Ilustratii despre lucruri mici

Ilustratii despre lucruri mici 

Un lucru mic, dar cu efecte mari

     Ceea ce pare mic pentru tine, ar fi enorm pentru altcineva. Intreba-l doar pe Bohn Fawkes. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, el a pilotat un B-17. Intr-o misiune a tinut piept artileriei antiaeriene naziste. Chiar daca rezervoarele sale au fost lovite, avionul nu a explodat si Fawkes a putut sa aterizeze avionul.

In dimineata de dupa raid, Fawkes i-a cerut capitanului obuzul german. Dorea sa pastreze un suvenir al acestei intamplari fericite. Capitanul i-a explicat ca nu numai unul, ci unsprezece obuze au fost gasite in rezervoare, dintre care niciunul nu a explodat.

Tehnicienii au deschis proiectilele, gasindu-le fara incarcatura exploziva. Erau curate si inofensive si, cu o exceptie, erau goale. Exceptia continea o bucata de hartie infasurata cu grija. Pe ea fusese mazgalit un mesaj in limba ceha. Tradus, se citea astfel: „Asta este tot ce putem face pentru voi acum.”

Un muncitor curajos de la linia de asamblare a dezarmorsat bombele si a mazgalit biletul. El nu putea sa opreasca razboiul, dar putea sa salveze un avion. Nu putea sa faca totul, dar putea sa faca ceva. Si a facut.

 

Slujbe aparent neimportante

     Cu ani in urma, in SUA, o mare companie a anuntat ca isi va muta birourile intr-o alta zona a tarii. In timpul unui interviu cu presa, presedintele companiei a fost intrebat daca majoritatea angajatilor vor fi gata sa se mute in noul oras. Raspunsul presedintelui a fost: „Cred ca angajatii mai importanti se vor muta la noul sediu, dar secretarele si angajatii din administratie nu vor veni.”

A doua zi, cand secretarele au citit ziarul si au vazut ca nu erau enumerate printre angajatii importanti ai companiei, au hotarat sa nu mai raspunda la telefon, pentru a demonstra tuturor celor din companie cat de importanta este slujba pe care o indeplinesc.

S-au achitat de celelalte responsabilitati de serviciu, dar n-au raspuns la telefon, fapt ce a cauzat un haos si o panica de nedescris. Acest mod de a demonstra importanta slujbei lor l-a determinat pe presedintele companiei sa dea o declaratie publica a doua zi, prin care isi cerea scuze pentru ca le-a desconsiderat.

Culegere de Lori Balogh

 

This entry was posted in Ilustratii pentru predici. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.