Ilustratii despre indiferenta

Ilustratii despre indiferenta

Experiment trist

     Doua fetite de cinci si sapte ani, bine imbracate, au ratacit intr-o zona aglomerata dintr-un centru comercial din Londra. In cadrul unui experiment social, Uma si Maya au simulat timp de o ora, faptul ca s-au ratacit de parintii lor. Mai multe persoane au fost intrebate, inainte de acest experiment, daca s-ar implica in cazul in care ar vedea un copil care s-a pierdut. Au raspuns, fara vreo exceptie, in mod afirmativ.

Experimentul a aratat cu totul altceva. Mai intai a intrat in scena fetita de sapte ani cu o papusa in brate. Dupa 20 de minute, nicio persoana nu s-a oprit sa intrebe daca Uma era bine. Apoi, a fost randul surorii ei de cinci ani sa ia parte la experiment. Maya a stat cu degetul mare in gura, apoi s-a pus in genunchi, privind spre cumparatori.

In tot acest timp, o singura persoana s-a apropiat de una dintre fetite. Este vorba de o bunica de peste 70 de ani. „Statea de prea mult timp singura, fara parinti sau prieteni care sa vina spre ea. Am ezitat sa merg spre ea ca s-o intreb daca asteapta pe cineva si am mers mai departe. Apoi, m-am gandit ca trebuie sa ma intorc, ca sa fiu sigura”, le-a spus femeia jurnalistilor.

Poate ca cea mai socata de ceea ce a vazut a fost chiar mama fetitelor, care privea intregul experiment dintr-un loc ascuns. Ea a mentionat ca a fost „uluita” de indiferenta trecatorilor.

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.