Ilustratii despre incurajare

Ilustratii despre incurajare

Cat valoreaza o incurajare

     Benjamin West povestea odata cum a ajuns pictor. Intr-o zi, mama l-a lasat acasa cu surioara lui, Sally. In lipsa mamei, baiatul a gasit niste sticle cu cerneala colorata si a inceput sa-i faca lui Sally un portret. Din nefericire, a facut si bucataria de pomina.

Cand a venit acasa, mama n-a spus absolut nimic de bucatarie, dar privind la foaia de hartie pe care el desenase, a exclamat: „Ei, dar ce grozav! Asta e Sally!” si rasplati efortul baietelului cu un sarut.

Marele pictor Benjamin West spunea: „Acel sarut m-a incurajat si am devenit pictor.”

 

De la codasul clasei la excelenta in medicina

     Un baiat de cartier periferic din Detroit, al doilea fiu al unei mame singure, Ben Carson ajunsese in clasa a V-a codasul clasei, iar glumele pe seama lui deveneau din ce in ce mai frecvente, facandu-i viata insuportabila. Cu timpul, chiar si el incepuse sa se impace cu gandul ca era ultimul. Se simtea cu adevarat cel mai prost copil din clasa. In ciuda repetatelor afirmatii ale mamei sale: „Esti destept, Benni! Tu poti sa faci orice vrei”, n-o putea crede, mai ales cand cei de la scoala il asigurau ca nu era asa.

Pana cand intr-o zi, cand mama lui, vazand ca drumul pe care mergea fiul ei era gresit si realizand ca cititul era calea de a scapa de ignoranta si calea catre realizari, a inceput sa-i impuna sa citeasca… Timpul de joaca a fost scurtat, noi reguli au fost adoptate, iar impreuna cu fratele sau mai mare, Ben trebuia sa prezinte mamei, la sfarsitul fiecarei saptamani, rezumatele a doua carti citite.

Ziua in care Bea a realizat ca si el era capabil sa obtina note bune la fel ca ceilalti copii avea sa-i marcheze viata. Efortul depus incepea sa fie rasplatit. Glumele pe seama lui s-au rarit, copiii au inceput sa-i ceara parerea la problemele mai dificile, iar dupa un timp a devenit fruntasul clasei. Voia sa cunoasca din ce in ce mai mult, petrecand astfel ore in sir pe bancile bibliotecii. Ben Carson a folosit sansa de a-si schimba modul ignorant de viata de pana atunci…

In anul 1987 a avut loc un eveniment remarcabil in lumea medicinei, cu valoare de premiera absoluta in domeniu: separarea cu succes a doi gemeni siamezi uniti la cap – ambii copii au supravietuit complicatei interventii. Omul care a coordonat si a condus aceasta operatie imposibila nu este altul decat dr. Benjamin Samuel Carson.

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.