Ilustratii despre botez

Ilustratii despre botez

 

Mihail Kalsnikov si problemele de constiinta

 

Presa rusa a publicat scrisoarea trimisa patriarhului Kiril al Rusiei, in care Mihail Kalasnikov, inventatorul celebrei arme de asalt AK-47, se arata ingrijorat de consecintele pe care le-a adus inventia sa. „Durerea mea este de nesuportat: Daca arma mea a rapit viata unor oameni, inseamna ca eu, Mihail Kalasnikov, fiu de taran crestin ortodox, sunt responsabil de moartea acestor oameni, chiar daca erau dusmani?” – se intreba Kalasnikov in scrisoarea datata 7 aprilie 2013 si citata de cotidianul Izvestia. „Cu cat traiesc mai mult, cu atat aceasta intrebare imi sfredeleste creierul si ma intreb de ce Dumnezeu le-a permis oamenilor astfel de invidii, lacomii si agresiuni diavolesti”, explica el.

Kalasnikov, care a murit pe 23 decembrie 2013 la varsta de 94 de ani, a marturisit ca se simtea vinovat pentru fiecare persoana care a fost ucisa din cauza pustii proiectate de el. Paradoxal, el a trait ca un ateu intreaga viata, cu toate ca fusese botezat in copilarie dupa traditia ortodoxa. Prima intrare constienta in biserica la varsta adulta a avut loc la varsta de 91 de ani, cand s-a si botezat dupa ce si-a exprimat pocainta fatza de pacatele din viata sa.

Scrisoarea trimisa de Kalsnikov nu depaseste insa surpriza oferita de raspunsul din partea Patriarhiei Ortodoxe, care pare a nu tine cont de porunca: „Sa nu ucizi!” „Biserica are o pozitie clara in aceasta problema: cand armele sunt folosite pentru apararea patriei, biserica sprijina atat inventatorii, cat si soldatii care le folosesc”, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Ruse.

Arma de asalt Kalasnikov AK-47, inventata in 1947, a devenit simbolul luptei pentru independenta si se afla pe numeroase drapele, printre care cel al Mozambicului sau al miscarii siite Hezbollah

Sursa: semneletimpului.ro

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.