Ilustratii despre prejudecati 

Ilustratii despre prejudecati 

Thomas Jefferson

     Nu se prea aude ca un om bogat sa se faca de bunavoie sarac, insa Thomas Jefferson, presedintele SUA, a fost un astfel de om. El a parasit luxul splendidei resedinte Monticello pentru a trai intr-o casa simpla de tot, in Washington D.C.

Odata, un barbat din Connecticut, in timp ce calarea prin Washington, a fost surprins sa vada un om imbracat intr-un modest costum de calarie, plimbandu-se pe un splendid cal de rasa.

– Asculta, omule, cat vrei sa-ti dau pentru calul asta?

– Nu e de vanzare, dar la ce va trebuie un alt cal?

– Sa ma duca departe de acest oras. Nu pot sa-l sufar pe omul aceasta, pe Jefferson!

– Da? Dar l-ati intalnit vreodata?

– Nu, dar l-as recunoaste imediat. Poarta haine luxoase, doua ceasuri de aur la mana si cate un inel pe fiecare deget. Ipocritul! Vorbeste despre egalitate intre oameni, dar el traieste ca un rege.

– Eu cred ca sunteti gresit informat, ii spuse noua cunostinta. Jefferson nu se imbraca mai bine decat mine. Uitati, maine am treaba la Casa Alba. Fiti acolo la ora 10 si eu va voi aranja o audienta.

A doua zi, la intrarea in holul Casei Albe, omul cu modestul costum de calarie astepta sosirea vizitatorului din Connecticut. Tocmai cand sa-si intampine musafirul, aparu un servitor: „Domnule Presedinte” spuse acesta, inmanandu-i o scrisoare. Rusinat si incurcat, omul din Connecticut se intoarse si o lua la fuga pe scarile Casei Albe, fara sa-si mai salute cunostinta din ziua precedenta – presedintele Thomas Jefferson.

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.