Ilustratii despre stiinta

Ilustratii despre stiinta

„Se roaga cercetatorii?”

     „Se roaga cercetatorii?” Aceasta a fost una dintre intrebarile care i-au fost puse marelui Albert Einstein si care a venit in forma unei scrisori trimise de o fetita pe nume Phyllis, din New York. La 24 ianuarie 1936, dupa cinci zile, Einstein i-a trimis urmatorul raspuns:

„Draga Phyllis,

Voi incerca sa iti raspund cat mai simplu la intrebare. Iata raspunsul meu: cercetatorii cred ca orice intamplare, chiar si in ce priveste chestiunile omenesti, se datoreaza legilor naturii. Prin urmare, un cercetator nu poate avea tendinta sa creada ca desfasurarea evenimentelor poate fi influentata de rugaciune, adica printr-o dorinta manifestata supranatural.

Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem ca propriile noastre cunostinte despre aceste forte sunt imperfecte, asa ca pana la urma, convingerea ca exista un spirit primar se trage dintr-un fel de credinta. Chiar si cu realizarile recente ale stiintei, o asemenea convingere ramane inca foarte raspandita.

Insa, oricine este serios implicat in domeniul stiintific ajunge sa se convinga ca exista un spirit care se manifesta in legile universului, unul care este mult superior celui uman. Din acest punct de vedere, stiinta duce la un sentiment special de religiozitate, care este categoric diferit de religiozitatea unei persoane mai naive.”

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.