Ilustratii despre adevar

Ilustratii despre adevar 

Adevarul „gol-golut”

     Se spune ca odata, adevarul s-a hotarat sa mearga la oras. Era o zi calda de vara, asa ca dupa mai multe ore de mers, s-a oprit sa se racoreasca in unda limpede a unui lac. Pentru ca avea timp, s-a dezbracat de haine si s-a aruncat in apa binefacatoare. Minciuna, care intotdeauna vine pe urmele adevarului, a pornit si ea spre oras. A ajuns la lac si, pentru ca era foarte cald, s-a hotarat sa faca si ea o baie.

Pe cand se dezbraca, a zarit hainele adevarului si deodata i-a incoltit o idee. S-a dezbracat iute de hainele ei, s-a imbracat cu hainele adevarului si a pornit mai departe. Cand a ajuns la oras, multa lume s-a bucurat, zicand: „Iata, a sosit adevarul !”

In timpul acesta, adevarul a iesit din apa si, cand si-a cautat hainele, a dat peste zdrentele minciunii. Intelegand inselatoria, si pentru ca el era adevarul, a refuzat sa le imbrace, preferand mai degraba sa mearga dezbracat decat in hainele minciunii. Cand a ajuns la oras, oamenii l-au recunoscut, zicand unii catre altii: „Iata adevarul gol-golut !”

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.