Ilustratii despre mama

Ilustratii despre mama

O mama eroina

     La sfarsitul anului 2013, povestea Mihaelei Balaniuc a fost preluata de mai multe agentii de presa si televiziuni din Romania. Mihaela locuia in Agigea, judetul Constanta, era casatorita si avea 24 de ani cand a aflat ca este insarcinata.

Bucuria a fost scurta pentru ca, in urma testelor de rutina, medicii au suspectat un chist hepatic. In scurt timp, s-a pus diagnosticul final: cancer renal. Din punctul de vedere al specialistilor, pacienta trebuia operata. Sansele de supravietuire erau foarte mari. Costul ? “Mihaela, trebuie sa renunti la sarcina !”

Mihaela a decis: nu va lepada copilul. Sotul a sustinut-o si opt luni s-a lupta cu boala care o mistuia. Miza era una singura: sa nu sufere copilul. In cea de-a 34-a saptamana de sarcina, Mihaela ajunsese la o greutatea de doar 30 de kilograme. In aceste conditii i-a dat nastere Mariei, un copil sanatos, in ciuda nasterii premature. Dupa nastere, Mihaela a vazut-o si a mangaiat-o timp de trei-patru minute. Reusise ! Apoi a intrat in coma. Dupa 48 de ore, mama a incetat din viata.

Din cartea “Adevar pentru viata”, p. 102

 

Autoritate de mama

     Intr-un articol din Washington Times, se povesteste ca, in timp ce era presedinte, George W. Bush, impreuna cu sotia lui, Laura Bush, le-a facut o vizita parintilor lui – fostul presedinte George Bush si fosta prima doamna Barbara Bush.

Asa cum a povestit mai tarziu Laura Bush, in timpul acestei vizite, sotul ei s-a trezit la ora 6 dimineata si, ca de obicei, si-a pregatit o ceasca cu cafea. Apoi, in timp ce s-a asezat comod pe fotoliu, si-a pus picioarele pe o masuta pentru serviciul de cafea. Cand l-a vazut mama lui, imediat l-a apostrofat:

     – Ia-ti picioarele de pe masa !

Vazand-o cat este de furioasa, sotul ei a intervenit imediat:

     – Ce-i cu atitudinea asta, Barbara ? El este presedintele Statelor Unite !

–  Ce importanta are ? a spus ea. Oricine ar fi, nu vreau ca cineva sa-si puna picioarele pe masuta mea pentru cafea ! Daca el este presedintele Statelor Unite, eu sunt mama lui !

Presedintele a implinit imediat ceea ce i s-a cerut, luand seama la observatiile facute de doamna Bush, pentru ca si presedintii trebuie sa asculte de mamele lor !

 

Dragostea care se sacrifica

     Mihaela, o tanara sotie, a ramas insarcinata, dar la scurt timp, in urma unui examen medical de rutina, a primit vestea teribila ca este suspecta de cancer. Cancerul a fost descoperit in faza in care putea fi invins. Dar Mihaela trebuia sa renunte imediat la sarcina. Cei doi tineri parinti, Mihaela si sotul, au trecut prin furtuna vietii lor. Mihaela a decis: copilul va trai.

La opt luni de sarcina, Mihaela slabise pana la limita existentei. Copilul trebuia nascut urgent, prin cezariana. Dupa operatie, cu ultimele forte, mama a cerut sa vada copilul. Copilul i-a fost dat mamei – o fetita sanatoasa. Apoi, la scurt timp, mama a adormit somnul de care se tem toti copiii lui Adam. Dar este ceva ce ne misca in astfel de povesti autentice de viata: spiritul de sacrificiu.

 

Sacrificiu de mama

     La putin timp dupa cutremurul din 11 martie 2011 din Japonia, salvatorii au ajuns la ruinele unei case. Printre fisurile unui zid, au zarit trupul unei femei. Li s-a parut ciudat cand au vazut femeia stand pe genunchi ca si cum s-ar ruga: trupul ei era aplecat in fatza cu mainile sprijinite de un obiect.

Cu greu, liderul echipei de salvare a ajuns la trupul femeii, sperand sa mai fie inca in viata, dar a constatat ca femeia nu supravietuise. Atat liderul, cat si restul echipei au parasit casa, continuand operatiunile de salvare a supravietuitorilor.

Deoarece constiinta nu-i dadea pace, liderul s-a intors cu echipa la casa femeii decedate. Din nou, el a ingenunchiat, incercand sa ajunga la trupul femeii. Dintr-o data, a strigat cu entuziasm: „Un copil! Aici este un copil!” Intreaga echipa a lucrat pentru a scoate copilasul dintre ruine.

Era un baietel de trei luni, infasurat intr-o patura, care a fost protejat de corpul mamei sale. Evident, femeia a facut un sacrificiu enorm pentru a-si salva fiul. In momentul in care a inceput cutremurul si casa s-a prabusit, ea si-a folosit corpul pentru a face un paravan care sa-i protejeze fiul. Cand a fost gasit, copilasul dormea linistit.

Medicul care a preluat copilul pentru a-l examina, a gasit in bratele micutului un telefon mobil care avea urmatorul text pe ecran: „Daca supravietuiesti, trebuie sa iti amintesti ca te iubesc!” Acest telefon a trecut din mana in mana si toti cei care au citit mesajul au plans.

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.