Ilustratii despre superficialitate

Ilustratii despre superficialitate 

Quaqerii despre superficialitate

     Daca am apela la un consultant si i-am cere sa fim mai eficienti in viata, acesta ne-ar spune: „Incerci sa faci prea multe lucruri !” Aceasta este slabiciunea fiintei umane: ne angajam in a face prea multe lucruri, mult prea multe decat putem indeplini.

Henri Ford a spus odata: „Si eu am fost ispitit sa fac mai multe lucruri. Aceasta imi impartea efortul si-mi diminua concentrarea. Numeroasele lucruri pe care le incepeam ma determinau sa ma grabesc pentru a le rezolva. Lucrand in graba, greseam mai mult si rezultatul era pierdere !”

Pentru a nu mai trai aceasta experienta, Ford a ales o solutie interesanta: „Cand ma trezeam dimineata si aveam in atentie o multime de lucruri pe care voiam sa le fac in acea zi, si nu stiam cu care sa incep, ieseam afara si incepeam sa alerg in jurul casei. In timp ce alergam, excesul de energie ce ma determina sa fac mai multe lucruri era consumat, mintea mea se lumina si puteam sa vad lucrurile cele mai importante. Pe acestea le rezolvam primele !”

Quaqerii aveau o vorba pentru toti cei care incercau sa se imparta pentru a implini mai multe lucruri: „Alege un singur lucru, indeplineste-l cu constiinciozitate, platind orice pret, pentru ca nu poti fi crucificat pe mai multe cruci !”

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.