Ilustratii despre munca 

Ilustratii despre munca 

„Vacanta” la locul de munca

     Revista „Afaceri nationale” a facut un sondaj, cerandu-le cititorilor sa numeasca zece oameni din ultimii 200 de ani a caror slujire a avut un impact asupra intregii natiuni americane.

Cei care au raspuns acestui sondaj au numit oameni ca: Edison, Bell sau Ford. Fiecare dintre cei zece mentionati au avut companii ai caror angajati numarau zeci de mii de muncitori. Fiecare a adunat si a investit milioane de dolari, fiind angajati in sectoarele de varf ale economiei: automobile, computere, sanatate sau comert.

Varsta medie a mortii acestor influenti intreprinzatori a fost de 87 de ani. Cu toate ca au muncit foarte mult, au trait mai mult decat ceilalti oameni. Cei mai sanatosi sunt aceia care se bucura de munca pe care o fac.

Intr-o zi de vara, spre seara, cand Thomas Edison s-a intors acasa de la munca, sotia lui i-a spus: „Ai muncit asa de mult, fara sa te fi odihnit; trebuie sa iti iei o vacanta!” „Dar unde sa merg?”, a intrebat el. „Hotaraste tu unde sa mergi”, i-a raspuns sotia. „Cauta un loc unde sa fii singur si fericit!” „Foarte bine!”, i-a raspuns domnul Edison. „Voi pleca chiar maine la locul acela!”

A doua zi, dis-de-dimineata, Edison s-a trezit si s-a dus la laboratorul sau.

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.