a trecut prin minte sa ma ceri de sotie ?”, i-a spus fata cu dispret. „Uita-ma si cauta-ti o femeie care sa isi permita sa traiasca in saracie cu tine !”

Cu inima franta, tanarul i-a urat numai bine in viata si apoi a plecat. Dupa zece ani, cei doi s-au intalnit intamplator intr-un centru comercial, iar femeia bogata l-a abordat: „M-am casatorit cu un tip care castiga 16 000 de dolari pe luna ! Puteai sa castigi mai mult ?” Femeia avea o rautatea de nedescris in voce si pe chip. Tanarul de alta data, devenit acum barbat in toata firea, continua sa suspine in sufletul sau, dar de data aceasta ii era mai mult mila de ea decat de el.

Sotul femeii se apropie de cei doi si il saluta pe tanarul indragostit. „Buna ziua ! Vad ca o cunoasteti pe sotia mea.” Se intoarse apoi spre sotie: „Draga mea, vreau sa ti-l prezint pe seful meu. El este responsabil pentru proiectul de o suta de milioane de dolari la care lucrez.” Femeia se uita la cei doi barbati nedumerita. Sotul ei se intoarse spre seful lui si continua: „Domnule Carter, am cateva idei legate de proiect pe care as vrea sa vi le prezint. Sper ca veti avea maine timp sa le discutam.” Femeia a inteles atunci ca sarantocul pe care l-a refuzat atunci este mai bogat decat sotul ei.

„Domnul Carter este un om umil pentru ca a avut o viata trista”, a inceput sa-i povesteasca sotul dupa ce au ramas singuri. „Mi-a spus ca a iubit o femeie si a cerut-o in casatorie, dar ea l-a refuzat, pentru ca la vremea aceea nu avea bani. A muncit mult si a devenit unul dintre cei mai de succes antreprenori din America. Bine ca nu am intalnit o astfel de femeie in viata mea!”

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.