Ilustratii despre lumina

Ilustratii despre lumina

„Voi sunteti lumina lumii”

 

Cu cateva secole in urma, intr-un sat dintr-o zona montana din Europa, un nobil bogat s-a gandit ce mostenire sa lase celor din satul sau natal. Dupa multa chibzuinta, a hotarat ca cel mai mare dar pe care il poate oferi concetatenilor sai este sa le construiasca o biserica.

Luand aceasta hotarare, pana in ziua inaugurarii nu a permis nimanui sa vada planurile cladirii sau sa calce inauntrul constructiei. In ziua inaugurarii, oamenii din sat s-au adunat si au admirat frumusetea noii cladiri. Totul era aranjat cu atentie. Cladirea, mobilierul si utilitatile erau minunate.

Unul dintre sateni a remarcat ca lipsea ceva. S-a uitat in jur si n-a vazut nicio sursa de lumina, care sa lumineze cladirea odata cu lasarea serii. La serviciile de seara se facea foarte repede intuneric. De aceea l-a intrebat pe nobil: „Totul este perfect si bine aranjat, constructia este deosebita, dar care e sursa de lumina a bisericii?”

In loc de raspuns, acel nobil a dat fiecarei familii cate o lampa cu gaz, dupa care si-a indreptat degetul spre anumite nise din pereti, aflate de jur imprejurul salii, spunand: „Aceasta biserica va fi luminata daca, atunci cand veti veni la inchinare, fiecare familie isi va aduce lampa pe care a primit-o si o va aseza pe nisa din perete in zona unde va sta!”

Culegere de Lori Balogh

 

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.