Ilustratii despre influenta

Ilustratii despre influenta

 

Puterea influentei

     In august 1980, Azaria Chamberlain, o fetita de noua saptamani, a disparut din cortul familiei sale, care participa la o tabara in apropiere de Uluru ( loc cunoscut si sub numele de Ayers Rock ), in Teritoriul de Nord, Australia.

Parintii, pastorul Michael si Lindy Chamberlain, au declarat ca bebelusul lor a fost luat de un caine dingo, un caine salbatic din Australia. Cu toate acestea, opinia publica s-a intors impotriva lor si, in final, Lindy a fost judecata si condamnata pentru omor.

La data aceea, avocatul si scriitorul John Bryson urmarea cu uimire acest caz. In copilarie, fusese prieten cu o familie de adventisti de ziua a saptea din Melbourne, cu care mergea la schi. Cand au inceput sa circule tot felul de zvonuri despre familia Chamberlain si despre adventisti, el a stiut ca nu erau adevarate, fiindca ii cunoastea bine.

Situatia aceasta l-a determinat sa faca cercetari si sa scrie cartea cu titlul Evil Angels ( Ingeri rai ), o relatare tulburatoare a cazului familiei Chamberlain, care a schimbat opinia publica si a dus la rejudecarea cazului, in urma carea Lindy Chamberlain a fost dovedita nevinovata.

Bryson nu era adventist de ziua a saptea, nu era nici macar crestin, dar familia aceea de adventisti ii castigase increderea prin influenta si prin exemplul ei si ii modelase pozitiv convingerile despre adventisti, iar faptul acesta l-a determinat, mai tarziu, sa medieze pentru o femeie adventista condamnata pe nedrept. Ce marturie puternica despre importanta trairii credintei noastre!

 

Societatea Biblica Britanica

     Mary Jones s-a nascut intr-o familie saraca de tesatori din Tara Galilor, Marea Britanie. Tatal ei muncea din greu pentru intretinerea familiei si era un om credincios care-si invata copiii tot ce stia despre Dumnezeu. A invatat sa scrie si sa citeasca intr-o scoala pentru copii saraci si a avut parte de educatori crestini.

In inima ei s-a nascut dorinta de a avea o Biblie a ei, dar avea nevoie de bani multi, iar ea era saraca. Timp de sase ani a lucrat si a adunat fiecare banut, iar la varsta de 16 ani, fara sa tina seama ca nu avea incaltaminte in picioare si haine cu care sa se imbrace, a plecat cale de 45 de kilometri pana la Balo, casa preotului Thomas Charles, unde a obtinut Biblia mult dorita.

Doi ani mai tarziu, domnul Charles, impresionat de dorinta acestei fetite, a povestit la Londra intamplarea si a pledat pentru formarea unei societati pentru tiparirea si raspandirea Bibliei. Astfel a luat nastere Societatea Biblica Britanica. Totul a aparut pentru ca niste parinti au sadit in inima unui copil dragostea pentru adevaratele valori pe care le contine Biblia.

Costel Petrea

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ilustratii despre influenta

 1. Lori Balogh says:

  Frate Cristian,

  intrebarea dv. este pertinenta si delicata in acelasi timp. Principiul biblic expus de apostoli cu privire la ascultarea omului este universal valabil, indiferent de felul relatiilor existente:

  „Drept raspuns, Petru si Ioan le-au zis: „Judecati voi singuri daca este drept inaintea lui Dumnezeu sa ascultam mai mult de voi decat de Dumnezeu” ( Fapte 4, 19 )

  „Petru si apostolii ceilalti, drept raspuns, i-au zis: „Trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni!” ( Fapte 5, 29 )

  Asadar, in orice tip de relatii, omul este dator sa asculte mai mult de Dumnezeu decat de oameni, indiferent cine sunt acestia: sefi, conducatori politici, parinti, conducatori religiosi, etc.

  In cadrul relatiior de familie insa, problemele sunt mai nuantate, deoarece trebuie sa avem in vedere varsta copiilor, accesul la educatie religioasa, gradul de independenta fatza de parinti si altele. Eu personal cred ca un tanar ajuns la varsta maturitatii, chiar daca nu a primit de la parinti o educatie religioasa biblica, este responsabil pentru alegerile lui gresite, deoarece el are discernamant si poate alege intre bine si rau. Duhul Sfant Se ingrijeste ca fiecare om sa primeasca acest discernamant spiritual ( altfel nu ar exista o judecata dreapta la final de istorie ), pe care omul il poate cultiva sau il poate anihila.

 2. cristian says:

  Am citit in vechiul testament faptul ca mama Atalia dadea sfaturi nelegiuite fiului ei intrebarea mea este urmatoarea Tinerii care asculta de sfaturile nelegiuite ale parintilor lor se fac ei vinovati de pacat inaintea lui Dzeu? In nadejdea ca voi primi un raspuns de la dv va multumesc anticipat Dzeu sa va binecuvanteze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.