Ilustratii despre altruism

Ilustratii despre altruism

Erou la opt ani

     Tyler Doohan ( 8 ani ) locuia intr-o casa mobila, asa cum fac si alti americani saraci din New York, impreuna cu bunicul lui invalid, pe care il iubea foarte mult. Cand rulota lor a luat foc, toata lumea dormea. Fumul l-a trezit doar pe Tyler, care s-a vazut inconjurat de flacari, dar si-a pastrat cumpatul. Rand pe rand, baietelul a scos din incendiu sase dintre rudele sale: patru adulti si doi copii.

Dupa ce i-a trezit pe cei sase si i-a scos afara, Tyler si-a dat seama ca bunicul sau, cu probleme locomotorii, nu putea iesi singur din casa, asa ca s-a dus dupa el pentru a-l ajuta. N-au mai putut sa iasa. Trupul baiatului a fost gasit langa cel al bunicului sau. „Sunt foarte mandra ca a facut asta, chiar sunt, dar il vreau inapoi”, spunea mama lui Tyler jurnalistilor de la CNN. „Nu ma pot gandi decat la cum n-a mai putut sa respire”, a mai marturisit femeia.

Drept apreciere pentru gestul copilului, o campanie online in memoria lui Tyler a strans 28000 de dolari, bani care au fost donati familiei pentru funeraliile copilului. Peste 100 de pompieri au participat la ceremonia de omagiere a lui Tyler, imbracati in uniforme albastre si purtand manusi albe. „A salvat sase persoane. Toti ar fi murit daca el nu i-ar fi trezit”, a declarat Chris Ebmeyer, seful pompierilor locali. „Il consideram un pompier onorific.”

Culegere de Lori Balogh

Acest articol a fost publicat în Ilustratii, intamplari și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free